с какво масло карате своите СЕЛИКИ???
nenko
!
Мнение от Дон Хуан » 16 Сеп 2008 09:20
Karam s Mobil 10W40 polusintetika i to zashtoto prochetoh tuk v foruma che takova maslo se preporachvalo za po starichki mashini kato moita - 170 000 km i 14 godini staj
inache po katalog i davat 10W30 palna sintetika......
Zasega raboti dobre dvigatelia pak shte vidim dali harchi tova maslo...
Ako niakoi ima nabliudenia za masloto ne celikite da spodeli
Dvigatelia mi e 2-ka...
cheers

inache po katalog i davat 10W30 palna sintetika......
Zasega raboti dobre dvigatelia pak shte vidim dali harchi tova maslo...
Ako niakoi ima nabliudenia za masloto ne celikite da spodeli
Dvigatelia mi e 2-ka...
cheers
Дон Хуан
HooLigaN
HooLigaN
Elboriso
kofarata
-
- Обратна връзка:
Мнение от DMDimitrov » 16 Сеп 2008 12:45
Аз карах преди с Castrol 10W40 полусинтетика... сега и сипах Marly Zenox 0W40 Bi-Synthetic - мотора утихна значително и вибрациите на тихи обороти изчезнаха!kofarata написа:аз пък като сипнах полусинтетика Мотул 10w40 и мотора стана по-шумен... бие към дизел. Мисля, че причината е щото го дават сток с 5w30 и сега пак шего сменямНякой да е имал такива преживявания???

Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г
Lexus RX400h, 2008г
DMDimitrov
Мнение от kofarata » 16 Сеп 2008 15:31
Аз карах преди с Castrol 10W40 полусинтетика... сега и сипах Marly Zenox 0W40 Bi-Synthetic - мотора утихна значително и вибрациите на тихи обороти изчезнаха!DMDimitrov написа:kofarata написа:аз пък като сипнах полусинтетика Мотул 10w40 и мотора стана по-шумен... бие към дизел. Мисля, че причината е щото го дават сток с 5w30 и сега пак шего сменямНякой да е имал такива преживявания???

полу ме успокои, тъй-като двигателя ти е друг

някакви идеи защо 1,8 двигателчето толкова си мени шума при различните масла ?
Toyota Celica (T20) 7А
Toyota Corolla (АE92) 4А
Toyota Corolla (АE92) 4А
kofarata
-
- Обратна връзка:
Мнение от DMDimitrov » 16 Сеп 2008 15:51
Няма значение какъв е двигателя пич... просто маслата явно не са особено качествени, на които си попадал. На мен това масло ми го препоръча познат, който работи в голяма фирма и си разбира от работата, кара съвсем различна кола от моята и ме предупреди, че ефекта е положителен и ще го има със сигурност, тъй като освен на мен го е продавал и на други хора, които са имали същите отзивиkofarata написа:полу ме успокои, тъй-като двигателя ти е друг![]()
някакви идеи защо 1,8 двигателчето толкова си мени шума при различните масла ?

П.С: всъщност, всеки си преценява за себе си какво да си купува

Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г
Lexus RX400h, 2008г
DMDimitrov
nenko
Мнение от tm-3s-ge » 16 Сеп 2008 22:26
аз лятото карам селиката с CHAMPION-20W50,зимата с 15w40.имам аутодата и в нея пише-за студен климат-5w40,за умерен-10w40,за топъл климат-20w50.аз мисля,че нашия климат е достатъчно топъл през лятото и няма никакъв проблем да се кара с по-гъсто масло,особено за двигатели на километри...аз така карам и нямам проблеми.ако искате опитайте.селиката ми е 2.0-3S GE 92 Год.P.S.Маслото е Белгийско
tm-3s-ge
Slayer
Мнение от kofarata » 17 Сеп 2008 11:43
явно сте сипвали 10в40 (мотул) но не ви се е разтракал двигателя от това. А за съмненията за ментетата - купих го от ПроСпийд, които всъщност са му вносители. А този вискозитет се води всесезонен до колкото "знам"..... Ще минавам на 0в40 или 5в40
иде зима!!!

Toyota Celica (T20) 7А
Toyota Corolla (АE92) 4А
Toyota Corolla (АE92) 4А
kofarata
!
Мнение от Дон Хуан » 17 Сеп 2008 11:53
A ima li vazmojnost problema da ne e v masloto a ot dvigatelia ti......kofarata написа:явно сте сипвали 10в40 (мотул) но не ви се е разтракал двигателя от това. А за съмненията за ментетата - купих го от ПроСпийд, които всъщност са му вносители. А този вискозитет се води всесезонен до колкото "знам"..... Ще минавам на 0в40 или 5в40иде зима!!!
....dokolkoto znam dvigatelite darjat na mnogo i razlichni masla i nemat iadove-imam vpredvid ne sa mngo kaprizni za razlika ot nemskite....
cheers
Дон Хуан
Re: !
Мнение от kofarata » 17 Сеп 2008 12:18
ами това е първото, което си помислих и затова я закарах в ТМ ауто да я проверат, казаха ми че "няма никакъв проблем, наистина се чува тракане от клапаните но в рамките на нормалното и е заради маслото". А аз като гледам нито ми харчи масло, върви, не изкарва пушеци, компресията е ок, сичко изглежда ток и жици. Затова много се чуда на тоя мотул, ама като чета постовете и други тойотки започват да тракат от него... специално за 10в40Дон Хуан написа:A ima li vazmojnost problema da ne e v masloto a ot dvigatelia ti......kofarata написа:явно сте сипвали 10в40 (мотул) но не ви се е разтракал двигателя от това. А за съмненията за ментетата - купих го от ПроСпийд, които всъщност са му вносители. А този вискозитет се води всесезонен до колкото "знам"..... Ще минавам на 0в40 или 5в40иде зима!!!
....dokolkoto znam dvigatelite darjat na mnogo i razlichni masla i nemat iadove-imam vpredvid ne sa mngo kaprizni za razlika ot nemskite....
cheers

Toyota Celica (T20) 7А
Toyota Corolla (АE92) 4А
Toyota Corolla (АE92) 4А
kofarata
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru