Защо по слабо ми свети левия фар на Авенсиса
Защо по слабо ми свети левия фар на Авенсиса
Здравейте,фенове на Тойота!! От няколко дни ми прави впечатление, по слабото светене на левия фар-по точно на късите светлини. Някакви мнения по въпроса? Колата е Авенсис 2004 г., някъде прочетох, че по принцип моделите след 2003 г. имат слаби светлини. Слагането на биксенон решение ли е на въпроса? Предварително благодаря за отговорите.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Защо по слабо ми свети левия фар на Авенсиса
По слабото светене на късите може да се дължи на самата крушка. По принцип халогенните крушки след продължителна употреба се окисляват и започват да светят по-слабо. А колкото до ксеноните, мога да ти кажа, че аз на съжия автомобил сложих ксенони и се родих. Сега светлините са съвсем други. На Авенсиса късите и дългите не са на една крушка.Аз сложих само на късите.Дългите си светят добре.tonitem написа:Здравейте,фенове на Тойота!! От няколко дни ми прави впечатление, по слабото светене на левия фар-по точно на късите светлини. Някакви мнения по въпроса? Колата е Авенсис 2004 г., някъде прочетох, че по принцип моделите след 2003 г. имат слаби светлини. Слагането на биксенон решение ли е на въпроса? Предварително благодаря за отговорите.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Няма автоматично регулиране, има автоматично НИВЕЛИРАНЕVesko написа:Мечо, колегата каза че мойте светят много близо. А са си с автоматично регилране... е може и фабрично да са си зле
ПП: ксенони са

това автоматично регулиране/нивелиране явно много подлъгва хората
Независимо дали са с автоматично или ръчно регулиране всички фарове имат допълнителни врътки на самия фар от където се настройват. Автоматичното нивелиране е в рамките на това, което може да се регулира и ръчно при нексеноновите фарове. Пръво ги регулираш от врътките и после оставяш автоматичното ниво да си върши фаровете
и не мисля че е необходим сервиз за това
що се отнася до ксенон на рефлекторен фар без лупа и още повече на крушки Н4 - много кофти работа е това. Биксенона е илюзия, а заслепяването на насрещните коли е гарантирано.
Независимо дали са с автоматично или ръчно регулиране всички фарове имат допълнителни врътки на самия фар от където се настройват. Автоматичното нивелиране е в рамките на това, което може да се регулира и ръчно при нексеноновите фарове. Пръво ги регулираш от врътките и после оставяш автоматичното ниво да си върши фаровете
що се отнася до ксенон на рефлекторен фар без лупа и още повече на крушки Н4 - много кофти работа е това. Биксенона е илюзия, а заслепяването на насрещните коли е гарантирано.
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
slavi7 написа:....що се отнася до ксенон на рефлекторен фар без лупа и още повече на крушки Н4 - много кофти работа е това. Биксенона е илюзия, а заслепяването на насрещните коли е гарантирано.
Прав си донякъде, защото поне 90% са евтинийки и нямат общо с истината, освен, че вадят очите на насрещния laugh.gif На рефлекторен фар, ако сложиш кофти крушки се вижда повече от ясно колко е зле, а и само вадиш очите на хората.... Ако крушката е както трябва, заслепяването е минимално, като не броя коли със стари крушки, нерегулирани фарове или Опел Калибра - те нямат общо със светенето като цяло.... Но за съжаление, няма контрол за тези работи, а и много малко хора си правят реглаж на фаровете независимо със или без ксенон са. А ако фара е лупа, крушката дори да е крива, няма да вади очите, което е плюс, но пък осветеността е доста по-малка от рефлекотрния фар с ксенон, като Волва-та и някои Субарута

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Сигурен съм че има начини за регулиране, само не съм съгласен че си копуваш кола нова от магазина и бягаш до сервиза да ти регулират фаровете или го правиш сам. Ако има ПТП и сервиза не си сварши работа да, но дори и след ПТП би трябвало да ти върнат колата с нормално регулирани фарове и да не се налага да си го правиш сам или да ходиш по гаражчетаslavi7 написа:това автоматично регулиране/нивелиране явно много подлъгва хората

- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Не вярваш, но е факт - на двете Короли са им криви фаровете, на Версото също, на Рав-а също криви, на Авенсисите също бяха криви и съм ги регулирал и тях, на Круйзера също бяха криви.... Като от всичките, само на моята Корола съм сменял единия фар.... Дали ще са ниски, дали ще искат наляво-надясно реглаж е все тая.... Но са криви, въпреки, че светят пак добре.... Отиди на един стенд или ела да те закарам - ако има за какво, ще ги оправят, ако няма нужда - ще ти кажат
Поне тия момчета при които ходя, не си правят труда, само и само да ти вземат 3-5лв... 

не съм купувал нови коли за съжаление и всички коли са били с недобре регулирани фарове. Днес регулирах фаровете на ТЛК- с ключ №8 става без проблеми от врътката към двигателя е за височина. Външната явно е за няляво/надясно.
Между другото какви са ксеноновите фарове за ТЛК 120? с лупа или без? май не съм виждал
Между другото какви са ксеноновите фарове за ТЛК 120? с лупа или без? май не съм виждал