Помощ за дом за сираци

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 08 Яну 2006 21:28

Днес купихме нещата от списъка, а и много сладкиши и допълнителни подаръци за децата! Специални благодарности за maggkrabar, който ни посрещна, откри най-свестните търговци и ни осигури възможно най-добрите цени. Освен това предостави складово пространство за подаръците и се ангажира със задачата да организира опаковането и изпращането на цялата немалка купчина от дарове до дома, на който ще помогнем.

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 09 Яну 2006 03:47

:thumbsup: Golqma banda ste ej! laugh.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
PAKETA_1
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от PAKETA_1 » 09 Яну 2006 09:18

Значи имам няколко неща за казване...не се плашете бе...споко, щом не карате нисани няма нужда да се плашите biggrin.gif laugh.gif tongue.gif

Честно казано аз малко съжалявам (а и вие сигурно) че няма да отидете на място да подарите нещата, но разбирам каква е ситуацията и че не си струва половината от парите да отидат за бензин. Надявам се обаче един ден през пролетта да организирате една дрифтаджийска екскурзия до там и да зарадвате сами децата (а пък и може още пари да съберем за тогава, аз съм навит).

Оценявам това че сте отишли да купите подаръци и аз също благодаря на Магкрабар за оказаната помощ както и на всички които сте били там. За пакетирането обаче се притеснявам...как ще ги пакетирате? Поотделно за всяко дете, със неща подбрани с възрастта във плик носещ името му или как? Казвам това защото се страхувам че ако изпратите два големи денка с подаръци и лакомства, може да настъпи някаква анархия там при раздаването (правилото на по-силния) или да настъпят липси при непочтен персонал на Дома. Ако стане така няма да е кеф.

От друга страна, по-романтична, това че няма да ходите лично прави благодеянието още по-благородно защото няма да видите радоста в очите на децата, което може да ви накара да се почувствате по-добре, което може да изглежда егоистично в очите на савистниците и злобарите. Та каквото и да решите аз съм сигурен че ще направите разумен избор съобразен със ситуацията...просто иках да кажа и моето мнение (което е съобразено със мнението на Алтезата и Лорда, макар и те да не го знаят)...

agent dust

Мнение от agent dust » 09 Яну 2006 09:48

ами индивидуална опаковка първо е доста трудоемка и второ няма много смисъл, при положение, че няма да раздаваме лично подаръците.
ако още отсега почнем да се съмняваме в персонала на дома... не виждам и тук смисъл. така или иначе който вземе от дете - цял живот ще си го носи на съвестта - негова воля. аз не мога да си представя подобна ситуация - да откраднеш чорапите на дете?!?

сега отивам да купя останалите джапанки, че вчера не бачкаше павилиона и после с колегите ми ще опаковаме. като викна speedy и изчислят колко ще е транспорта ще ви информирам - мисля, че ще останат малко пари

п.п. bad_dog и Хеки стават за търговци - пазарят се екстра :)
status: за БАН

Аватар
Xeku

Мнение от Xeku » 09 Яну 2006 19:28

Ракета, разбираме всичко, което изтъкваш като доводи "за" и "против" действията, които предприехме в последно време. Сам знаеш, че не винаги нещата могат да се случват по начина, който би се харесал на всички. Естествено, че щеше да е най-добре лично да занесем подаръците и то не заради нашето повишено удовлетворение, а заради самите деца, за които дори само срещата с хора, различни от техните възпитатели и учители би била незабравима. За съжаление, по много причини едно такова пътуване (поне засега) е невъзможно. Не говоря само за парите за бензин, в момента цялата страна е скована в студ и снегове, представям си какво кошмарно пъруване ще е до еленския балкан, където е трудно проходимо, дори през лятото. Освен това факторът свободно време също не е за пренебрегване, това пътуване в този сезон не може да се направи за един ден, а за повече ще е трудно да се организираме, все пак не сме напълно безгрижни (само даваме вид на такива), всеки си има служебни и куп други задължения. Всички тези неща са известни за теб и за всички, надявам се, затова разчитаме да ни влезете в положението и да преглътнете факта, че доставката няма да е лична. Като добро пожелание остава надеждата, че някой ден ще може да отидем и лично дотам, особено ако подпомагането на този дом се превърне в нещо традиционно за нас!
П.П. По отношение на индивидуалните опаковки-абсолютно нищо не налага изготвянето на такива, нито знаем точната възраст, ръст, специфични нужди и здравословно състояние на всяко конкретно дете, за да му приготвим индивидуален пакет, нито се съмняваме в спреведливото разпределение на подаръците от страна на директорката и персонала. За съжаление, това което казваш за "правото на по-силния" едва ли е валидно, защото според информацията, с която разполагаме, децата в този дом са в такова безпомощно състояние, че подобни съмнения звучат твърде нелепо!

