Нафта за 1.4 D4D?
Нафта за 1.4 D4D?
Мнение от Creep » 12 Май 2009 18:45
Четох в книжката че за 1AD-FTV мотора допустимото максимално количество сяра в нафтата е 500 ppm, докато изискванията за моя мотор 1ND-TV са по-завишени и максималното количество на сяра не трябва да надвишава 350 ppm.
Всички знаем какви са "качествата" на продаваната у нас нафта, но все пак се чудя дали дизелът в някоя от големите вериги бензиностанции отговаря на някакви подобни норми. Споделете вие откъде зареждате.
P.S. Предварително се извинявам на модераторския екип ако вече съществува подобна тема - аз не успях да намеря такава, ползвайки търсачката.
Creep
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 12 Май 2009 21:01
В Лукойлския дизел е максимум 10мг/кг.
Мисля, че не е нужно много да смяташ, а да сипваш на бензиностанции от големите вериги (ОМВ, Лукойл, Еко, Ромпетрол) и да се радваш на новата си Корола biggrin.gif

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Мнение от Creep » 13 Май 2009 11:52
Досега никога не съм имал дизелов автомобил, при бензина примерно бях доволен от Еко, Шел, докато бях адски недоволен от Лукойл и ОМВ.
Сигурен съм че при нафтата нещата стоят по различен начин, може тази на ОМВ да е по-добра от тази на Еко и Шел, примерно.

Creep
heller
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 13 Май 2009 14:14
Имам колега с дизел (последната му кола е нов пасат), който зарежда само в ОМВ и досега никога не е имал проблеми, дори и в големите студове...Creep написа:Все пак някой няма ли да изкаже мнение от дизелът на коя верига бензиностанции е най-доволен?...при бензина примерно бях доволен от Еко, Шел, докато бях адски недоволен от Лукойл и ОМВ.
Относно бензиностанциите - зависи не от емблемата на бензиностанцията а от конкретната бензиностанция.
На времето съм се парил от зареждане в Шел, докато последните години карам само от Лукойл и много рядко ОМВ - не съм имал никакви проблеми.
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от alex_varna » 13 Май 2009 18:14

А за нафтата на ШЕЛ нищо хубаво не съм чувал
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
alex_varna
Kiki
- zi_zi_top
Мнение от zi_zi_top » 13 Май 2009 20:48
Колега сипвай смело и карай както всички други, твоята Корола не е с по-различен ДВГ

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Мнение от Creep » 13 Май 2009 20:58
А с кой двигател си?Kiki написа:Вече 80 000км зареждам само и единствуно от ОМВ и нямам никакви проблеми. Става въпрос за по-скъпата нафта от двете.
Ако си прочел внимателно първият ми пост в темата, ще забележиш че 1ND-TV (1.4 D4D) има по-завишени изисквания към горивото в сравнение с 1AD-FTV (2.0 D4D).zi_zi_top написа: ...
Колега сипвай смело и карай както всички други, твоята Корола не е с по-различен ДВГ!
Така че, колега, моята Корола е с по-различен ДВГ!

Creep
- zi_zi_top
Мнение от zi_zi_top » 13 Май 2009 21:19
Единственият ти шанс да не си прецакаш ДВГ е да отскачаш до Виена (това са най-близките читави бензиностанции) и да зареждаш на австрийските ОМВ, иначе с Лукойлския дизел няма да изкара повече от 20-25 000 км и то със зор.
Жалко, трябваше да гледаш по-внимателно какво си купуваш!
zi_zi_top
Мнение от Creep » 13 Май 2009 21:50
Не мога да разбера защо се заяждаш, но ти прощавам!zi_zi_top написа:Извини ме, че не съм забелязал.
Единственият ти шанс да не си прецакаш ДВГ е да отскачаш до Виена (това са най-близките читави бензиностанции) и да зареждаш на австрийските ОМВ, иначе с Лукойлския дизел няма да изкара повече от 20-25 000 км и то със зор.
Жалко, трябваше да гледаш по-внимателно какво си купуваш!
Всичко ще е наред, обещавам ти! ;)
Creep
WingZero
- zi_zi_top
Мнение от zi_zi_top » 13 Май 2009 22:08
От Тойота не биха продавали автомобили за които няма подходящи горива, защото трябва да ги поправят в гаранционния срок (а това са 100 000 км!!!) ако им се повреждат ДВГ.
В първия си пост дадох информация за количеството сяра и просто трябваше да сметнете много просто уравнение за да разберете, че и най-обикновената Лукойлска нафта отговаря на изискванията за съдържания на сяра на 1ND-TV.
ДВГ като на твойта Корола са навъртяли вече доста километри в България с най-различна нафта и без особени проблеми.
Просто се отпуснете и се насладете на ТОЙОТА!
P.S. Ако притесненията ти не са намалели, просто гледай да навъртиш 100 000 км до 3 години и ако има проблеми ще ти ги отстранят гаранционно.
zi_zi_top
Мнение от stas » 13 Май 2009 22:13
stas
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru