Избор на семейна кола

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
venci_70

Избор на семейна кола

Мнение от venci_70 » 03 Апр 2009 16:37

Трябва да измисля каква голяма семейна кола да купя. Колебая се между Partner Teepee VTC или Corola Verso. Ясно ми е какъв ще е отговора в този форум rolleyes.gif , но ми трябва наистина обективно мнение за двата автомобила - возия, икономичност, функционалност, поддръжка.
Много благодаря!

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 03 Апр 2009 23:34

Корола Версо или Корола Вагон /комби/ са отличен семеен автомобил, който става и за ежедневно ходене на работа - личен опит :thumbsup:
2,0 D4D е препоръчителен избор за ДВГ.
Успех в избора!!!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 04 Апр 2009 03:20

Колега, обективно, Партнера е много симпатичен автомобил, но возията му е доооста твърда. А семейния автомобил трябва да е освен сигурен, поне малко по-комфортен. :thumbsup: Корола Версо е много добро автомобилче и определено е по-цивилизования автомобил. Партнера е доста обемен, но и Версото не отстъпва, нищо че не му личи особено. Доста по-просторен е отколкото изглежда. Реално, Пежото е със двигател, от който аз лично съм патил много. Колкото хора ще кажат, че е железен, още толкова ще ти кажат като мен, че е пълно ако..... Докато дизела на Версото е доста пъргав, икономичен и по-здрав със сигурност. Партнера Теепее ми е много симпатичен автомобил, но определено Версо е по-добрия избор. Поддръжка - като на нов автомобил - по-скъпа от реалните цени, но на всички нови коли е така. Ако взимаш втора ръка - просто цените за Версото, реалните са много приемливи happy.gif Дали от България, или ще ги поръчаш от вънка, пак се намират лесно и са на достъпни цени :thumbsup:

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 04 Апр 2009 13:57

Партнер Тепее-- ако ще прекарваш баници,вестници и т.н. става,но имай в предвид ,че си е Пежо,а те са редовно клиенти на сервизите.Много се трошат и са коли,на които не може да се разчита.

Освен това да сравняваме баничарка с миниван е несериозно.
Баничарката си е правена за работен кон,миниванът- за комфортно или подчертано спортно/зависи/ пътуване на хора.Има голяма разлика.И на външен вид е забележимо,че едното е пикап,а другото красив миниван. Баничарките по принцип ми изглеждат много простовато.
Корола Версо е по-добрият избор,защото тя е най-здравият миниван в класа си и защото има много добри двигатели. Освен това като функционалност е много по-функционална- системата EasyFlat 7 !!
Изобщо много по-добрият,изпипан и удобен автомобил е Корола Версо.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Scott

Мнение от Scott » 04 Апр 2009 17:49

LEXUS написа:...Освен това да сравняваме баничарка с миниван е несериозно...
Сериозно-несериозно, но Партнера е 'МPV на годината' :whistle: tongue.gif
http://www.peugeot.co.uk/about-peugeot/ ... -the-year/

Аватар
martod

Мнение от martod » 04 Апр 2009 20:14

Scott написа:
Те тези дето са я избрали, не разбират от коли..... laugh.gif ....
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 04 Апр 2009 20:17

martod написа:Те тези дето са я избрали, не разбират от коли..... laugh.gif ....
А пък още по-малко от баничарници... biggrin.gif

Да сравняваш миниван с баничарка ми звучи като оксиморон... biggrin.gif

diver

Мнение от diver » 04 Апр 2009 20:42

Fido Dido написа:
martod написа:Те тези дето са я избрали, не разбират от коли..... laugh.gif ....
А пък още по-малко от баничарници... biggrin.gif

Да сравняваш миниван с баничарка ми звучи като оксиморон... biggrin.gif
Ай, от где научи тая дума оксиморон бре?! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Добре че беше гугъл, че инак ми звучеше кат шестоъгълен петохуйник....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 05 Апр 2009 14:58

Возия - не вярвам да ти откажат тестдрайв и Пежо и Тойота, така че сам можеш да си прецениш.
Поддръжка - 2 години гаранция на СФА срещу 3 години на ТМ Ауто.В ТМ Ауто гаранцията е много по-добра не само заради по-големия период, а и повечето обхванати възли.В Тойота даже окачването ти е гаранционно.Обслужването в СФА е 2 нива надолу сравнено с това в ТМ Ауто, като бивш собственик на Пежо и настоящ на Тойота го казвам.Просто ТМ Ауто са много по-добри.
Икономия - при всички случаи ще караш по-мощен автомобил, ако избереш Тойота, независимо дали ще избереш бензин или дизел.Така че....зависи....ако подкараш с 150 за морето с пуснат климатик и всички деца отзад, ведно с багажа, Тойотата ше е по-икономична.Ако караш София градско сам - Пежото.
Функционалност - панорамен таван ( страхотна екста е, дълго време се любувах на 307 с панорамен....е готино е....докато не започне да потраква laugh.gif ) за Пежото - срещу повече оборудване на всичко останало в Тойотата, по-добра в комфорт, сигурност ( 6 еърбега - 2 от тях опционални срещу 9 ) .
Отделно, че Партнера повече изглежда като служебна на ЧЕЗ, ВИК и подобни.
Уточни повечко - цени, двигатели, оборудване за да дадем по ясни преценки.На СФА както винаги ценовата листа им е повече от неясна и определено трябват ясновидски способности или ден разглеждане и гадаене.
Относно гаранцията на СФА - почети повечко подфорум 407 в Пежо форума, не обръщай внимание на мненията на Пепино, а на останалите собственици и ще ти стане ясно каква гаранция получаваш.Там поне съм чел....тъй като обмислях вариант за 407........

Ако трябваше да избирам само измежду тези два автомобила - аз лично не бих се замислил повече от секунда и бих скочил на Тойотата.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 05 Апр 2009 15:18

mitkoa написа:Относно гаранцията на СФА - почети повечко подфорум 407 в Пежо форума, не обръщай внимание на мненията на Пепино, а на останалите собственици и ще ти стане ясно каква гаранция получаваш.Там поне съм чел....тъй като обмислях вариант за 407........
Човекът твърди,че Пежо са здрави коли biggrin.gif и че износващите се шарнири на 407 на по 20000 км. не са по вина на Пежо и било необходимо собственика просто да ги гресира като на ТИР biggrin.gif и защитил против влага и тем подобни......55 реда обяснения само и само да оневини некадърната конструкция на Пежо. sleep.gif И съм забелязал ,че за почти всички модели на Пежо се изказва,че проблемът всъщност не е проблем,а Иван Костов винаги е виновен дори за повредите на Пежо... biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

combi 64hp

Мнение от combi 64hp » 05 Апр 2009 16:32

Освен тези двете има много по-добри решения за семеен автомобил!!!
поне според мен трябва да се разгледат офертите и на други марки

diver

Мнение от diver » 05 Апр 2009 18:30

combi 64hp написа:Освен тези двете има много по-добри решения за семеен автомобил!!!
И кои са тия мноо по-добри предложения, би ли ги споделил с нас?!
Изображение

diver

Мнение от diver » 05 Апр 2009 18:33

Scott написа:
http://www.peugeot.co.uk/about-peugeot/ ... -the-year/
корупцията не е измислена в БГ tooth.gif tooth.gif tooth.gif
Изображение

Cosmos

Мнение от Cosmos » 05 Апр 2009 19:46

diver написа:
combi 64hp написа:Освен тези двете има много по-добри решения за семеен автомобил!!!
http://www.mitsubishi-motors.bg/models/ ... spx?mid=12

http://www.mazda.bg/?go=showroom&p=mazda5
------------------------------------------> FUCK OFF

diver

Мнение от diver » 05 Апр 2009 20:44

Cosmos написа:
diver написа:
http://www.mitsubishi-motors.bg/models/ ... spx?mid=12

http://www.mazda.bg/?go=showroom&p=mazda5
Концентрирай се върху ПО-ДОБРИ, щото дотук такива не виждам да си показал.
Изображение

Публикувай отговор