Незнам дали някой от форума има нужда и желание да пражи подобно нещо , но аз го направих и се получи затова го споделям.
Купих си резистори 10w 5ома (2бр) за 1лев и ги свързах последователно. Консумацията е 1,15А но загряват много бързо така че се налага да се изключат след 2-3мин, но ако свържете 4бр. ще нагряват бавно и ще консумират около 0,6А.
Залепват се на тънка метална планка с термо силикон (за да отдава равномерно) и следтова за гърба на огледалото. Захранва се или от копчето за задното стъкло или от отделно копче.
Подгряване на странични огледала
Идеята наистина е много добра и мисля и аз да направа така, но имам два въпроса.
1. Значи на едното огледало 2 или 4 резистора слагаш, защото ако са 4 и 4 на другото свързани паралелно няма ли да падне много тока и да не подгряват добре???
2. Как махаш огледалото? Мойте са електрически и двете и нямам никаква представа как се махат.
1. Значи на едното огледало 2 или 4 резистора слагаш, защото ако са 4 и 4 на другото свързани паралелно няма ли да падне много тока и да не подгряват добре???
2. Как махаш огледалото? Мойте са електрически и двете и нямам никаква представа как се махат.
Corolla 1.6 16V 4A-F AE92