Toyota Celica T20
Toyota Celica T20
Много се запалих по този звяр(особено черен), но понеже ще го карам всеки ден на дълги разстояния трябва да му сложа метан. Знам, че ще рискувам здравето й , но няма начин. Та мисълта ми е , ако си взема модела 96та 1.8 115 коня, много ли ще й повлияе метана ?
- kolio_spawn
zdravei priqtelu.az karam to4no takava toyota celica i za 6 meseca sum minal 24 000 km.vseki den karam sofiq plovdiv po4ti i razhoda na dulag put e pove4e ot perfekten (ako ne q goni6 mnogo).v na4aloto i az se bqh hvurlil vurhu gazoviq injekcion,no dobre4e poslu6ah edin fr da q pokaram malko na benzin.Ako si q kara6 normalno 105 -120 har4i kum 6.0 L/100
taka4e za kakvo ti e tozi metan.Estestveno 4e moje i pove4e da har4i,no az li4no nad 10/100 nesum q dokarval,a ne q jalq nikak daje(170-180).Taka4e kakto razbra sigurno,ne te savetvam za metana.
taka4e za kakvo ti e tozi metan.Estestveno 4e moje i pove4e da har4i,no az li4no nad 10/100 nesum q dokarval,a ne q jalq nikak daje(170-180).Taka4e kakto razbra sigurno,ne te savetvam za metana.
Today,Tomorrow,TOYOTA
При кадърно монтиран инжекцион разлика във вървенето пак се усеща. Като цена на км. метана иде на 50% спрямо бензина. Има смисъл при над 50-60000км на година градско. На извънградско разликите са по-малки, ще има да си изплащаш уредбата с години. Ако добавиш 200 кила бутилки към и без това спънатата колица смятам да е ясно....

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
С други думи - има смисъл само ако ще я правиш такси. :)diver написа:При кадърно монтиран инжекцион разлика във вървенето пак се усеща. Като цена на км. метана иде на 50% спрямо бензина. Има смисъл при над 50-60000км на година градско. На извънградско разликите са по-малки, ще има да си изплащаш уредбата с години. Ако добавиш 200 кила бутилки към и без това спънатата колица смятам да е ясно....
Toyota Celica T23 1.8 VVTi 143 hp, 2001 г., 6-степенна механична скоростна кутия
При положение, че бензина е с 30% по-калоричен от газа, би ли ми обяснил, как няма разлика във вървенето, при положение, че за да вървят еднакво, на газ, трябва да харчи 30% повече?! И пак се връщаме на приказката за безплатния обяд. Сега далеч съм от мисълта, че на газ не е по-евтино, но читава уредба за 2000лв с монтажа, при разлика 20-30% от цената на горивата се изплаща за над 30-40000км. градско на година. Инак няма смисъл.manqk написа:az karam sas balgarski gasinjekcion na star gas ve4e 40000km i sam mnogo dovolen razlika vav varveneto nqma a razxoda pri 100km/h e pod 8l na 100 prepora4vam ti go

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Брат карам големия мотор, сека седмица бръмчим близо до Сандански и какво ми направи впечатление (хубавиа път 1 на рака :P ) и второто като я карам с 100км МАХ разход 6,5-7 а като я настъпа до 9 МАХ говора за скоровти от 150 до 190
BDW: а сметаи колко е по сухо горивото от бензина (няма го това смазване което го има бензина , за нафтата няма да говора просто ) и смятаи от там какво идва -> сегменти абе с 2 думи мотора се износва за по бързо време, кат ти сменат инжекцията и електрониката 6те се бъгне
с 2 думи караи колата както е излезнала , това ми е мнението
BDW: а сметаи колко е по сухо горивото от бензина (няма го това смазване което го има бензина , за нафтата няма да говора просто ) и смятаи от там какво идва -> сегменти абе с 2 думи мотора се износва за по бързо време, кат ти сменат инжекцията и електрониката 6те се бъгне
с 2 думи караи колата както е излезнала , това ми е мнението
ne znam kak golemiq motor gori devet ama moita kato q nastapq mi gori 30 i zatova predpo4itam da q karam na gas za6toto i togava gori tolkova .za stepenta na zgastqvane e 13 na 7afe.i kakto i da go smqtam na gas minavam 2 pati pove4e km otkolkoto na benzin.uredbata struva 1000lv i se izbiva za 11-12000km.sled o6te tolkova izbiva6 i remonta na dvigatelq.a za varveneto razlikata naistina e nezabelijima.saglase sam 4e kolata trqbva da se kara na benzin no za xora koito ne mogat da si go pozvolqt gasta e dobra alternativa
adrenalina e nai silniq narkotik
-
CeLica T20-7A-FE
Незнам как трябва да върви и на какви обороти за да гори 30л/100км,при положение че на мен ми гори около 20л/100км,когато върви в диапозона между 6000 -6700rpm... 

Всеки може да дава газ,но не всеки може да кaра бързо...