НИКОГА ПОВЕЧЕ TOYOTA!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
ogo

НИКОГА ПОВЕЧЕ TOYOTA!

Мнение от ogo » 14 Авг 2008 21:31

Ето за какво иде реч:
Нищо против марката.
Авенсиса ни служи вярно почти 3 години, докато един слънчев ден, точно преди 4 месеца един голфаджия (2-ка) не реши да влезе с колата си директно при мен.
Бяхме с една колежка по работа в провинция. Един джигит ни изненада от ляво и ни натресе челно в предната лява врата и калник. Голфаджията беше тотална щета. Ние благодарение на конструкцията и въздушните завеси се отървахме само с уплах.
Изображение
Изображение
Изображение
И тук започна веселото.
От пътна помощ закараха колата в представителството на Тойота в София. Цял месец колата стоя на паркинга със счупен прозорец и се пълнеше със вода и прахуляк докато салона не заприлича на курник.
Вдигнахме скандал и я махнаха от там. Къде я закараха - неизвестно.
минаха още месец, два - ни вест ни кост (а лизинговите вноски текат).
Отива шефа да провери какво става.
ТЕЯ КРЕТЕНИ ОЩЕ НЕ СА ЗАПОЧНАЛИ ДА Я ПРАВЯТ!!!!
С цялата си наглост му заявяват, че имали коли дето седели при тях по 1 година!!!!!! тъй, че той за къде се е разбързал!
Представяте ли си каква наглост!
Както и да е. Заплашил ги той с нашите адвокати , ония казали "ок, почваме я" и какво си мислите? Сега месец по-късно колата още не е готова!
Не знам дали има друга държава, където да има такова безобразие!
Хайде, ние имаме и други коли, ама не мога да си представя ако човек си изкарва хляба от тая кола, за 4 месеца просто може да си удари черта на бизнеса.
Едно поне е сигурно. От сега нататък в нашата фирма Тойота няма да се кара, нито пък при нашите партньори!
:gib: boxed.gif

Аватар
style

Мнение от style » 14 Авг 2008 22:26

само заради ТМ ауто се отказваш от най-качествената кола в света ли mellow.gif
Today. Tomorrow. Toyota.

jingo

Мнение от jingo » 14 Авг 2008 22:51

Всъщтност от написаното се разбра,че колегата е претърпял злополука,а не че има против марката ! Друга тема е обслужването по разните му там АУТОТА ТМ и т.н....,но мисля,че не бива да се прави тотална оценка,някак си грубо ми звучи ! Нали е жив и здрав ,той сам го казва ! unsure.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 14 Авг 2008 22:56

Не знам дали другаде е по-бързо обслужването, но че ТМ Ауто имат проблем е очевидно. Сега, като открият новия сервиз, мисля, че нещата ще се подобрят значително.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 14 Авг 2008 23:10

Fido Dido написа:Не знам дали другаде е по-бързо обслужването, но че ТМ Ауто имат проблем е очевидно. Сега, като открият новия сервиз, мисля, че нещата ще се подобрят значително.
Това "сега"ще е най-малко след година-две! ohmy.gif

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 14 Авг 2008 23:32

Странно, но откакто съм регистриран във форума, всички плюят Тойота БГ, само за Пловдивските не сам чул лошо... Аз лично, като изключим малко надутите цени, съм много доволен от тях, пребоядисването ми го правят вече трети път за 3 дни, на различни коли. Части за смяна ако има, в най-лошия случай съм чакал за доставка 8 дни.... Ами то ако положението по другите градове е наистина толкова трагично, по-добре ги карайте колите до Пловдив wacko.gif С това чакане дето си чакал до сега колега, да е докараш тука, да ти е оправят за един месец и да си ползваш колата пак със здраве.... В София наистина са големи тъпани, но марката си струва ако питаш мен happy.gif

Винаги ще има утрепани "бизнесмени", но трябва да се рита силно срещу такива, за да се отучат! А аз се притеснявам, когато забавя нещо с 3-4 дни.......... Ама то явно затва има хора, дето живеят по 100 години, а аз на 23 вече имам бял косъм на тиквеницата .... unsure.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 365 пъти

Мнение от slowtraveler » 15 Авг 2008 01:18

Щом Авенсиса е издържал такъв сериозен удар само в шофьорската врата и другата кола е тотал - явно е здрава машина и се е представил достойно :thumbsup:
Лошото е, че заради такива проблеми с местното обслужване страда марката....
Но и от друга страна - според мен не е добре да се робува на марка, защото при по-освободено мислене можеш да дадеш обратна информация на производителя, когато започне да се самозабравя....
Просто когато не робуваш на марка си по-обективен и не ти пречи да показваш и дребните дефекти, които иначе би премълчал :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 15 Авг 2008 01:47

