Показване на среден/моментен разход/км - Yaris Verso 1.4 D4D
Показване на среден/моментен разход/км - Yaris Verso 1.4 D4D
Не мога да разбера как на дисплея да се изкарам моментния и среден разход. По книжка ставало с натискане на бутона TRIP/NAVI наколко пъти, но това нищо не променя. През цялото време ми показва само - средна скорост.
Намерих подобна тема във форума - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=299 ... ght=#29932 , но там има само линк към техническото ръководство на български за Корола, като се обяснява че би трябвало да е на същия принцип .... но така и не успях да го подкарам.
Ако някой е имал същия проблем и е намерил начин да го реши нека сподели как го е направил. Много ще съм му благодарен.
Модела на автомобила е: Toyota Yaris Verso 1.4 D-4D 2002 SOL
Намерих подобна тема във форума - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=299 ... ght=#29932 , но там има само линк към техническото ръководство на български за Корола, като се обяснява че би трябвало да е на същия принцип .... но така и не успях да го подкарам.
Ако някой е имал същия проблем и е намерил начин да го реши нека сподели как го е направил. Много ще съм му благодарен.
Модела на автомобила е: Toyota Yaris Verso 1.4 D-4D 2002 SOL
- Прикачени файлове
-
- Това е точно, което ме интересува и немога да го подкарам по описания начин.
- 164.jpg (144.03 KiB) Преглеждано 5147 пъти
Последно промяна от Akima на 21 Сеп 2015 13:43, променено общо 2 пъти.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
Как да му дръпна предпазителя? Трябва да извадя някой от бушоните от кутията? Сега съм се зачел в ръководството за ремонт, което намерих тук: http://ftp.domainbg.com/Mitsubishi/Japa ... 02001-.rar , но все още немога да открия точно как става това.
На таблото си има бутон MODE, но проблема е, че за разлика от описаното в книжката по-горе ми позволява да наглася само часовника и дали да измерва скоростта в km/h или miles/h. Тоест не ми дава да нагласям измервателните видове единици от описаните 1 2 и 3.
Ако разкача акумулатора мислиш ли, че няма да ме пита за код на радиото? Сещам се, че на някой модели при смяна на акумулатора се налага да го въведеш, а аз нямам такъв записан никъде.
Ако разкача акумулатора мислиш ли, че няма да ме пита за код на радиото? Сещам се, че на някой модели при смяна на акумулатора се налага да го въведеш, а аз нямам такъв записан никъде.
Това с кода найстина е проблем, по точно не съм наясно как го решават защото по една или друга причина е възможно да отпадне захранването така ,че все някой от форума ще знае как става.
По основния въпрос, след като не показва разход от едното бутонче и не можеш да променяш мерните единици за разхода от другото бутонче много е вероятно да ги нямаш тези функции. Не помня в кой форум четох че на някой модели в техническото обслужване влиза и ъпдейтване на софтуера въможно е по този начин да стане може да попиташ официалните дистрибутори
По основния въпрос, след като не показва разход от едното бутонче и не можеш да променяш мерните единици за разхода от другото бутонче много е вероятно да ги нямаш тези функции. Не помня в кой форум четох че на някой модели в техническото обслужване влиза и ъпдейтване на софтуера въможно е по този начин да стане може да попиташ официалните дистрибутори

Re: проблем с показване на среден и моментен разход на Ярис
Здравейте,
Вдигам темата, защото имам същият проблем!
От скоро съм собственик на yaris verso 1.4 d4d 2004 facelift.
Някой дали е решил проблема?
Вдигам темата, защото имам същият проблем!
От скоро съм собственик на yaris verso 1.4 d4d 2004 facelift.
Някой дали е решил проблема?
Re: Проблем с показване на ср. и моментен разход на Yaris Ve
На Ярис p1 преминаването от среден към моментен към средна скорост става просто с натискането на едно копче - най-долното вдясно ,мисля trip пишеше на него 

Yaris 1.3 Luna 2001г.
Именно там е проблема, когато натисна "navi" не става нищо, а когато го задържа ми нулира средната скорост. От там идва и проблема показва ми само средна скорост както и колегата от първият пост е обяснил. Не знам дали е допълнителна функция или просто не мога да го направя или дали има вариант да го добавя по някакъв начин.
Мисля че намерих ключа за бараката
В сервизното на български пише:
Въпроса е решен.
В сервизното на български пише:
Въпроса е решен.
- Прикачени файлове
-
- Untitled.jpg (27.76 KiB) Преглеждано 3401 пъти
А на RAV 4, може ли да се изкара моментен разход. На мен винаги ми показва среден разход. При натискане на бутона, излиза колко км мога да измина с горивото, километраж 1, километраж 2 и основен километраж. Мисля че друго не изкарваше.
RAV 4 бензин 2,0 - ръчни скорости 2008г, 152 кс
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Е прочетете си книжките де! Не са ви ги дали само да тежат в колата и да хващат прахоляк.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
TATI написа:Е прочетете си книжките де! Не са ви ги дали само да тежат в колата и да хващат прахоляк.
Колата е внос от Германия и нямам книжка. С удоволствие бух си купил такава, ако намеря.
RAV 4 бензин 2,0 - ръчни скорости 2008г, 152 кс