Да ви кажа - нов съм, но съм от стара коза яре, в смисъл - ровя в мобилето има - нема 5 години - т.е. искам да си сменям колата от маааалко след като я купих, марката - няма да споменавам, да не се сърдят лудите фенове на Toyota, и да си развалим отношенията - още незапочнати laugh.gif
Дойде времето обаче...да се вземе нещо ново...по точно старо

Разрових насам натам какво ли не гледах

Човека с карината се кълне че е на 90 000 и сам предложи да отидем в сервиз да я проверим...човека с королата - също много точен се оказа, от три години я има, никакви проблеми, иска по-голямо 4х4.
Цените на колите са сходни, всъщност - по изгодно ми идва Корола-та, защото е с газ..ама това не се знае колко е хубаво, защото колкото и да е - на газ ДВГ се износва повече отколкото на горивото за което е сметнат (ако не е смятан за газ естествено

Въпроса ми към вас фенове на японските играчки е - коя принципно би била по-добрия избор - цената не е фактор в случая, защото колата ще бъде карана доста - около 700км седмично - и на практика - за мен степенуването е:
1. Издържливост и надеждност
2. Разход на гориво
3. Стойност на поддръжката - пряко свързано с т.1
Наясно съм че двата модела са от различен клас, а едната е и 4х4, затова мога да кажа, че и двете ме устройват като размери на купето, интересно би ми било да карам 4х4, но само дотам - ако колата се оказва - по ненадеждна - заради него - тоя критерии отпада.
А ... и друго...Королката не ми харесва много като дизайн...ама и това не е от първостепенна важност ... разхода на гориво - за королата ми каза човека - 8-9 газ, за карината - не се знае - може и същото да е, но може и повече да е - колата е по-голяма все пак.
Това е - който има преки впечатления от споменатите модели, моля да ги сподели без притеснение

Благодаря ви предварително.