Корупция

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
ss_mitko

Корупция

Мнение от ss_mitko » 29 Мар 2009 17:14

Историята ми е следната.Написаха ми акт без да съм нарушил правилника.Правя аз десен завой и 20 метра по на там зад един бус изкачат двама полицаи(пешаци без кола)и ме спират.
Разговора протече така:
Полицая: Добър вечер документите за проверка.
Аз: Давам му ги
Полицая:Загасете колата и слезте,отворете багажника,покажете ми аптечка,пожарогасител,триъгълник,жилетка.
Аз:Показвам му ги,но нямах жилетка.
Полицая:Нямате жилетка а трябва да имате.Какво работите?
До тук добре говориме вече 2-3 минути.И изведнъш той ме пита. Знаете ли за какво ви спрях?
Аз:Не
Полицая:Минах те на червено.
Аз:Не съм минал на червено а на зелено.
Полицая:Ми сега трябва да пишеме акт.
Аз:Как ще ми пишете акт като не съм виновен.
Полицая:Еми ще ви пиша.Иматели други актове,отнети точки?
Аз:Да имам актове и вече нямам точки(Излъгах нямам отнети точки)
Полицая:Ще ви вземат книжката ако ви напиша акт,и няма да може да карате 6 месеца.
Аз:Добре
Полицая:И какво ще правите без книжка.
Аз:Не е ваша работа.А вие от тук зад този бус как видяхте ,че минах на червено?
Полицая:Ние бяхме 5 метра по нагоре от там се вижда.Влезте в колата и изчакаите.
Започнах да се замислям може наистина да съм минал на червено.Влизъм в колата и питам жена ми.На червено ли минах?Тя вика не как,ще си минал на червено.Но вече не ми се разправяше.(отивах на рожден ден)Чакам 10-15 минути тия ги няма,излизам и отивам при тях.
Аз:Какво става?
Полицая:Сега колегата ще ви напише акта.
Аз:Е аиде че бързам.Какво чакахте до сега?
КАКВО ЧАКАХА ???

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Re: Корупция

Мнение от Рошко » 29 Мар 2009 17:33

ss_mitko написа:КАКВО ЧАКАХА ???
Разстрел, може би...? :whistle:

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Re: Корупция

Мнение от Japanese_fever » 29 Мар 2009 21:07

ss_mitko написа: .....
КАКВО ЧАКАХА ???
Tova kato ? s povishena trudnost li da go razbirame? tongue.gif
Chakali sa qvno - “zeleno, zeleno, 6tom vsi4kite pari sa ti v zeleno, zeleno ...” $$$ biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
intolerable

Мнение от intolerable » 29 Мар 2009 21:43

здр..Българина го споменават в един сръбски филм ,,..Ако не става с пари,става с много пари..!'' Случаите са безбрoй...целта една...ПАРИ..

spinus

Мнение от spinus » 30 Мар 2009 18:34

За това - камери навсякъде.
Toyta Corolla 2.0 D4D

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 30 Мар 2009 20:06

Аз знам какво чакаха и какво искаха но вече съм решил на полицаи пари да не давам.Стига с тая корупция.Особено в тоя случаи като не бях виновен.Ще обжалвам в съда като ми излезе постановлението,пък като разкажа историята пред съдията той може и да ми отмени наказанието.От 14 години съм шофьор такава наглост на полицаи не бях виждал.

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 30 Мар 2009 20:11

ss_mitko написа:...пък като разкажа историята пред съдията той може и да ми отмени наказанието.
Като знам в каква п@дерастка държава живеем, като едното нищо ще те обвинят в лъжесвидетелство, че и може да те осъдят за "обида" на длъжностно лице... Дано не съм прав колега и дано успееш, ама тия са мафия и са пуснали пипала навсякъде, а гарван гарвану око не вади е казал народът... unsure.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 365 пъти

Мнение от slowtraveler » 30 Мар 2009 21:57

За всеки случай си извикай свидетели на случката...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 31 Мар 2009 09:41

slowtraveler написа:За всеки случай си извикай свидетели на случката...
Ако има е добре, но в повечето случай, полицайте те спират когато няма такива. Иначе са много вътре и те добре го знаят. wink.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 31 Мар 2009 09:56

