Corolla D-4D - проблем

Гост

Corolla D-4D - проблем

Мнение от Гост » 05 Дек 2005 14:22

Здравейте,
От вчера печката спря да работи, някой някакви идеи да има, например кой и е предпазителя и тн.

El Camino

Re: Corolla D-4D - проблем

Мнение от El Camino » 05 Дек 2005 14:29

Гост написа:Здравейте,
От вчера печката спря да работи, някой някакви идеи да има, например кой и е предпазителя и тн.
The best of biggrin.gif :thumbsup:

Гост

Мнение от Гост » 05 Дек 2005 15:37

На теб ти е смешно, а на мен воъбще.. но както и да е

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 05 Дек 2005 15:56

Гост написа:На теб ти е смешно, а на мен воъбще.. но както и да е
kolega,kak sprya da raboty--ne yaska da zapali li,varty li ne varty li/1.4 ili 2.0 e?/ wacko.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

b_d

Мнение от b_d » 05 Дек 2005 15:56

Не е ли още в гаранция колицата? Ако не е, най-добре опиши по-подробно проблема и ако някой колега с повече познания по дизелите може да помогне. Успех

El Camino

Мнение от El Camino » 05 Дек 2005 16:07

Гост написа:На теб ти е смешно, а на мен воъбще.. но както и да е
Не е, ама си представи, че си си направил труда да отвориш една тема, да се запознаеш с проблема, че и ако нещо да се опиташ да помогнеш и какво да видиш:

"Лагера на ауспуха тропа - казвайте ко да прая?"

Е дали лагера на ауспуха или предпазителя на печката, за мен нема разлика - все са си в категория the Best! Ако искаш помощ действително, то щеше да си я поискаш. :thumbsup:

П.П. Инфо по темата: Ауспуха нема лагери в него! biggrin.gif

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 05 Дек 2005 19:45

Дали пък не става дума за отоплителната система, нежно наречена от собственика "печка"? wacko.gif Щом търси предпазител, може би само въпросното чудо да не работи, едва ли цялата кола не фунционира. Наистина ще трябва да получим още малко инфо! unsure.gif

Гост

Мнение от Гост » 05 Дек 2005 21:31

Да, точно за отоплителната система имам предвид, до вчера си работеше нормално но днес вече не издажа никакъв звук, все едно не стига ток до нея. Колата не е в гаранция, тя е 2000 година и е 2000 кубика.

Аватар
Xeku

Мнение от Xeku » 05 Дек 2005 21:36

"And the winner is...Xeku! biggrin.gif Казах ли ви аз, ама като не можете да четете между редовете! :whistle:

Аватар
NaLordaZenata
DRIFT мацка

Re: Corolla D-4D - проблем

Мнение от NaLordaZenata » 06 Дек 2005 01:21

Гост написа:Здравейте,
Колега, още в началото пускате подвеждаща информация mad.gif
D=печка(БГ).
Пък после другите били виновни unsure.gif biggrin.gif
Motion Creates Emotion!

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 06 Дек 2005 07:05

Xeku написа:"And the winner is...Xeku! biggrin.gif Казах ли ви аз, ама като не можете да четете между редовете! :whistle:
Tova be6e qsno ot samoto na4alo, ama loshoto ku4e podvede naroda! tongue.gif Nqkoj da e 4uval TOYOTA da spe da raboti,(ima se vpredvid engina) za6toto az ne sum! smile.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 06 Дек 2005 09:12

Japanese_fever написа:Nqkoj da e 4uval TOYOTA da spe da raboti,(ima se vpredvid engina) za6toto az ne sum! smile.gif
da, moita me ostavi predi mesec na magistralata v 12 vecherta karaiki s okolo 100mph, kolata izgasna i poveche ne zapali wink.gif
->

b_d

Мнение от b_d » 06 Дек 2005 10:22

ALTEZZA написа:
Japanese_fever написа:Nqkoj da e 4uval TOYOTA da spe da raboti,(ima se vpredvid engina) za6toto az ne sum! smile.gif
da, moita me ostavi predi mesec na magistralata v 12 vecherta karaiki s okolo 100mph, kolata izgasna i poveche ne zapali wink.gif
И аз знам за няколко подобни случки - в сервиза където ходя постоянно се бъзикат с тойота. Хеки ще го потвърди, за Пънкара да не говорим...

Гост

Мнение от Гост » 06 Дек 2005 11:09

Последно уточнение, говоря за печката която спомага на двигателя да загрее по бързо, за нея имам отделен бутон, но ве4е този бутон не реагира уж свети му лампичката но печката не включва. сякаш е изгорял предпазиел или реле, но незнам точно каде се намира предпазителя и релето които управляват тази печка (незнам как точно се нарича това устройство).

TATl
Обратна връзка:

Мнение от TATl » 06 Дек 2005 11:21

Допълнителен подгревател се казва и работи при определени условия, а именно:
вентилатора да работи, да си на fresh въздух т.е. не рециркулация, температурата на охладителната течност да е по-ниска от 74 градуса, температурата на въздуха да е по-ниска от 8 градуса, да си задал максимална температура за отопление и т.н и т.н.
Това е при Авенсис, ама за Королата е същото предполагам.
И аз се опитах да го пусна няколко пъти ама имам чувството че и при мен не работи ама не съм ходил да питам, че нямам време, а и тука не е чак толкова студ че да налага да го пускам.
Най-лесно е да идеш до сервиза и там ще ти кажат дали работи или не.

ПП. С горещ въздух ли е или с гориво?
Ако е с гориво може да му е свършило горивото, макар че мисля че е с горещ въздух

Публикувай отговор