T20 za ili protiv TURBO

Аватар
kolio_spawn

T20 za ili protiv TURBO

Мнение от kolio_spawn » 20 Дек 2008 14:29

Zdraveite kolegi.
Karam TOYOTA CELICA T20 1.8 116hp.Mnogo sum dovolen ot kolicata,no sum re6il da q razvalq qvno biggrin.gif biggrin.gif .
Iskam da montiram turbo kit,no v Bg trudno se namira.Mojete li da mi kajete ot kade moga da namerq turbo kolektor butala i vsi4ko neobhodimo i koi moje da mi go sloji.A da i spored vas dali ima nujda ot takava promqna.Mersi predvaritelno i se nadqvam temata da se razvie. :thumbsup:
Today,Tomorrow,TOYOTA

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 21 Дек 2008 02:11

Батка абсолютно съм ЗА турбото ако можеш да си го позволиш . Тук доста колеги имат някакъв опит в тези начала и единственото нещо , което е със сигурност е , че е мнооого скъпо . И в 90% от случайте е по-добре ако има вариант за твоето купе да се монтира по мощен двигател от колкото да се тунингова нещо атмосферно . Но ако си достатъчно безумен и си заделил някоя десетарка ( 10 000 ) след няколко месеца мъки може да има евридейка турбо :thumbsup: .

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Re: T20 za ili protiv TURBO

Мнение от Japanese_fever » 21 Дек 2008 04:30

Sled dulgi diskusii otnosno Celica T20 e ustanoveno, 4e neinoto teglo ot 1200 kg e osnoven faktor za dinami4nite harakteristiki na tazi kola.

Ili s prosti dumi, ako si namerish po-leka kola da re4em okolo 900-1000 kg sus edin turbiniran dvigatel shte e mnogo po-burza ot Celica-ta.

Predi da se turbinira e hubavo da se pogledne na kakva osnova se po4va, t.e. kolko kg shte trqbva da se uskorqvat.

Razlika ot 200kg m/u dve koli s ednakuv dvigatel e ogromna razlika v tehnite harakteristiki.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 21 Дек 2008 04:54

Аве не разбра ли , че човека иска да си развали колата ?
biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif :whistle:

diver

Мнение от diver » 21 Дек 2008 09:44

Bass_Man написа:Батка абсолютно съм ЗА турбото ако можеш да си го позволиш . Тук доста колеги имат някакъв опит в тези начала и единственото нещо , което е със сигурност е , че е мнооого скъпо . И в 90% от случайте е по-добре ако има вариант за твоето купе да се монтира по мощен двигател от колкото да се тунингова нещо атмосферно . Но ако си достатъчно безумен и си заделил някоя десетарка ( 10 000 ) след няколко месеца мъки може да има евридейка турбо :thumbsup: .
Според последното ми проучване (непроверено и незпитано за сега) един компресор кит (болт он) иде на къде 5000лв. Остава и да работи ...
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 21 Дек 2008 19:14

+ cenata za instaliraneto mu.

Kolko shte ti vzemat sredno v BG serviz da ti slojat edin turbo kit?

p.s.
Kakto se vijda avtora na temata ne moje sam da si go instalira sam.

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 22 Дек 2008 06:35

Japanese_fever написа:
Колкото и да му вземат после не се знае колко пари ще трябва за да се оправят щетите след тях :whistle: .

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 22 Дек 2008 06:54

laugh.gif tooth.gif

Ne e smeshno, a tragi4no.

Az iskam samo da se izkaja po temata Za ili Protiv da se slaga TURBO na T20, ta az sum protiv! laugh.gif
Последно промяна от Japanese_fever на 28 Дек 2008 07:25, променено общо 1 път.

Аватар
kolio_spawn

Мнение от kolio_spawn » 27 Дек 2008 19:05

:) radvam se,4e temata vi haresva.Otnosno instalaciqta,namerih maistor,koito moje da go napravi(dade ustna garanciq,4e 6te bude ka4estveno.koeto ni6to nezna4i est.).Gledah v edin sait gotovi Turbo kits na cena okolo 1400-1800$ (bez dostavkata) ,no vurvqt bez butala i segmenti.Dali v bg moga da si napravq po pora4ka i kolko 6te mi struva ?
A do kolkoto komentara po-gore,4e po-leka kola vurvi pove4e sum saglasen,no az obi4am svoqta CELICA i neiskam da q smenqm,prosti iskam da varvi pove4e.
Today,Tomorrow,TOYOTA

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 27 Дек 2008 19:20

kolio_spawn написа: A do kolkoto komentara po-gore,4e po-leka kola vurvi pove4e sum saglasen,no az obi4am svoqta CELICA i neiskam da q smenqm,prosti iskam da varvi pove4e.
Значи въпроса по-скоро тук е на колко оценяваш любовта си към Селиката biggrin.gif .
Иначе всякакви турбо теми се харесват :thumbsup: .
И имай предвид , че само с един турбо кит и майстор , койти ти казва , че ще стане не си направил нищо ! Освен гаранция , че няма да имаш кола много дълго време !

diver

Мнение от diver » 27 Дек 2008 21:41

Japanese_fever написа:+ cenata za instaliraneto mu.

p.s.
Е си си мисля, че съм доволно кадърен да отвия и завия 20 болта....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

klim4o

Мнение от klim4o » 27 Дек 2008 21:45

не съм запознат с моторите на тоуота , но имам общ поглед и мнение за колите с пренудително пълнете (турбо). Значи , да се направи една кола качествено от атмосферен мотор към такъв с принудително пълнете иска доста работа , пари и знания също и подходяща платформа. По принцип съм за такива неща , но една кола за да се турбиниа качествено иска бая нови неща , като се почне електроники , помпи и така нататък , трябва много добър маистор и човек които разбира да я направи и настрои , за да не стане така , че през седмица да чупи нещо по мотора . От друга страна идва финансовия въпрос , които също е доста важен , декем колко кеш си готов да дадеш , а за да стане качествено си трябва бая. Не е ли по лесно да се вземе един по голям мотор с електроника , скорости и т.н. и да се набие в селиката и всичко да е мирно и кротко ;)

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 28 Дек 2008 03:41

diver написа:
Japanese_fever написа:+ cenata za instaliraneto mu.

p.s.
Е си си мисля, че съм доволно кадърен да отвия и завия 20 болта....
Got it.

A nastroikata posle kolko shte izleze?

Az pod instalirane imah vpredvid da po4ne da se kara sled tova, a ne da se hodi po drugi maistori da mu go nastroivat, t.e. full service. smile.gif

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 28 Дек 2008 04:09

Ave kakvo shte mu nastroivash ve ? Slagash i palna gaz nqkolko dena dokato ne q saberesh na parcheta i da mirnesh laugh.gif .

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 28 Дек 2008 07:21

Bass_Man написа:Ave kakvo shte mu nastroivash ve ? Slagash i palna gaz nqkolko dena dokato ne q saberesh na parcheta i da mirnesh laugh.gif .
laugh.gif tooth.gif ... dai, dai, dai ....., slez sega da vidish k'vo napravI!

Публикувай отговор