АЗ съм много голям фен на марката, ама си прав - не трябва да се вманиачаваш, че да им спестяваш дефектите happy.gif тия дни ще я карам мойта, че нещо тропа по рейката, ама чакам да се раздрънка още, че да усетят точно какво е. Няма да им го спестя грам дори! Аз закво е плащам чисто нова колата laugh.gif Даже и таблото над радиото ми ще ги накарам да ми оправят, както искат, но да не ми отзява както сега, щото ще го прасна някой ден tongue.gif Но като цяло, само това са и грижите на колата и съм предоволен.... Как да не си взема пак, а и при положение, че в града ми представителите са доста по-сериозни явно спрямо другите места из българско :whistle: rolleyes.gif

Аватар
juri_galev

Мнение от juri_galev » 15 Авг 2008 02:30

аз ви предлагам да направиме една тема за оплаквания ТМ ауто дано гледат от време на време този форум и вземат да се замислят.Ясно е тойоти има много не могат да смогнат ама поне да не лъжат хората.Преди няколко дена на един приател му срязали предните две гуми ан ауриса.Търсим ние резервни гуми че на другия ден в 9 трябва да е в Тм за смяна на предно стъкло.С 300 зора намерих резервна от друг аурис да закараме колата до Тм.Караме я и те ни обявяват че при превоза прозореца е счупен и трябва да чака. mad.gif Отделно иска да поръча същите гуми нямат.Само една имали в склада.Само се извиняват. wacko.gif

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 15 Авг 2008 03:06

и аз не съм чувал нищо лошо за варненския сервиз. досега съм доволен от него вече доста години. явно в софия тм ауто имат голям проблем с обслужването на клиенти.
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 15 Авг 2008 09:25

Аз един път съм ходил само до сервиза в Пловдив и останах приятно изненадан. За час и половина ми свършиха работата ,даже ми предложиха да изпия едно кафенце при тях докато свършат работата. Обаче от друга страна оня ден си приказвам с един приятел от каското и той ми разправя че доста тяхни клиенти се оплаквали от Тиксим Пловдив. Явно не са ходили до ТМ Ауто laugh.gif
Изображение1G-FE

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 365 пъти

Мнение от slowtraveler » 15 Авг 2008 09:55

Според мен винаги ще има недоволни от сервизите поради следните причини:
1. Там обикновено отиваш с проблем, който искаш да се реши на момента, с оригинални части и ако може по-евтино, което не винаги е осъществимо.
2. Допълнително си изнервен защото имаш проблем, поради което често възникват конфликти с персонала на сервиза
3. Заради 'еволюцията' на автомобилите и вследствие на това - липса на унификация на частите, сервиза рядко държат на склад точно най-необходимата ни част. (по мои наблюдения основните недоволства от официалните сервизи е точно липсата на части в наличност). Което според мен е поправимо, като най-малко сервиза може да предложи услугата 'ускорена поща' на клиент, който е на зор и иска да си плати куриерската услуга за да получи частта веднага.
4. Винаги очакваш дадено болтче да струва 2 лв, а пък то струва в сервиза 200лв.

Лично съм имал сериозни ремонти и в ТМ-Ауто и в Кар-ком.
На нито едно от двете места не съм имал проблем с услугата, въпреки, че и аз съм имал някои 'тежки' разговори с представителите на сервиза (май поради т.2 и 4 - грешна субективна преценка от моя страна) ... :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
trinity
Обратна връзка:

Мнение от trinity » 15 Авг 2008 11:14

Нямам никакво желание да се заяждам с колегата, който е пуснал темата, но след като изчетох 2 пъти поста му, не можах да разбера защо е написал "НИКОГА ПОВЕЧЕ ТОЙОТА" при положение, че точно защото е бил с Авенсис с достатъчно много въздушни възглавници е жив, след като удара явно е от неговата страна. Можеше просто да изрази мнението си относно ТМ-Ауто. mad.gif mad.gif mad.gif
Toyota corolla 2.0 D4D, Sol, 2007

the-rider

Мнение от the-rider » 15 Авг 2008 11:26

Ми щото нещата са вързани. Да си купиш нова Тойота означава да се абонираш за "услугите" на ТМ Ауто поне за 3 години напред.

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 15 Авг 2008 12:19

Съгласен съм с Трин , можеше да е нещо от рода на "ТМ Ауто са ... ала бала ... " И наистина ако друготе представители са малко по адекватни от ТМ Ауто незнам какъв е проблема примерно колата да се купи от Тиксим Пазарджик (за които знам че имат най големия сервиз в страната). То пълно щастие няма така че все едно от двете трябва да куца.
Изображение1G-FE

Публикувай отговор