Проблемът ти е в пластмасовата втулка под номер 31301Р(NO.1)Akima написа:Да вдигна темата с един бърз въпрос.
Тъй като проблема не се оправи с мазане,пръскане и гресиране някой може ли да ми предложи други опции освен Дилъра във Варна,където да погледнат колата.Имам съмнение за някой от пластмасовите пръстенчета на педала или нещо подобно,което е износено?Проблема е,че нямам никакво време сега,но се притеснявам впоследствие това да не ми излезе солено.
Междудругото сега се сещам че при смяната на спирачната течност питах дали след като съединителя взема флуид от спирачната система трябва и на нея да й се направи обезвъздушаване/т.нар. bleeding/?
Благодаря предварително.
На теб колко време ти отне горе долу за смяната на тази втулка, за да знам в сервиза колко ще ми вземат.Kiki написа:Проблемът ти е в пластмасовата втулка под номер 31301Р(NO.1) Това, обаче е на Авенсис. Предполагам, че и при теб е нещо подобно. При мен беше същото и след като я сминих, скърцането изчезна. Струва 2.50 лева. но се сменя трудно, защото е на много неудобно място и пружината е много силна.
Синът ми я сменя - един час.baba_metca написа:На теб колко време ти отне горе долу за смяната на тази втулка, за да знам в сервиза колко ще ми вземат.Kiki написа:Проблемът ти е в пластмасовата втулка под номер 31301Р(NO.1) Това, обаче е на Авенсис. Предполагам, че и при теб е нещо подобно. При мен беше същото и след като я сминих, скърцането изчезна. Струва 2.50 лева. но се сменя трудно, защото е на много неудобно място и пружината е много силна.
WD-40 е спрей за чистене и махане на влага, а не за смазване. Спрей за смазване (някаква синтетична смазка - например Super Lube) е много по-подходящ за това приложение.Akima написа:се набутах в "кладенеца" на педалите и хубаво окъпах с WD40 голямата пружина,която наистина изглежда,че е отдолу на километража.
Ами точно това скърцане се оправя с 2.50лв.baba_metca написа:Тая работа със скърцането при мен загрубя нещо миналата седмица. Почна да се чува едно дрънчене от пружина. Като се натегне (т.е. при натискане, а и при отпускане на съединителя) почваше да се чува един такъв звук от затруднено натягане на пружината.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта