TOYOTA YARIS - СТРУВА ЛИ СИ ДА СЕ КУПИ НОВА ???
ЧУДЯ СЕ ДАЛИ ДА СИ ВЗЕМА ЧИСТО НОВА ЗА 15 - 16000 ЛЕВА ?
ДАЛИ ЩЕ ЗАПАЗИ ЦЕНА СЛЕД 3-4 ГОДИНИ - ДОКАТО МИ СВЪРШИ ЛИЗИНГА ?? КАК СА КАТО КАЧЕСТВО ? КАК Е СЕРВИЗНОТО ОБСЛУЖВАНЕ ?
ЧУДЯ СЕ ДАЛИ ДА СИ ВЗЕМА ЧИСТО НОВА ЗА 15 - 16000 ЛЕВА ?
ДАЛИ ЩЕ ЗАПАЗИ ЦЕНА СЛЕД 3-4 ГОДИНИ - ДОКАТО МИ СВЪРШИ ЛИЗИНГА ?? КАК СА КАТО КАЧЕСТВО ? КАК Е СЕРВИЗНОТО ОБСЛУЖВАНЕ ?
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
1. ЗА 15000лв. няма ярис
2. не си заслужава, ина4е колата е хубава,здрава, малка
за6тото след 3-4 години няма кои да ти я оцени в БГ. а 6те е на истински
100 - 130 хилияди, купова4а щте предпочете да вземе нов внос на "120хил.км" внос от италия щтото всеки глупак щте каже НЕ Е КАРАНА В БГ а колата е на 300-400 хилияди и е доста амортизирана, но ако е обслужвана добре пак става но не за тия пари.
МОЕ МНЕНИЕ ! колата се копува ЕМОЦИОНАЛНО! ане по това коя е по практи4на. пркти4ните коли са след като навършиш 55 години.
Купи си гаранционна кола на 2-3 години до 100 хил. км
а най хубаво е нова ако има6 пари, и последно всяка нова кола е хубава
няма зна4ение каква е щтом е нова до 100хил. няма да я пипаш, а докато тази нов внос на 130хил.км за навартяни 100хил. км от теб ако си пазиш бележките какво си и правил 6те те заболи главата от сумата която си похар4ил. а ина4е БОЛНИ мозаци всякакви, влез във форума на ауди и ще разбереш 4е това е колата
за6тото след 3-4 години няма кои да ти я оцени в БГ. а 6те е на истински
100 - 130 хилияди, купова4а щте предпочете да вземе нов внос на "120хил.км" внос от италия щтото всеки глупак щте каже НЕ Е КАРАНА В БГ а колата е на 300-400 хилияди и е доста амортизирана, но ако е обслужвана добре пак става но не за тия пари.
МОЕ МНЕНИЕ ! колата се копува ЕМОЦИОНАЛНО! ане по това коя е по практи4на. пркти4ните коли са след като навършиш 55 години.
а най хубаво е нова ако има6 пари, и последно всяка нова кола е хубава
няма зна4ение каква е щтом е нова до 100хил. няма да я пипаш, а докато тази нов внос на 130хил.км за навартяни 100хил. км от теб ако си пазиш бележките какво си и правил 6те те заболи главата от сумата която си похар4ил. а ина4е БОЛНИ мозаци всякакви, влез във форума на ауди и ще разбереш 4е това е колата
TOYOTA YARIS - НИВО CREA - 3 ВРАТИ = 15 590 ЛЕВА
TOYOTA YARIS - НИВО CREA - 3 ВРАТИ = 15 590 ЛЕВА
TOYOTA YARIS - НИВО CREA - 5 ВРАТИ = 16 272 ЛЕВА
СЪС НАМАЛЕНИЕ ОТ 20%
СЪС НАМАЛЕНИЕ ОТ 20%
Re: TOYOTA YARIS - НИВО CREA - 3 ВРАТИ = 15 590 ЛЕВА
Това даже климатик няма.Blueize написа:TOYOTA YARIS - НИВО CREA - 3 ВРАТИ = 15 590 ЛЕВА
СЪС НАМАЛЕНИЕ ОТ 20%
Някак си не си представям да си купя нова кола, а тя дори да няма климатик.
Няма и централно заключване.
Не съм голям привърженик на екстрите, но има неща, които са си удобство.
TOYOTA YARIS - НИВО CREA
КЛИМАТИК - ОЩЕ 2000 ЛЕВА !!!
НЕ ЗНАМ ЗАЩО Е ТОЛКОВА СКЪПО ПРИ ТОЙОТА ???
ПРИ СИТРОЕН ДОПЛАЩАНЕТО ЗА КЛИМАТИК Е 1000 ЛЕВА !!!
Re: TOYOTA YARIS - НИВО CREA
на лада е още по-евтиноBlueize написа:ПРИ СИТРОЕН ДОПЛАЩАНЕТО ЗА КЛИМАТИК Е 1000 ЛЕВА !!!
Re: TOYOTA YARIS - НИВО CREA
Щото после ти ги вземат в сервиза още докат е гаранционна колата. След 3 години може да погледнеш и цената на сутиен, пардон цитроен и тойота на аналогично ниво и оборудване....Blueize написа:КЛИМАТИК - ОЩЕ 2000 ЛЕВА !!!

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
В Италия и Германия с такава кола да не ходят на работа до Луната, че да й навъртят 400 000 км, да не говорим, че Ярис трудно може да стигне до тези километри ...andrian999999 написа:1. ЗА 15000лв. няма ярис
за6тото след 3-4 години няма кои да ти я оцени в БГ. а 6те е на истински 100 - 130 хилияди, купова4а щте предпочете да вземе нов внос на "120хил.км" внос от италия щтото всеки глупак щте каже НЕ Е КАРАНА В БГ а колата е на 300-400 хилияди и е доста амортизирана, но ако е обслужвана добре пак става но не за тия пари.
МОЕ МНЕНИЕ ! колата се копува ЕМОЦИОНАЛНО! а не по това коя е по практи4на. пркти4ните коли са след като навършиш 55 години.
а най хубаво е нова ако има6 пари, и последно всяка нова кола е хубава няма зна4ение каква е щтом е нова до 100хил. няма да я пипаш, а докато тази нов внос на 130хил.км за навартяни 100хил. км от теб ако си пазиш бележките какво си и правил 6те те заболи главата от сумата която си похар4ил. а ина4е БОЛНИ мозаци всякакви, влез във форума на ауди и ще разбереш 4е това е колата
По-добре за тези пари си купи една Корола "втора ръка" и ще имаш по-здрав автомобил с всички екстри, а колкото до разходите по употребяван автомобил (говорим за Корола на 4-5 години):
1. Едва ли ще успееш да похарчиш толкова пари по нея, колкото ще ти е каското и "гаранционната подръжка" на новия Ярис.
2. Возията и комфорта на Корола са несравними с тези на Яре.
3. Ярис Креа след 4-5 години не можеш да я продадеш никъде (не само в БГ) на сносна цена, просто никой не търси толкова "орязана" кола. С нея и на море не можеш да отидеш без да се скапеш от пътя.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
1. Понеже аз явно съм прочел темата и отговорите, ставаше дума за някоя пръчка около 2000 год не точно ярис и най-вероятно с ОБРАЗНО казано 400 000 км защото и между 120 и 220 има балкан разлика. Каското едва ли трябва да коментираме, разбира се че на стара пръчка каското е ниско но според теб всички трябва да си купим жигули за да бягаме от високи разноски по застраховка. Ако си я плати кеш може и без каско да кара - негова си е да си троши главата. Сервизната поддръжка също не е случайна, там със сигурност няма да ти сложат лайно защото ако стане нещо те ще си го плащат, ако отидеш в ПРОИЗВОЛЕН сервиз никога не знаеш на какви мурдари и пишман тарикати ще попаднеш. А и при тойота около 250 лева на 15 000 километра не са болка за умиране (според мен). Разгледай сравнително новите короли (такива които са още в лизинг например) и ще видиш че цената им не е никак ниска (говорим за тези с всички екстри нали така)zi_zi_top написа:В Италия и Германия с такава кола да не ходят на работа до Луната, че да й навъртят 400 000 км, да не говорим, че Ярис трудно може да стигне до тези километри ...andrian999999 написа:1. ЗА 15000лв. няма ярис
за6тото след 3-4 години няма кои да ти я оцени в БГ. а 6те е на истински 100 - 130 хилияди, купова4а щте предпочете да вземе нов внос на "120хил.км" внос от италия щтото всеки глупак щте каже НЕ Е КАРАНА В БГ а колата е на 300-400 хилияди и е доста амортизирана, но ако е обслужвана добре пак става но не за тия пари.
МОЕ МНЕНИЕ ! колата се копува ЕМОЦИОНАЛНО! а не по това коя е по практи4на. пркти4ните коли са след като навършиш 55 години.
а най хубаво е нова ако има6 пари, и последно всяка нова кола е хубава няма зна4ение каква е щтом е нова до 100хил. няма да я пипаш, а докато тази нов внос на 130хил.км за навартяни 100хил. км от теб ако си пазиш бележките какво си и правил 6те те заболи главата от сумата която си похар4ил. а ина4е БОЛНИ мозаци всякакви, влез във форума на ауди и ще разбереш 4е това е колата
По-добре за тези пари си купи една Корола "втора ръка" и ще имаш по-здрав автомобил с всички екстри, а колкото до разходите по употребяван автомобил (говорим за Корола на 4-5 години):
1. Едва ли ще успееш да похарчиш толкова пари по нея, колкото ще ти е каското и "гаранционната подръжка" на новия Ярис.
2. Возията и комфорта на Корола са несравними с тези на Яре.
3. Ярис Креа след 4-5 години не можеш да я продадеш никъде (не само в БГ) на сносна цена, просто никой не търси толкова "орязана" кола. С нея и на море не можеш да отидеш без да се скапеш от пътя.
2. Няма по хубава кола от новата кола, Не можеш да сравняваш комфорта на спокойствието че само ти и единствено ти си причинил каквото и да е на автомобила който караш, с комфорта на някаква корола 2ра ръка. При закупуване на втора ръка автомобил риска ВИНАГИ е на лице, не съм карал нова тестова корола, возил съм се, но съм карал яренце и бях доста доволен от возията, да не говорим че човека най-вероятно е карал стар автомобил до сега и на каквото и да се качи, ако е ново, ще се влюби.
3. Не мисля че някой е останал доволен от базов модел (които на практика съществуват само за да бъдат рекламирани и да се привлекат хора в салона, както е и в моя случай - отидох да си купя за 20 купих си за 32). Те са за хората над 55

Сега ще направя и една практична кръчмарска сметка.
Колата явно няма да се купува кеш.
Взимаме пример с прилична народна сравнително нова кола 2ра ръка
ГОЛФ 4
Цена между 7 и 10 000 лева (да кажем 9000 за наистина ЧИТАВ голф 4 2000г)
Обслужване, регистрация, данъци и т.н. - 1000 лева
Каско, гражданска, винетка - 800 лв.
Ето ви 11 000 лева.
Взимаме 11 000 лева от банката, и понеже имам представа от конкретната оферта, за 5 години.
Удряме му чертата и виждаме че в случай че НЕ МРЪДНЕ лихвата на дадена банка им връщаме 20 000 лева (+-, в повечето случаи +)
Малката разлика между лизингодателите и банките е че:
1. Лизинга ти излиза на около 9-10% тотално оскъпяване (КРАЙ, ТОВА Е, ЛИЗИНГОДАТЕЛИТЕ ГАРАНТИРАТ ТВЪРДА НАДБАВКА НАД ОСНОВНИЯ ЛИХВЕН ПРОЦЕНТ КОЙТО НЕ СЕ ДВИЖИ ОСОБЕНО, +- 1)
Край на паузата за пояснения, ударихме 20 000 лева.
Да речем че караме автомобила си 5 години (щото честно казано банката няма да ни пита колко време ще го караме ами ще си събира париците 5 години).
Не мисля че има собственик на 2ра ръка автомобил който да не вкарва... поне 500 лева в годината за дребни ремонти по автомобила си, и не говоря за консумативи. Тук съединителче, там лагерче, тук някой дребен датчик, там някоя скоростна кутийка гръмне и те така.
Ударихме страхотната цифра 22 500 лева ! за да върви нашият голф 4 като нов !. Да не говорим за българските условия на пътищата, в които 3 год гаранция на ходовата част е като манна небесна, наистина ако се наложи да се прави колата вече не е същата, ама не си го цакаш от джоба. Не ми се е налагало но не съм чул някой да се оплаква (да не говорим че Тойо дава 3 год гаранция, за тези които не въртят много километри е екстра).
Да се върнем на банката. Става нещо !!! Не можем да си покриваме задълженията към банката !!! Свалят ви и гащите от задника, а и не са онея дни в които се взимаха 11 000 лева без обезпечение.
Да отидем при лизинга. Става нещо !!! Не можем да си покриваме задълженията към лизингодателя !!! Изчакват ви най-толерантно около 3 месеца, след което идва запор на автомобила и ви събират по съдебен път задълженията до момента... ХМММ ако успеят да ги съберат си получавате автомобила, ако не успеят да ги съберат... го задържат и така...
Ако хората в България се научат да си отварят очите към хубавото, а не към привидно евтиното, всички ще са много по доволни потребители, от там и хора, търговците ще правят още по големи отстъпки за да е по конкурентен техният НОВ автомобил от този на другите марки и прочие... замечтах се

