Да сменям ли свещите?

kolevv10

Да сменям ли свещите?

Мнение от kolevv10 » 29 Яну 2009 21:54

Колеги, многократно съм сменял свещи според препоръките или малко по-късно... Със сегашните, поставени в ТМ Ауто, минах вече около 40 000
Нямам никакви оплаквания... само при най-минусовите температури Корола 1,4 VVT 2001 г. палеше малко по-късно (около 2 секунди) от обикновено, сутрин студена...
Въпросът ми е: да сменям ли свещите и като няма Денсо, да ги заменям ли с НГК?

Благодаря ви: Володя

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 29 Яну 2009 22:15

що няма Денсо wacko.gif

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Re: Да сменям ли свещите?

Мнение от Рошко » 29 Яну 2009 22:22

[quote="kolevv10"][/quote]Колеги, имайте "едно наум" вече с Денсо-то... http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... opic=53392

kolevv10

Мнение от kolevv10 » 29 Яну 2009 22:55

Колеги, Денсо е много качествена фирма, старата Корола я продадох с почти нови такива свещи, страшни са, но вече не мога да намеря представителството им в София. Беше някъде от южната страна на Сливница (отляво при движение от центъра към Банкя) след Опълченска, но не мога да го намеря и никой не казва къде е, преместен ли е и пр.
И понеже е много качествена, за това я имитират с ментета... и аз съм страдал от такива още преди 6-7 години. И на ментетата пише Денсо, но като види човек истинските, веднага разбира разликата...
Ако някой знае къде е представителството, че и много качествени чистачки продават (и скъпи, де)...?
Ако не - тогава НГК - на Козлодуй им искат по 8 лв и изглеждат истински.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 29 Яну 2009 23:54

2001-ва... по това време май сервизният интервал беше 10х.км. и свещите ги сменяха на 20х.км. biggrin.gif

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 29 Яну 2009 23:59

Аве не знам за какво ги давате тия пари за обикновенни срещи , като съвсем лесно се намират платинени на тези пари . И са си много читави . До сега не съм чул някой да реве от тях или да се разпадат :
http://kanex.bg/shop/avtochasti/p/svesh ... oupe&ln=bg

http://kanex.bg/shop/avtochasti/p/svesh ... +16V&ln=bg

Аватар
milene90

Мнение от milene90 » 30 Яну 2009 00:58

kolevv10 написа:Колеги, Денсо е много качествена фирма, старата Корола я продадох с почти нови такива свещи, страшни са, но вече не мога да намеря представителството им в София. Беше някъде от южната страна на Сливница (отляво при движение от центъра към Банкя) след Опълченска, но не мога да го намеря и никой не казва къде е, преместен ли е и пр.
И понеже е много качествена, за това я имитират с ментета... и аз съм страдал от такива още преди 6-7 години. И на ментетата пише Денсо, но като види човек истинските, веднага разбира разликата...
Ако някой знае къде е представителството, че и много качествени чистачки продават (и скъпи, де)...?
каде ги намирате тия оригинални свещи Денсо или НГК на по 8лв. назмам.Аз дадох преди 3 месеца за Денсо платинени по 26лв.бройката и Селиката ми се чувстваше много добре с тях.Та каде е разликата в цената.Тия по 8-10 са пълни ментаци не се лажете

п.с. Ти кой Колев си от Козлодуй,че аз общо с там може да се познаваме.
Изображение

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 30 Яну 2009 01:52

milene90 написа:
kolevv10 написа:Колеги, Денсо е много качествена фирма, старата Корола я продадох с почти нови такива свещи, страшни са, но вече не мога да намеря представителството им в София. Беше някъде от южната страна на Сливница (отляво при движение от центъра към Банкя) след Опълченска, но не мога да го намеря и никой не казва къде е, преместен ли е и пр.
каде ги намирате тия оригинални свещи Денсо или НГК на по 8лв. назмам.Аз дадох преди 3 месеца за Денсо платинени по 26лв.бройката и Селиката ми се чувстваше много добре с тях.Та каде е разликата в цената.Тия по 8-10 са пълни ментаци не се лажете

п.с. Ти кой Колев си от Козлодуй,че аз общо с там може да се познаваме.
poli написа:
diver написа:
rudolf написа:
ама не са иридиум?
Ако са гепени може и по толкоз да вървят ;) Инак ги раздават на по 90-110лв комплекта, та цена от 70 кинта е повече от прилична....
Наистина не е нужно да са гепени.

