вибрации в купето
вибрации в купето
Здравейте, наскоро ми направи впечатление, че като работи колата (Авенсис 2.0 ТД '99г.) на място или при ниски обороти (около 1000) се усеща малко станно вибриране на волана. Гледах двигателя и ми се струва, че е от него. Смятам, че може да е от тампон на двигателя. Само, че не мога да ги видя колко са и къде се намират за да ги проверим дали са здрави. Ако може да ми подскажете или да ме посъветвате нещо. Предварително благодаря.
---------------------------
Toyota Corolla 1.4 VVTi (E12)
Toyota Corolla 1.4 VVTi (E12)
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Провери си и вентилаторите (включват се и когато включиш климатика).
При мен единия вентилатор имаше такава вибрация, че имах усещането, че колата работи на 3 цилиндъра (виж http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=1802

При мен единия вентилатор имаше такава вибрация, че имах усещането, че колата работи на 3 цилиндъра (виж http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=1802

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
!
Проверих вентилаторите, но те си бачкат перфектно-според мен вибрацията идва от двигателя, като се има в предвид, че не мени обороте бачка се перфектно...но може би годинките си казват своето-все пак е на 15 години...можи би трябва да се провери тампона на двигателя....защото понякога има вибрации-леки-понякогя няма и то само като е на мsсто колата на скорост - D - drive (колата е автоматик)slowtraveler написа:Провери си и вентилаторите (включват се и когато включиш климатика).
CHEERS
освен че години си казват своето, вижте и всмукателните колектори дали ви тракат, на една серия короли (а може би и други тойоти) има такъв проблем с разтракването и вследствие вибрации от пластмасови всмукателни колектори.
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Ако вибрацията не е голяма - не би трябвало да имаш проблем.
Не бе споменал, че е автоматик...
Доколкото знам повечето автоматици(хидравличните) натоварват двигателя при D... Значи може да е просто вибрация от натоварения двигател..
Не бе споменал, че е автоматик...
Доколкото знам повечето автоматици(хидравличните) натоварват двигателя при D... Значи може да е просто вибрация от натоварения двигател..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???