Мисълта ми беше че всеки горд собственик на ГОЛФ 4 от 10 000 лева НАЗАЕМ, при по изгодни условия можеше да е собственик на чисто нов автомобил от почти същия клас

Бележка на автора: Ако забелязвате безпорядък в подредбата на мнението ми, просто не съм го прегледал защото ми се спи а и се отнесох.
В ТМ Ауто имаше доста върнати Ярета с по-добро ниво на оборудване и все още в гаранция за по 17-18 000 лева. 1-2 г. и при малко пазарлък може и по-евтино да ти я дадат, а и повечето са D4D.
Доста ярета има на Туборк, но аз не бих взел такава юркана от разни марчандайзери и др. подобни душмани на служебни коли.
Качеството бих определил, като добро, ако ти е за градско каране - идеална колица. Що се отнася до сервиза ...........както е казал другаря Сталин - има човек, има проблем
а и по темата е писано достатъчно във форума.
Доста ярета има на Туборк, но аз не бих взел такава юркана от разни марчандайзери и др. подобни душмани на служебни коли.
Качеството бих определил, като добро, ако ти е за градско каране - идеална колица. Що се отнася до сервиза ...........както е казал другаря Сталин - има човек, има проблем

Avensis 1.6<Avensis 2.0 D4D<Corolla Verso Forte D4D + Yaris 1.4 D4D на жената 

- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Помолих и в другата ти тема - ПИШИ С МАЛКИ БУКВИ! Писането с главни букви е равносилно на викане във интернет пространството. И защо беше нужно да пускаш една и съща тема в два различни подфорума?Blueize написа:ЗА 15 000 ЛЕВА ИМА И ФИАТ ПАНДА - СПОРЕД АУТОБИЛД СА ДОСТА НАПРЕД В КЛАСАЦИИТЕ ЗА БЕЗПРОБЛЕМНИ КОЛИ - ДАЖЕ ПРЕДИ ФОЛКСВАГЕН !!! ПОДОБНИ СА ЦЕНИТЕ И НА РЕНО И ФОРД ФИЕСТА !!!!

Явно не може да чете с малки букви и не те е разбрал laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Лично аз бих си я купил нова и не няма да ти се запази цената на автомобила след 3 -4 години . Ето и темата за формиране на цената на употребявана Тойота http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=1405
Като качество за мен са мн добри а за сервизно обслужване незнам как стой въпроса
Лично аз бих си я купил нова и не няма да ти се запази цената на автомобила след 3 -4 години . Ето и темата за формиране на цената на употребявана Тойота http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=1405
Като качество за мен са мн добри а за сервизно обслужване незнам как стой въпроса