Въпрос към по-запознатите с 4х4 предаването - Да вземем за пример новия Хайлукс - блокажа предполагам заключва дифа и предава еднакъв момемнт към двете колела 50/50, поради което следва да си използва само при доволно хлъзгав път,при ЛСД-о как стоят нещата -кога сработва - когато вече едното колело е пробоксувало достатъчно, за да се позарови или по-навреме.
В този ред на мисли при вкл 4х4 и заключен заден диф - в най-лошия случай оставам с едно предно колело без предаване на движение към него, ако другите три забуксуват, а при ЛСД-о ?
LSD vs блокаж на задния диф при Хайлукс
slojna tema si zahvanal. az chak mnogo ne gi chatkam neshtata, no pone znam che zavisi za kakav vid LSD stava vapros. no ideiata e pravilna, chak kat pochne da boksuva ednata, guma, chak togava prehvarla poveche na drugata.
pri zakluchen diferencial, togava imash 50/50, no tochno tam e i problema. zakluchen se polzva samo ako si zatanal v kal ili sniag. ne moje da karash sas zakluchen diferencial prosto shtot e valialo dajd ili sniag.
pri zakluchen diferencial, togava imash 50/50, no tochno tam e i problema. zakluchen se polzva samo ako si zatanal v kal ili sniag. ne moje da karash sas zakluchen diferencial prosto shtot e valialo dajd ili sniag.