Тойота Селика 89

[JD]

Тойота Селика 89

Мнение от [JD] » 20 Ное 2005 19:50

Та извинявам се на пича че му пиша в поста :)
Купих си Селика 89 год , с издухан двг. и се чудех дали някой няма да ми помогне с намирането на нов(нямам впредвид чисто нов) двигател който да подхожда на такава кола понеже не смятам че сдухания двигател който е на нея и който не е от модел Селика си заслужава да се отремонтира (1.6 85к.с.).
В момента ми предлагат 2.0 двувалка от Селика , документите казват че са ОК , но още несъм ги виждал,цена около 350 лв.
Какво ще ми кажете как да постъпя? Как да проверя състоянието на двигателя и какъв е шанса да ме метнат?
Колата още несъм я регистрирал на мое име .. защото историята е дълга и широка.. колата е от едно място аз съм от друго а в момента с колата съм на трето :) ... двигито не бачка нормално и е ъпсурд да пропътувам 250 км с него защото незная къде ще ме остави .. т.е. немога да я регистрирам на мое име докато не се оправи тоя двг.. измислихме го по друг начин - смяна на адресна рег... смяна на лична карта - и колата си се регистрира .. така тогава идва друга нужда - да намеря работещ двг.,на сносна цена и да го пъхна на колицата .. чувам и ТЕХНОТЕСТ имало .. и там пари ... какво ще ме посъветвате .. колата много си ме кефи и искам да си я направя tongue.gif

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 20 Ное 2005 20:05

Щом колата все още не е на твое име, най-добре е да си я регистрираш направо с новия двигател, но наистина без Технотест няма да се мине, след него в КАТ вече е по-лесно. По въпроса какъв двигател да избереш, ще се изкажат и другите членове (особено Пънки), но не разбрах какво точно не му е наред на твоя. Не вярвам да има някаква фатална повреда, която непременно да изисква смяна на двигателя. 90% от частите му подлежат на възстановяване или подмяна, така че ако кажеш какво разбираш под "издухан двигател" ще ти помогнем да го оправиш! Успех! :thumbsup:
П.П. Не е много препоръчително да пишеш два еднакви поста в две различни теми! mad.gif

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 20 Ное 2005 22:35

[JD] написа:Та извинявам се на пича че му пиша в поста :)
Купих си Селика 89 год , с издухан двг. и се чудех дали някой няма да ми помогне с намирането на нов(нямам впредвид чисто нов) двигател който да подхожда на такава кола понеже не смятам че сдухания двигател който е на нея и който не е от модел Селика си заслужава да се отремонтира (1.6 85к.с.).
В момента ми предлагат 2.0 двувалка от Селика , документите казват че са ОК , но още несъм ги виждал,цена около 350 лв.
Какво ще ми кажете как да постъпя? Как да проверя състоянието на двигателя и какъв е шанса да ме метнат?
Колата още несъм я регистрирал на мое име .. защото историята е дълга и широка.. колата е от едно място аз съм от друго а в момента с колата съм на трето :) ... двигито не бачка нормално и е ъпсурд да пропътувам 250 км с него защото незная къде ще ме остави .. т.е. немога да я регистрирам на мое име докато не се оправи тоя двг.. измислихме го по друг начин - смяна на адресна рег... смяна на лична карта - и колата си се регистрира .. така тогава идва друга нужда - да намеря работещ двг.,на сносна цена и да го пъхна на колицата .. чувам и ТЕХНОТЕСТ имало .. и там пари ... какво ще ме посъветвате .. колата много си ме кефи и искам да си я направя tongue.gif
ohooo, ya chakai malko: 1.6 85kc? ti da ne si zel onaya celica ot morgata predi Gabrovo? ako e tya, da znaesh che NE E 87-89godina, ami e 81-85 godina! zadno ili predno predavane e?
novo stuklo tursko struva 160, uzno afrikansko, 200lv s postavyaneto!
dvigatelya e 1.6 2T-B s 2 karburatora!
na negovo mesto mojesh da slozish 2TG (1,6 110kc), ili da slozish 18RG (2000 124kc) sus negovata si skorostna kutiya. mozesh da slozish i 5M-GE (2800, 170kc, 6cilindura).
tova e ako kolata e sus zadno predavane 81-85 godina, kakto podoziram!
wink.gif
nai-dobre prati edna snimka na kolata, ili napishi nomera na ramata ta da se znae za kakvo ide rech!
:whistle:

Аватар
JD
Обратна връзка:

Мнение от JD » 21 Ное 2005 09:59

Извинявам се за поста tongue.gif , че е 2 пъти пуснат
Колата определено е със предно и доколкото съм информиран е карана без масло немога да кажа колко може би над 100 км ама ако е така то що за човек ще е тоя който се отнася така с една кола.. от там нататък сте вие , да ми налеете малко идеи , в момента немога да дам номер на рама засщото док. не са в мен, а относно двигателя .. според разположението на номера на двигателя - то тоя двигател не е въобще от селика , 1.6 и го дават към 85-86 коня..колата е вкарана с тоя двигател преди 3 години и според документите си е 89 година друго немога да кажа на тоя етап
Всъщност мен това купе си ме кефи искам да закрепя положението със друг двигател и да си я карам , злите езици да си приказват колкото искат mad.gif

punkara ти от къде си ако не е тайна ?

а снимки ще и направя скоро

Аватар
JD
Обратна връзка:

Мнение от JD » 21 Ное 2005 10:04

честно да си кажа - Несъм я взел от морга но имам такова чувство : :chain:

Аватар
JD
Обратна връзка:

Мнение от JD » 21 Ное 2005 10:15

абе извинявам се че така разпокъсано пиша ама все се сещам за нещо дребно smile.gif
punkara ти за коя морга говориш ? да отида да я навестя .. на Чавей при Цецо или някоя друга ?? dry.gif
ей така си изглежда моята
Прикачени файлове
mycelback.jpg
mycelback.jpg (14.92 KiB) Преглеждано 6137 пъти

b_d

Мнение от b_d » 21 Ное 2005 10:21

JD написа:абе извинявам се че така разпокъсано пиша ама все се сещам за нещо дребно smile.gif
punkara ти за коя морга говориш ? да отида да я навестя .. на Чавей при Цецо или някоя друга ?? dry.gif
ей така си изглежда моята
двигателя е 4AFE и е малко повече коне отколкото мислиш.

Аватар
JD
Обратна връзка:

Мнение от JD » 21 Ное 2005 13:15

та bad_dog.. както казах тоя двг е друг на блока пише 3А а отдолу номера е вертикално разположен - 4АL1...и т.н.(на селика е хоризонтално - ако е 3А - отпред , ако е 4А - над скоростната кутия)..по каталог тоя двг който е в момента на това купе е 85-86 к.с., затова искам да се консултирам с някого smile.gif да ми каже що за ”чудо” е сътворил някой..

b_d

Мнение от b_d » 21 Ное 2005 14:44

Я сложи една снимка на двигателя.

Карбуратор ли е?

3А е 1.5 блок.

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 21 Ное 2005 15:05

Страшна загадка!!! ohmy.gif Дали двигателя не е все пак 4А (съдейки по номера, който си почнал да изписваш)? Прилича ли на този, само че напречно разположен?
Прикачени файлове
4A engine.jpg
4A engine.jpg (112.85 KiB) Преглеждано 6119 пъти

Аватар
JD
Обратна връзка:

Мнение от JD » 21 Ное 2005 16:37

а .. да си дойдем на думата .. на блока има същата ей такава синя тенекия дето пише 3А , двигито наистина е разположено на страни , т.е. напречно и има точно такъв филтър , а номера на двигателя е тоя който съм посочил,незная какво са го правило тоя двигател mad.gif
а снимка ще направя утре като несъм на работа , бахти няма кой да я изчисти от снега unsure.gif

Гост

Мнение от Гост » 21 Ное 2005 19:43

http://www.tesla-blatna.cz/en/toyota-ce ... 9,1943#set

някой би ли метнал едно око на това и да изкаже някакво мнение..излиза че селиката ми е с двигател 1.6 който се прозвежда 83-87 или нещо подобно .. и модел Карина също ползват такъв двг - 63kw .. вярно че четох в сайта на пънки че Селика е спортното изпълнение на Карина :)

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 21 Ное 2005 20:59

vazmojno e dvigatelia da e 4A, no niakoi niakoga da e smenil kapaka na glavata ili napravo cialata glava ot 3A dvigatel, predpolagam che pasvat edin na drug.
->

jamie

Мнение от jamie » 21 Ное 2005 21:28

ALTEZZA написа:vazmojno e dvigatelia da e 4A, no niakoi niakoga da e smenil kapaka na glavata ili napravo cialata glava ot 3A dvigatel, predpolagam che pasvat edin na drug.
pasvat mamka im......
2A, 3A, 4A, 7A.....

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 22 Ное 2005 00:26

w00t.gif w00t.gif w00t.gif w00t.gif w00t.gif w00t.gif w00t.gif w00t.gif w00t.gif w00t.gif te takos chudo za purvi put vizdam! AT160 sus dvigatel 2/3/4A i karburator!!! wacko.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif
emi pich, togava moga da ti pomogna, imam takuv dvigatel, samo deto shte tryabva da go pratya ot italia... wacko.gif
shte si kupish edna nova garnitura za glavata, che taya tuka e zduhana! sad.gif
taya celica za koyato govoreh, e ot predishnite modeli, sus zadno predavane, i nyama da ti svurshi nikakva rabota! sorry! neznam na koi e morgata, predi Gabrovo v dyasno kato idvash ot sevlievo! ot sofia sum.

Публикувай отговор