agent dust

Мнение от agent dust » 11 Яну 2006 12:45

колетите са готови
имаше малко забавяне - оказа се, че по това време на годината е малко трудно да се намерят детски джапанки на едро(има само големи в наличност, на цялото Илиянци нямаше детски джапанки), но един от илиянските търговци пое ангажимент - доставиха ги чак от склад в Казичене. Получи се доста внушителна пратка - три големи колета с общо тегло над 50кг. Долният е пълен с всякакви лакомства, а другите два с чехли, джапанки, по два чифта топли чорапки, шапки, хавлии. Сега издирваме куриер, който да ги достави директно на адреса на дома, когато има развитие ще ви кажа.
Прикачени файлове
dom.JPG
dom.JPG (53.31 KiB) Преглеждано 7054 пъти

jamie

Мнение от jamie » 11 Яну 2006 15:01

*deleted*
Последно промяна от jamie на 17 Апр 2006 15:48, променено общо 1 път.

agent dust

Мнение от agent dust » 11 Яну 2006 15:59

jamie, ние постоянно работим със спиди, но не знаех дали могат да направят доставката директно на адреса - оказа се, че няма проблеми.

пратката е експресна и пристига утре в дома. шипинга излезе 35лв(толкова го сметнахме и с bad_dog и Хеки :)), останаха 25лв и с тях накупих някакви мини-електронни игри и ги пъхнах в кашоните - всичко е изхарчено до шушка.

благодарности на всички, които се включиха и за бързата организация на начинанието, 10х на хората извън страната, които също се отзоваха. колкото и малко да сме направили - едно добро дело е сторено и се надявам всички да са щастливи.

b_d

Мнение от b_d » 11 Яну 2006 16:29

Обадих се на директорката на дома, за да я предупредя. Явно не се случват често подобни неща, защото определено беше изненадана.

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 11 Яну 2006 19:09

...ako triabva... da pomognem sus kuriernite raznoski! Siguren sum che mojem pak da suberem naikoi drug $. PAKETA? ALTEZZA? DEL_SOUUU?
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

Аватар
Xeku

Мнение от Xeku » 11 Яну 2006 19:40

V35GTR написа:...ako triabva... da pomognem sus kuriernite raznoski! Siguren sum che mojem pak da suberem naikoi drug $. PAKETA? ALTEZZA? DEL_SOUUU?
ohmy.gif ohmy.gif Този определено е сред най смислените ти постове в този форум! biggrin.gif laugh.gif tooth.gif Балгодарим за предложението, но ние сме се погрижили за всичко, предварително предвидихме и отделихме част от парите за доставката, така че никой не е ощетен от допълнителни разходи! Иначе си мисля, че можем пак да направим подобна кампания за същия (или друг) дом, като тогава се постартаем да отидем лично дотам.
maggkrabar, поздравления за организацията и за всичко, което свърши по време на пазара и след него. :thumbsup: worthy.gif Снимката, която си направил не показва цялата прелест, която купихме, но пак е някакво доказателство за мащабите на операцията! wink.gif
Последно промяна от Xeku на 11 Яну 2006 19:42, променено общо 1 път.

jamie

Мнение от jamie » 11 Яну 2006 19:40

*deleted*
Последно промяна от jamie на 17 Апр 2006 15:47, променено общо 1 път.

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 11 Яну 2006 20:02

super, bravo na organizatorite i horata det poeha glavoboliata po sabirane na parite, kupuvane na podaracite i izprastaneto im. :thumbsup:
->

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 11 Яну 2006 20:23

Xeku написа: ohmy.gif ohmy.gif Този определено е сред най смислените ти постове в този форум! biggrin.gif laugh.gif tooth.gif
dobre che pone imam tvoeto odobrenie! Nadiavam se i ti edin den da doidesh na tova nivo wink.gif
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

b_d

Мнение от b_d » 20 Яну 2006 09:43

Подаръците са стигнали до Дома!

Когато се чух с тях по телефона ни благодариха и ме попитаха кой да запишат като дарител в документите за дарение (задължително се издават такива). Съответно аз помолих да пишат дарител: анонимен. Надявам се нямате нищо против. Естествено казах с две думи кои сме.

Искам да благодаря на всички, които помогнаха и да предам благодарности от служителите на дома и децата!!!

Публикувай отговор