Заслужава ли си Тойота?Мит ли е качеството на Тойота?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Качеството на Тойота

КАЧЕСТВОТО Е МИТ
14
8%
КАЧЕСТВОТО НЕ Е МИТ
95
54%
КАЧЕСТВОТО НА СТАРИТЕ Е ОК, НО НОВИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
65
37%
КАЧЕСТВОТО НА НОВИТЕ Е ОК, НО СТАРИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
3
2%

Общо гласове: 177

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 25 Май 2010 12:39

те хубаво са те посъветвали от тойота ама на тях не им ли идва на акъла че за да влезе колата в серв.режим значи някъде има проблем.дори и да се рестартне компа и да се оправи рано или късно пак ша влези.тряяя се открий причината за тоя серв.режим.а и обикновенно в такъв режим колата няма мощност не само в ниските а....изобщо няма мощност.ако проблема ти е тоя който описах по-горе то трудно ще влезе в серв.режим тъй като турбината набива малко въздух а оттам дебитомера казва на ецу-то да пусне по-малко гориво.всичко изглежда нормално само дето нямаш тяга в нискитне а едва чак след развъртането на турбината
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

Аватар
Creep
Обратна връзка:

Мнение от Creep » 25 Май 2010 18:33

Е не е ли нормално един 1.4 дизелов мотор да няма кой-знае каква мощност в ниските? Нали за това е турбината?! Не казват ли точно на това "турбо дупка"? Питам, защото моята също тромавее бая в ниските, до към 2000 оборота, но си мисля че е нормално, все пак 1.4 мотор 8 клапанов...
Изображение
Изображение

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 25 Май 2010 18:57

DIZZLE,вкарвай я в сервиза и онея малоумници с червените гащи вместо да ти дават акъл да вземат и да я оправят.А иначе Сашето наистина може да е прав.

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 25 Май 2010 20:20

Creep написа:Е не е ли нормално един 1.4 дизелов мотор да няма кой-знае каква мощност в ниските? Нали за това е турбината?! Не казват ли точно на това "турбо дупка"? Питам, защото моята също тромавее бая в ниските, до към 2000 оборота, но си мисля че е нормално, все пак 1.4 мотор 8 клапанов...
Така ми говориха и в Тойота центъра в Люлин - " Кво очакваш от малкия двигател". На цариградско я пробваха и видяха,че не върви нормално. Верно не е за състезатели,но върви наравно с Nissan Almera 2.2 di 110hp

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 25 Май 2010 20:21

nowyaris написа:DIZZLE,вкарвай я в сервиза и онея малоумници с червените гащи вместо да ти дават акъл да вземат и да я оправят.А иначе Сашето наистина може да е прав.
петък съм на диагностика да видим кво ще измислят cool.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 25 Май 2010 20:39

Dizzle написа:
nowyaris написа:DIZZLE,вкарвай я в сервиза и онея малоумници с червените гащи вместо да ти дават акъл да вземат и да я оправят.А иначе Сашето наистина може да е прав.
И да кажеш какво му има? Ако разберат, разбера се. biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 25 Май 2010 20:52

Kiki написа:
Dizzle написа:
И да кажеш какво му има? Ако разберат, разбера се. biggrin.gif
разбира се. чудя се обаче дали да не отскоча до сервиза на Bosh, щото съм чувал,че там наистина си разбират от работата. предния път в Тойота заради едно свистене при палене тръгнаха да ми сменят алтернатора,а аз дето съвсем нищо не вдявам им казах просто да ми затегнат ремъка с което всичко се оправи.и така преди няколко дни ми казаха,че може да е от съединителя,феродото само,EGR клапан,дюзи и кво ли още не,така че нищо чудно заради гадна нафта да ме оставят без кола за месец и да подменят де що чаркалаци има /никога не се замислят,че може и нещо просто да е biggrin.gif

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 25 Май 2010 21:57

не си и помисляй да ходиш по сервизи при положение че колата ти още е гаранционна.и запомни едно:по сервизите винаги тръгват да търсят проблема от най-лесното---както сам каза за едно натягане на ремък предпочитат да сменят и динамото и ремъка biggrin.gif .аз и затова взех нова кола--за да не ходя по сервизи.последните години в които карах дизели сам си оправях и турбини и дюзи и кво ли не.на сервиз НИКОГА вече няма да стъпя.е да сега докато е гаранционна-да---но иначе--НЕ.не съм дотолкова запознат с тойоттските печки но ваг-овете....със затворени очи ти свалям--нагласям турбинки--помпи и квото си поискаш biggrin.gif не само в тойота са тъпанари----специално за русе съм се уверил че няма читави сервизи---сега не ми се дават примери---всички са телета и малоумници--не мислят а действат инстинктивно mad.gif --боклуци.щом не ти се занимава да ришиш сам проблема си то ...както колегата nowyaris каза--върви при малоумниците с червените гащи и да си оправят проблема biggrin.gif :thumbsup:
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

nowyaris

Мнение от nowyaris » 25 Май 2010 23:49

Градско,Саше е прав-фърляй им я и дорде не стане кат нова не си я взимай.И никакви частни сервизи-имаш ГАРАНЦИЯ.Бош,ала-бала-пълен ташак.Те ако много разбираха,нямаше да са работници,щяха да са чорбаджии.

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 26 Май 2010 13:04

nowyaris написа:Градско,Саше е прав-фърляй им я и дорде не стане кат нова не си я взимай.И никакви частни сервизи-имаш ГАРАНЦИЯ.Бош,ала-бала-пълен ташак.Те ако много разбираха,нямаше да са работници,щяха да са чорбаджии.
Гаранция имам още месец и половина и естествено ще се възползвам от нея,но след като изтече не мисля и да стъпя в Тойота..

nowyaris

Мнение от nowyaris » 27 Май 2010 22:58

Dizzle написа:
nowyaris написа:Градско,Саше е прав-фърляй им я и дорде не стане кат нова не си я взимай.И никакви частни сервизи-имаш ГАРАНЦИЯ.Бош,ала-бала-пълен ташак.Те ако много разбираха,нямаше да са работници,щяха да са чорбаджии.
Гаранция имам още месец и половина и естествено ще се възползвам от нея,но след като изтече не мисля и да стъпя в Тойота..
То сме много,дето тъй мислим,ама трябва да изтече.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 28 Май 2010 16:56

Защо няма да стъпваш в Тойота - ще сменяш марката ли unsure.gif :whistle:

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_ ... ni_uslugi/
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 28 Май 2010 18:36

slowtraveler написа:Защо няма да стъпваш в Тойота - ще сменяш марката ли unsure.gif :whistle:

не,просто са големи некадърници в тойота rolleyes.gif happy.gif

Аватар
Creep
Обратна връзка:

Мнение от Creep » 28 Май 2010 18:54

Dizzle написа:
slowtraveler написа:Защо няма да стъпваш в Тойота - ще сменяш марката ли unsure.gif :whistle:

Какво стана с диагностиката?
Изображение
Изображение

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 28 Май 2010 19:44

Creep написа:
Dizzle написа:

Какво стана с диагностиката?
бях на работа до 4ам и я пропуснах,че беше от 8 , междувременно с една добавка "редекс" и 20л премиум дизел колата ,като че ли се отпуши. При теб усеща ли се голяма разлика м/у обикновения и по-скъпия дизел?

Публикувай отговор