Мнения за OMV Carrera 95
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Мнения за OMV Carrera 95
Здравейте, колеги, какво ви е мнението за новите бензини на ОМВ- Карера. Значи аз съм с Корола 1.4 VVT-i,досега съм я карал само с OMV 95 unleaded,на последното зареждане заредих Carrera 95, но ми се увеличи разходът или ако не се е увеличил,не се е намалил.Та тия Карера са с някакви допълнителни добавки ,но какъв е реалният ефект е интересно,защото октановото число е пак 95. Струва ми се ,че Карера 100 октана ще даде най-добър ефект. А някой има ли отзиви за бензините на ШЕЛ-95 и V-power?
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Опитвал съм се да направя статистика навремето, но нищо не излиза, защото за да придобиеш представа от конкретно гориво според мен трябва да го караш с него поне половин година.
При зареждане от една бензиностанция с един и същ тип бензин разхода ми в зависимост от условията плава с около 2л/100км, като няма проблеми с автомобила или усещане 'че бензина е калпав'...
Затова разликата я отдавам на разлика в условията (температура на въздуха, задръствания и т.н.)...
Субективния фактор също е много голям: ако колата придобие по-голяма мощност, то и ще я настъпваш повечко, от което разхода ще ти се качи (въпреки, че ако я караш по абсолютно същия начин както преди, разхода логично би трябвало да спадне)....
При зареждане от една бензиностанция с един и същ тип бензин разхода ми в зависимост от условията плава с около 2л/100км, като няма проблеми с автомобила или усещане 'че бензина е калпав'...
Затова разликата я отдавам на разлика в условията (температура на въздуха, задръствания и т.н.)...
Субективния фактор също е много голям: ако колата придобие по-голяма мощност, то и ще я настъпваш повечко, от което разхода ще ти се качи (въпреки, че ако я караш по абсолютно същия начин както преди, разхода логично би трябвало да спадне)....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler написа:Опитвал съм се да направя статистика навремето, но нищо не излиза, защото за да придобиеш представа от конкретно гориво според мен трябва да го караш с него поне половин година.

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- juri_galev
Картата и отсъпката е само за спокойствие на клиента и да си мисли че е барнал далаверата laugh.gif laugh.gif laugh.gifjuri_galev написа:и аз си падам по тези схеми с картите за 1 гадина си зареждам 1 резервоар безплатноbelchilov написа:Винаги си слагам Лукоил 98 и съм много доволен (хем ползвам и отсъпка 5ст. от подарена катарт аот сафорумист laugh.gif laugh.gif laugh.gif )
като заредя друг бенз веднага се осеща
- juri_galev
Прав си така седят нещатаbelchilov написа:Картата и отсъпката е само за спокойствие на клиента и да си мисли че е барнал далаверата laugh.gif laugh.gif laugh.gifjuri_galev написа:и аз си падам по тези схеми с картите за 1 гадина си зареждам 1 резервоар безплатноbelchilov написа:Винаги си слагам Лукоил 98 и съм много доволен (хем ползвам и отсъпка 5ст. от подарена катарт аот сафорумист laugh.gif laugh.gif laugh.gif )
като заредя друг бенз веднага се осеща