1.6 VVT-i написа:
ss_mitko написа:...пък като разкажа историята пред съдията той може и да ми отмени наказанието.
Като знам в каква п@дерастка държава живеем, като едното нищо ще те обвинят в лъжесвидетелство, че и може да те осъдят за "обида" на длъжностно лице... Дано не съм прав колега и дано успееш, ама тия са мафия и са пуснали пипала навсякъде, а гарван гарвану око не вади е казал народът... unsure.gif
аа не е така. и съдиите не се кефят много на полицаите. и почти винаги ако не отменят, поне намалят глобите. затуй по-добре обжалвай
и аз така съм решила, никви пари на тия мизерници. оня ден в София спряха приятелката ми, че е без фарове, на смрачаване, и тая кифла им даде 20 лева, щях за я убия mad.gif взеха ги и веднага драснаха. ама ако си носеше картата от министерството на отбраната, щяха те да й се мазнят и да я пратят вкъщи с усмивка пфууу

Аватар
COSTA

Мнение от COSTA » 31 Мар 2009 09:57

За съжаление не можеш да обжалваш в съда, наказателни постановления до 50 лева, а толкова е за нарушението - минаване на червен светофар, са необжалваеми. Единственото което можеш да направиш е в 3 дневен срок от съставянето на Акта да подадеш възражение до КАТ и там да опишеш, какво, как и защо е станало )който срок доколкото разбирам вече е изтекъл)
Avensis 1.6<Avensis 2.0 D4D<Corolla Verso Forte D4D + Yaris 1.4 D4D на жената :)

Аватар
spritable

Мнение от spritable » 31 Мар 2009 13:06

За да можеш да обжалваш наказаталено постановление:
1. Трябва да напишеше жалба в 3 дневен срок в КАТ
2. Глобата от наказателното постановление да е повече от 50 лева.

Ако и двете условия не са на лице, мисля че не можеш да обжалваш.

Тъй като не знам за такова нарушение колко е глобата, но COSTA спомена че е 50 лева, така че няма да можеш да обжалваш.

Твърдо подкрепям desSs да не се дават рушвети на полицаите.

Ако те спрат и те глобят за нещо за което си сигурен, че не си виновен, трябва да се стига до съд. Българина не е свикнал да търси съдебна отговорност и това е една от причините длъжностни лица да злоупотребяват с положението си, като знаят че това ще остане ненаказано. Знам че ще кажете, че съдебната ни система е мудна и много нерви и време ще се изхаби ако тръгнеш да обжалваш/съдиш, но трябва...

Един път се консултирах с адвокат за подобен случай, в който беше сигурно че вина няма и имаше свидетели, които да потвърдят това. Той ми каза, че освен обжалване, може да се заведе граждански иск срещу кат или по точно длъжностното лице което е констатирало "нарушението". Иска може да е за пропуснати ползи и няколко нарушения на гражданските права. На такъв иск ако може да се докаже истинноста, бъди 100% сигурен, че кат ще платят разходите по делото, ако можеш да докажеш пропуснати ползи - ще платят и тях, а длъжностото лице ще понесе някакви наказания.

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 31 Мар 2009 20:51

Това за 3 дена не го знаех иначе щях да ходя да напиша жалба.Все пак ще пробвам да обжалжам ако имам право.Благодаря на всички за съветите.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 31 Мар 2009 20:57

Предполагам че при добър адвокат ще може да претендираш за щети нанесени от загубеното време. smile.gif Интересно всичките пишат ужасно бавно (неграмотно е отделен въпрос), дали и за това загубено време може да се спори за обещетение? Все пак в закона пише че за дадено нарушение има парична глоба, евентуално точки и евентуално отнемане на книжка. Но никъде не е казано че за това трябва да ти губят времето biggrin.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 31 Мар 2009 21:28

Някой знае ли как да си монтирам камера в колата?! И да мога да записвам информация за около два часа. Питам, щото много обичам "Господари на ефира", а пък те много обичат такива изпълнения. Та тия актове до 50лв. да им излезнат на еничарите...Там, откъдето излиза ..по принцип.

Изображение

Публикувай отговор