ПС.Преди една седмица на Свиленград бяха заловени и унищожени един камион със свещи менте на фирмите NGK и Beru и накладки Ferodo.
платиниеви за 8 лева на мен ми е съмнително,,,

antoanto

Мнение от antoanto » 30 Яну 2009 02:00

Не знам що за свещи са дензо, но препоръчвам четириполюсни или многополюсни свещи(кой както иска да им вика). Лесно ще ги познаете. Отдолу завършват само с графита и нямат извит накрайник(полюс), който трябва да се регулира след 10х.к. вече не помня. Слагаш и забравяш че съществуват и няма възможност да не прехвърли искра. Свещите за които говоря бяха италиански златисти. Чувал съм, че са аналог на бош, но боша бил по калпав. Няма да изпадам в подробности за боша защо е по калпав, но тези свещи си заслужават. Имах две бензинки и двете си заминаха с тези свещи. :thumbsup:

ilia
Обратна връзка:

свещи

Мнение от ilia » 30 Яну 2009 07:41

колев аз карам от 5 години само с дензо и нямам проблеми ето от тези ги взимам вносителите са от русе,от тях само свещи,кабелите им са кофти. http://www.autohit.bg/site/index.php

223orange

Мнение от 223orange » 30 Яну 2009 08:55

Дам,според сайта на Denso Europe АутоХит са официалния дилър за България.
http://aftermarket.denso-europe.com/Spa ... 00001.aspx

diver

Мнение от diver » 30 Яну 2009 09:10

За 8 кинта може да си купите оргинално ДЕНСО или НГК. Само дет няма как да е платинено.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 30 Яну 2009 09:59

antoanto написа:Не знам що за свещи са дензо, но препоръчвам четириполюсни или многополюсни свещи(кой както иска да им вика). Лесно ще ги познаете. Отдолу завършват само с графита и нямат извит накрайник(полюс), който трябва да се регулира след 10х.к. вече не помня. Слагаш и забравяш че съществуват и няма възможност да не прехвърли искра. Свещите за които говоря бяха италиански златисти. Чувал съм, че са аналог на бош, но боша бил по калпав. Няма да изпадам в подробности за боша защо е по калпав, но тези свещи си заслужават. Имах две бензинки и двете си заминаха с тези свещи. :thumbsup:

Денсо са такива, ако не и по-добри. Слагаш и забравяш.Когато сменях моите (платинени) разстоянието м/у електродите им беше точно 1.3мм., колкото на новите иридиумки и колкото е по каталог нова свещ. А не си знаеха километрите и годините. Единствено от искрата платината не беше лъскава и полирана, а матова със сив метален цвят.
Carina E 4AFE LB 1992

antoanto

Мнение от antoanto » 30 Яну 2009 14:34

max-2 написа:
antoanto написа:Не знам що за свещи са дензо, но препоръчвам четириполюсни или многополюсни свещи(кой както иска да им вика). Лесно ще ги познаете. Отдолу завършват само с графита и нямат извит накрайник(полюс), който трябва да се регулира след 10х.к. вече не помня. Слагаш и забравяш че съществуват и няма възможност да не прехвърли искра. Свещите за които говоря бяха италиански златисти. Чувал съм, че са аналог на бош, но боша бил по калпав. Няма да изпадам в подробности за боша защо е по калпав, но тези свещи си заслужават. Имах две бензинки и двете си заминаха с тези свещи. :thumbsup:

Денсо са такива, ако не и по-добри. Слагаш и забравяш.Когато сменях моите (платинени) разстоянието м/у електродите им беше точно 1.3мм., колкото на новите иридиумки и колкото е по каталог нова свещ. А не си знаеха километрите и годините. Единствено от искрата платината не беше лъскава и полирана, а матова със сив метален цвят.
Колега моите свещи са купуване през далечната 97г. Не знам дали тогава са продавали дензо в БГ. Препоръчвам ги като модел, стига дензо да ги произвежада. Отдолу липсва извитата ламаринка-полюс и са както писах четириполюсни или многополюсни свещи. Няма начин да ги сравняваме с еднополюсно дензо.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 30 Яну 2009 15:04

Tova NGK ot 8 lv go znam pihe na svehta made in japan puk na kutiata puhe na arabski kakto se kazva "Originalni nemski svehti vnos ot Turcia " biggrin.gif

Публикувай отговор