Моля за съвет за летни гуми
Моля за съвет за летни гуми
Здравейте,
предварително се извинявам за може би често повтарящата тема - "кажете какви гуми", по преценка на модераторите може да се изтрие/премести и т.н.
по същество - търся хубава летни гуми (нови) за Авенсис, размера е 206/55/16, за сега съм се спрял само на:
Continental PremiumContact2, не си ги купих единствено че са без протектор (страничен борд). Произведени са в Румъния, като този факт..леко ме притесни, надявам се че QC на Континентал е железен.
Може би и поради факта че са правени в Румъния цената им е доста добра - намерих ги за 166 лв.
Досега съм карал Michelin Pilot Supremacy - впечатлението ми е, че е мн. добра гума, отлична устойчивост, но за съжаление с кратък живот.
Някой ако знае къде се продават Континентали, такива каквито търся (с борд!) моля да каже, търсих в много фирми вносители но без успех.
Мерси предварително
предварително се извинявам за може би често повтарящата тема - "кажете какви гуми", по преценка на модераторите може да се изтрие/премести и т.н.
по същество - търся хубава летни гуми (нови) за Авенсис, размера е 206/55/16, за сега съм се спрял само на:
Continental PremiumContact2, не си ги купих единствено че са без протектор (страничен борд). Произведени са в Румъния, като този факт..леко ме притесни, надявам се че QC на Континентал е железен.
Може би и поради факта че са правени в Румъния цената им е доста добра - намерих ги за 166 лв.
Досега съм карал Michelin Pilot Supremacy - впечатлението ми е, че е мн. добра гума, отлична устойчивост, но за съжаление с кратък живот.
Някой ако знае къде се продават Континентали, такива каквито търся (с борд!) моля да каже, търсих в много фирми вносители но без успех.
Мерси предварително
Failing to plan is planning to fail.
1. Avensis '03 - 1.8VVTi,
2. Yaris '01 - 1.3 VVTi.
2. Yaris '01 - 1.3 VVTi.
Re: Моля за съвет за летни гуми
[quote=
Досега съм карал Michelin Pilot Supremacy - впечатлението ми е, че е мн. добра гума, отлична устойчивост, но за съжалeние с кратък живот [/quote]
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... mmer_Tyres
Защо не погледнеш тук ? Ауриса ми дойде с Бриджстоун и го чакам тва лято да го изтъркам,харесаха ми най много Йокохамките и имат лик превес над Бриджа,цена и км оптимум.Ти сам си го казал :много пари за кратко с високо качество.А и има така харесваните от теб Континенталки.
Досега съм карал Michelin Pilot Supremacy - впечатлението ми е, че е мн. добра гума, отлична устойчивост, но за съжалeние с кратък живот [/quote]
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... mmer_Tyres
Защо не погледнеш тук ? Ауриса ми дойде с Бриджстоун и го чакам тва лято да го изтъркам,харесаха ми най много Йокохамките и имат лик превес над Бриджа,цена и км оптимум.Ти сам си го казал :много пари за кратко с високо качество.А и има така харесваните от теб Континенталки.

Re: Моля за съвет за летни гуми
jingo, mерси за отговора, ще разгледам сега гумите 

2. Yaris '01 - 1.3 VVTi.
2. Yaris '01 - 1.3 VVTi.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Въртяхме на една от колите Континенталки 195/65/15 - не стоеше добре особено като завали малко дъжд....
Колега размер 206х.... трудно ще намериш
Сега съм с Бриджстон 215х50х17 и съм доволен - държат добре, и не са много шумни (само 'тупат' по дупките)...
Предишните ми летни гуми бяха GoodYear Hydragrip 195/60/15 - държаха добре, но бяха много шумни, а и май нещо не бяха добре конструктивно - много често се налагаше баланс, а и след баланса пак имаха вибрации - явно геометрично не държаха добре окръжността...
Колега размер 206х.... трудно ще намериш

Сега съм с Бриджстон 215х50х17 и съм доволен - държат добре, и не са много шумни (само 'тупат' по дупките)...
Предишните ми летни гуми бяха GoodYear Hydragrip 195/60/15 - държаха добре, но бяха много шумни, а и май нещо не бяха добре конструктивно - много често се налагаше баланс, а и след баланса пак имаха вибрации - явно геометрично не държаха добре окръжността...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Местоположение: VARNA 1999-toyota corolla AE 111 2007-honda accord sport
- Обратна връзка:
чудех се и аз какво да взема за предни за королата,колебаех се между мишлен енерджи сейвър и кумхо КH17,в крайна сметка взех втората и не съжалявам-много добра гума в тестовете на адак я дават за особено препоръчителна за 2008 година тва за 14 цоловия размер,избора ми надделя тъй като ми6лена е 1,5 пъти по скъпа от кумхото
- Aleksandar
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
За съжаление за 17" нямам инфо, поне засега АDAC не са дали такава информация. Публикуваните тестове за летни гуми 2008/2009 са тук:
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/So ... ageID=8762
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/So ... ageID=8762
2. Yaris '01 - 1.3 VVTi.
2. Yaris '01 - 1.3 VVTi.
- bubbator
- Обратна връзка:
Колега, горещо ти препоръчвам марката BF Goodrich. Официален вносител е Autogroup5. Най-важното, че гумите имат борд и са износоустойчиви. Аз лично карам гуми само от тази марка и мога да ти кажа, че цена/качество нямат конкуренция.
Друг съвет: недей да вярваш безрезервно на всичко изнесено в ADAC!
Ето ти директен линк за размери и цени:
http://www.autogroup5.com/bg/catalog.ph ... &model=145
Това са крайни цени и издават фактура. Винаги дават отстъпки ако се попазариш малко!
Друг съвет: недей да вярваш безрезервно на всичко изнесено в ADAC!
Ето ти директен линк за размери и цени:
http://www.autogroup5.com/bg/catalog.ph ... &model=145
Това са крайни цени и издават фактура. Винаги дават отстъпки ако се попазариш малко!

'99 Corolla E11 1.6 110PS G6R