преди няколко месеца се сдобих с Toyota Carina E, седан, 1996г., 1.6, 115 к.с. 4A-FE, 16 valve, но покрай работата в краяа на годината така и не намерих време да пиша. 3000 к.м. по-късно съм много доволен от колата, но се появиха доста въпроси, чиито отговори бих искал да науча. Понеже това ми е първия автомобил, мисля че някои от тях може да са малко глупави, но се надявам да ме разберете javascript:emoticon

Основно ме притеснява, голямата лепенка "ABS" на задния прозорец, и въпреки, че не съм карал кола с ABS мога да се закълна, че тази няма или не работи. Та въпроса ми е има ли този модел "ABS" и ако да, има ли възможност той да е повреден и спирачната система да работи правилно без него. Има ли начин да проверя или трябва да отида в ТМ Ауто (или друго място на което могат да проверят).
Гледам под капака "бурканче" с надпис "power steering fluid
reservoir" който ми се стори логичен, чак след като го видях. Прочетох в книгата на Haynes и видях как се подменя/добавя течност, но никъде там не пишеше колко често трябва да я проверявам. Може ли да напишете колко често проверявате/сменяте течноста на сервото?
Както прочетох често срещан проблем е спуканото от външната страна казанче на течността за чистачки. При мен има отчупено парче около 2см. на 3см. Заслужава ли си да се търси начин за поправка или тярбва да се купи ново? Ако някой знае как или от къде? Евентуална цена.
Предишния собственик е сложил от "много готините" пръскалки за чистачки - онези със синята светеща лампичка!!! Има ли от къде да си купя нормални? Тук цената няма значение

Също така има много други неща, които искам да подновя/поправя, но не съм сигурен дали това е правилното място, затова сега просто пускам 3 снимки на колата и ще чакам вашите отговори