Toyota Prius
Toyota Prius
zdraveite!Daite malko informatsiq za tozi hibrid, Biva li gi na staro, razbrah 4e bateriite imat nqkakuv srok-skupi li sa smqna.
zdraveite fenove!
Re: Toyota Prius
Имам Приус от две години и половина - 35 хил. мили (56хил. км) и съм изключително доволен. Поддръжката и е като на всяка друга кола: смяна на масло, въртене на гуми и пр. Разходът на гориво през лятото е към 4.5/100 (60-70% от карането ми е градско). През зимата се вдига до към 5.2/100, но все пак имай предвид, че при нас температурите през зимата се въртят между -10 и -20 по Целзий. Батериите не ги мисли... В Щатите гаранцията им е 100 000 мили (160 000км) и хората непрекъснато спекулират с тези числа: "Какво ще правя след 100 000 мили?" и пр. Ами какво ще правиш - ще продължиш да си караш колата. biggrin.gif Това, че ти е изтекла гаранцията, не означава, че батерията ще се скапе след това. Все едно като си купуваш телевизор с една година гаранция, да си казваш "Хм, значи след една година трябва да си купувам нов"... laugh.gifhero написа:zdraveite!Daite malko informatsiq za tozi hibrid, Biva li gi na staro, razbrah 4e bateriite imat nqkakuv srok-skupi li sa smqna.
Имай предвид, че ако искаш да си купиш на старо, може да не ти е лесно да намериш изгодна оферта. Тук (в САЩ) имаше един период, през който кола на 1 година струваше повече от нова. Проблемът беше, че за нова се чакаше 5-6 месеца и хората бяха склонни да платят повече дори на старо, само и само да не чакат.

Имай също предвид, че 2009 е последната година на производството на този модел. Следващия месец се очаква премиерата на модел 2010, който трябва да е с доста подобрения: по-мощен, по-икономичен, и пр. Очакват се и други хибридни модели от Тойота в това число хибриден Лексус (имам предвид модел, който ще е само хибрид - както е Приуса).