Привет на всички, и нужда от съвет за Celica 2000 табло

Аватар
Drago69
Обратна връзка:

Привет на всички, и нужда от съвет за Celica 2000 табло

Мнение от Drago69 » 25 Окт 2008 00:13

Привет на всички,
бих искал да се похваля, че от днес съм горд собственик на Toyota Celica 7-ма генерация, модел 2000 г. внос от Америка с автоматични скорости.

Колата се държи страхотно на пътя, двигателя ми се струва перфектен, и много се радвам като цяло на колата.

За жалост още на първия ден ми се появи следния проблем. Жълто светещ индикатор с иконка на двигателя светна на таблото (прикрепям снимка от интернет, става въпрос за жълтата иконка). Държа да отбележа, че преди да закупя колата я прегледа мой приятел доста обстойно, както и я закарах в ТМ-Ауто за преглед на ходовата част и двигателя и заключенията им бяха, че трябва само да сменя някой консумативи, което за мен е ОК.

Пича от който я купих ми каза, че не е светвала до сега, а ние с него доста пъти се виждахме преди да направим сделката, и съм склонен да му вярвам, земен човек е.

Въпрос: можете ли да ми кажете евентуално на къде да се насоча да проверя?

Доколкото питах приятели, ми казаха че това може да е грешка дори от ненапълно завита капачка на резервоара или може би незатворено капаче (едно от двете). Т.е. "обща" грешка, която трябва да се провери при специализиран сервиз

Въпрос 2: можете ли да ми препоръчате добър специализиран сервиз, различен от ТМ-Ауто, най-малко поради нуждата от предварително запазване на час и доста чакане.

Мерси предварително :)
Прикачени файлове
Toyota.Celica.Fuel.Gauge.jpg
Toyota.Celica.Fuel.Gauge.jpg (14.53 KiB) Преглеждано 1491 пъти

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 25 Окт 2008 00:24

На първо време - откачи акумулатора и изчакай 10-15мин. После закачваш и палиш колата. Ако пак светне - за диагностика си.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 25 Окт 2008 02:39

Ако си от София, ще гледам и теб да минем, ако имаш жаление, заедно с митоко laugh.gif Може да е рутинна грешка от нещо, но като се закачи, ще си каже всичко. Ако е нещо сложно, поне ще разбереш каква му е болката. Но това, което приятелите са ти казали, са меко казано глупости rolleyes.gif А специализиран сервиз, за да прочетем грешката определено не ти трябва. Там го правят да изглежда супер трудно и сложно, а е 10мин работа и то повече от лесна при твоя автомобил :thumbsup: Ако решиш да прочетем - пиши, за да знам със сигурност happy.gif

Scott

Мнение от Scott » 25 Окт 2008 12:17

Me4oKyX написа:...това, което приятелите са ти казали, са меко казано глупости...
Не е съвсем така. Недозавита или повредена капачка генерира грешка P0440 Evaporative Emission Control System Malfunction или P1455 - Vapor Reducing Fuel Tank System Malfunction

Аватар
Drago69
Обратна връзка:

Мнение от Drago69 » 25 Окт 2008 18:47

Дам в София съм, какво ще ми препоръчате да направя, че даже още не съм я регистрирал на мое име колата (трябва да ходя до Бургас за това) и съм я оставил на един паркинг.

Мечопух: ако може да помогнеш, плс прати ми някакви контактни данни, аз ти писах в ICQ.

Ако е за някой сервиз, моля препоръчайте ми ;)

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 25 Окт 2008 23:36

Драго - отговорих на ICQ-то, но за всеки случай ще го напиша и тук happy.gif Утре съм в София към 12-13 часа и ще скочим до паркинга на място да е видим wink.gif Звънни ми на 0899 868618 - Петър съм аз - че да може да се доуточним :thumbsup:

P.S. И съм мечоКух, не Пух laugh.gif rolleyes.gif

Публикувай отговор