Относно китайски ксенон

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
JapanFan

Относно китайски ксенон

Мнение от JapanFan » 09 Апр 2009 20:06

Колеги споделете мнение и опит - заслужават ли си китайските ксенони? Евтини са, но на стара евтина кола не върви да се сложи ксенон за 500-1000лв нали smile.gif
Предполагам има и сполучливи - ще се радвам да споделите марка от която сте доволни.

JapanFan

Мнение от JapanFan » 11 Апр 2009 10:02

Явно никой не е поставял ксенон система на колата си mellow.gif rolleyes.gif

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 11 Апр 2009 11:15

Аз съм поставил около 300+ ксенонови системи. Да, определено си заслужава biggrin.gif НО, внимавай, защото на пазара има доста келешлъци, дето продават гадни продукти и светят къде ли не, ама не и на пътя и вадиш очите на всички.....А ако кажеш и за каква кола ти трябва, ще е още по-точно обяснението :thumbsup:

JapanFan

Мнение от JapanFan » 11 Апр 2009 16:12

То нали самия ксенон не зависи от марката на колата - смисъл дали ще го сложиш на Сивик, Голф или Авенсис няма значение smile.gif
По принцип се интресувам от стандартен ксенон Н7 35W 4300К или 5000К. Като гледам пазара е залят от китайски продукти които са няколко пъти по евтини от немските да кажем.
Затова се чудя заслужава ли си да се избере китайски и ако да каква марка?

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 11 Апр 2009 21:32

Принципно ксенона е стандартен по размера на крушката, но питам за каква кола, за да предложа кой цвят е най-добре..... Другото, което тотално бъркаш е, че има други ксенони освен китайски или корейски. Може да пише Хела, Филипс или какво ли не, но реално пак идват от изтока.... Не е важно от къде идват, а дали продавача държи на качеството! HID не е марка ксенон - казвам, защото са мe питали много пъти, но не намеквам, че си неграмотен или не знаеш. ПРосто уточнявам повечето детайли happy.gif Luxima които се водят са добри, INESAuto предлага хубавки, WELLDONE - premium line-a на hid.bg, мойте също са мноого хубави.... Но, от тези, които са сериозни дилъри, Луксимата малко се запъват по гаранциите......

И все пак, Авенсис или Корола ще правиш ?! Ако е Авенсис - сложи ПОНЕ 5000К, ако е Корола, то ще е Е12 - от 2002 до 2006 - тогава кажи, да ти снимам мойта и да видиш как свети :thumbsup: Т.е. то има снимки на www.a-x-l.net - разгледай и си реши.

coce

Мнение от coce » 12 Апр 2009 13:13

Ако нямаш лупи на фаровте,въобще не си слагаи ксенон!

coce

Мнение от coce » 12 Апр 2009 13:16

Иначе ти препоръчвам LUXIMA.Аз съм с такъв на авенсиса,също и няколко колеги и сме доволни(за сега).

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 12 Апр 2009 14:41

coce написа:Ако нямаш лупи на фаровте,въобще не си слагаи ксенон!
Kato nqmam lupi 6to puk da ne si slgam ksenon. Da si kupq nova kola za koqto se predlagat farove s lupi i samo togava moga da imam ksenon. wink.gif
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

coce

Мнение от coce » 12 Апр 2009 18:59

Georgimitrovich написа:
coce написа:Ако нямаш лупи на фаровте,въобще не си слагаи ксенон!
Kato nqmam lupi 6to puk da ne si slgam ksenon. Da si kupq nova kola za koqto se predlagat farove s lupi i samo togava moga da imam ksenon. wink.gif
За да не си като бакшишите и да заслепяваш хората !

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 12 Апр 2009 19:44

coce - хем си прав, хем не си, ама това е тема, която вече е разисквана доста пъти.... Прочети и тогава коментирай, щото вече в тоя форум от празни приказки се засраха всички теми happy.gif Не го казвам, за да дразня или нещо, просто е дискотирано всичко това. Може и нормален фар да не заслепява, но няма да стане, ако търсиш най-евтиното :thumbsup:

zzecov

Мнение от zzecov » 13 Апр 2009 23:25

аз в събота си сложих луксима и съм доволен, ама ми го правиха приятели с отстъпка, но реално комплект около 250 кинта за Н7 е ок.

akula

Мнение от akula » 02 Юни 2009 22:21

Me4oKyX написа:Принципно ксенона е стандартен по размера на крушката, но питам за каква кола, за да предложа кой цвят е най-добре..... Другото, което тотално бъркаш е, че има други ксенони освен китайски или корейски. Може да пише Хела, Филипс или какво ли не, но реално пак идват от изтока.... Не е важно от къде идват, а дали продавача държи на качеството! HID не е марка ксенон - казвам, защото са мe питали много пъти, но не намеквам, че си неграмотен или не знаеш. ПРосто уточнявам повечето детайли happy.gif Luxima които се водят са добри, INESAuto предлага хубавки, WELLDONE - premium line-a на hid.bg, мойте също са мноого хубави.... Но, от тези, които са сериозни дилъри, Луксимата малко се запъват по гаранциите......

И все пак, Авенсис или Корола ще правиш ?! Ако е Авенсис - сложи ПОНЕ 5000К, ако е Корола, то ще е Е12 - от 2002 до 2006 - тогава кажи, да ти снимам мойта и да видиш как свети :thumbsup: Т.е. то има снимки на www.a-x-l.net - разгледай и си реши.

Мечо аз имам Авенсис2005г. Чета споровете в форума и сам не знам какво да избера.Разбрах че практически си ок!,но на мен ми трябва да ми свети добре когато вали дъжд.При нормални къси мокрия асфалт реално ти / взима очите/ и видимостта е силно намалена.АБЕ НАКРАТКО Къде ти е сервиза. Прати някоя снимка на мейла ми.Дай ценен съвет какво да правя

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 04 Юни 2009 13:41

Мократа настилка е наистина голяма мъка, още повече ако е с черния асфалт, както на много места го правят вече... Поглъща доооста от светлината и те оставя доста недовиждащ. Реално, с ксенон на късите положението ще е по-добре, независимо дали ще е 5000 или 6000К цвета. НО, ако искаш да можеш да караш наистина спокойно на мокър път, определено трябва да сложиш на късите и на халогените(фаровете за мъгла). Тогава вече става наистина леко и спокойно за каране на мокро. Newmiro има същия авенсис и сложи навсякъде, той може да прати някоя снимка, че аз на Авенсис не се сещам да съм правил rolleyes.gif Севриза ми е главния в Пловдив, но имам човек в Бургас, който да ги монтира. Ако нямаш халогени, може да поръчаме и да ги поставим и тях :thumbsup:

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 04 Юни 2009 21:59

дам, потвърждавам, има смисъл определено. друг е случая че късите светлини на тези авенсиси с времето светят все по-слабо (лупите). но ксенонът наистина върши работа и си струва :thumbsup:
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Ninja

xenon

Мнение от Ninja » 05 Юни 2009 09:15

Здравейте.
Относно китайския ксенон, лично аз съм много доволен.Никакви смущения в радиото на автомобила/често срещан недостатък/, отлична видимост и всичко останало което е предимство на ксенона.
Аз си го купих от : http://pc-link.biz/hid.html - на много добра цена както сами ще видите.
Нуждаете се от една елементарна регистрация в сайта и виза карта.
Ксенона ми пристигна за 2 седмици. Лошото е, че продават предимно
KIT H4 6000K но все пак върши перфектна работа. :thumbsup: :thumbsup:
"Toyota is not just a car, Toyota is my religion!"
Ninja

Публикувай отговор