Няколко въпроса за Yaris D4D

vbeshev

Няколко въпроса за Yaris D4D

Мнение от vbeshev » 07 Авг 2008 21:04

Здравейте,

Имам няколко въпроса за Toyota Yaris D4D. Автомобилът е закупен нов от ТМ Ауто Ноември 2007, в момента е на 13к километра.

1. Нормално ли е да ми харчи 7.5-8/100 градско? Говорим за София. Извънградско с 90-130 харчи около 4.3-5.2, което според мен е нормално (и двете стойности са според компютъра).

2. Има ли вариант да се сложи друго аудио? Оригиналната система е доста смешна, а е вградена в таблото и не знам как може да бъде сменена.

3. Има ли как да бъде обезшумена, тъй като при по-висока скорост шумът в купето е доста неприятен? Сигурно въпросът е смешен, ама не разбирам и питам. :) .

Всъщност колата има и доста дребни и досадни дефекти, които не са фатални, но все пак ще изброя:

При запалване трябва да се завърти ключа при натиснат съединител, иначе стартера на завърта. Е да, ама понякога трябва да натиснеш няколко пъти съединителя, защото нещо не сработва като хората.

След спиране на двигателя има 40 секунди, през които ел. стъклата трябва да работят, за да може човек да си ги затвори на излизане от колата. Е да, ама не винаги :) Понякога спирам двигателя, пускам стъклата да се затворят, но спират до средата (или изобщо не сработват). Вкарвам обратно ключа, давам на контакт и ги затварям така.

Дисплеят на аудио системата е графичен, но информацията за име на песен (мп3) например, която не се събира в него, трябва да се превърти ръчно?!, като има и ограничение, могат да се видят само 2 "дисплея", ако е по-дълго името, няма начин да се покаже. Това последното не е дефект, а недомислица, но така или иначе е досадно.

Благодаря предварително за отговорите :)

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 07 Авг 2008 21:14

1. моя ярис е автоматик, бензин, ноември 2007, и харчи 9 градско. значи твоя разход трябва да е нормален, тъй като доколкото разбах от колегите, автоматика гори около литър повече
3. и моята е доста шумна на по-високите обороти. ходих в сервиза, нищо

за стъклата - тия секунди за повдигане работят само ако не се отвори някоя врата след изгасянето на двигателя. отвориш ли - спира да действа и трябва да палиш наново. трябваше ми доста време, докато се усетя rolleyes.gif

Аватар
WingZero

Мнение от WingZero » 07 Авг 2008 21:41

Мойто Яре е същото но е купено септември ;) 15000км
В София минавам около 850км с един резервоар.Но аз обикалям мн(по околовръстното) и гледам да не се движа в пиковите часове.
Извънградско с 140км даде 4.8/100 това до Бургас и обратно(при 90 е 4/100)

За аудиото не знам

За шума е нормално поне според мен за този клас коли.

При запалването явно не натискаш хубаво съединителя.Аз такъв проблем нямам.Аз даже като я взимах специално ме предупредиха да внимавам какви стелки си взимам по този повод.

Това за стъклата и аз го забелязах.Но ми се случва да го забравя и се налага да пъхам ключа отново

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 08 Авг 2008 00:02

такъв малък мотор да харчи толкова много в града?че моя 2.2 d4d с 1,6 тона празен харчи по-малко на градско.ако карате твърде много из града просто за момента приус или сивик хибрид,ще ви гори наполовина бензин.
и в тоя клас какъв комфорт може да се търси не ми е ясно,за шумовете имам впредвид.
за аудиото би трябвало да може да се сложи din-радио,за целта питай в тойота,необходима е радио-бленда за стандартно(din)радио,както кабелна редукция тойота-iso,за да не режеш кабели и да побългаряваш.има такива бленди както единични така и двойни,за 2-din формат.ако тия от тойота не знаят потърси малко с google или в е-bay.аз така махнах на моя рав и си сложих висококачествено радио.блендите според модела не са от най-евтините,но резултата е мноооого добър, изплаща се. wink.gif biggrin.gif biggrin.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 08 Авг 2008 13:49

Мислих си че само аз съм луд да обръщам внимание на такива подробности. За аудиото да добавя, че рандъм плея е супер зле. Ако сложиш един диск с МП3-ки винаги се въртят по един и същи начин ,даже с повече слушане можеш да научиш коя след коя ще се пускат, избира си 4-5 песни и колкото и да ги пускаш на рандъм винаги почва от тях.
Възможно е проблема със съединителя да ти идва от стелка или просто ако те мързи да натискаш до край. При мен се е случвало да не запали но просто щото не съм натиснал педала до "ламарината".

П.П. Дигнаха горивото и всички заговориха за разход laugh.gif Ако беше 1,90лв. както преди никой нямаше да обръща внимание че на единия му горяла с литър повече градско от на друг wink.gif
Изображение1G-FE

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 08 Авг 2008 18:55

@Ael

не е само при теб,новото ми Blaupunkt има също такава мизерна random функция.но има поне usb и cardreader,както и супер обхват,както вади много добър sound.абе за 300€ можеше да е по-добро,особено дизайна.
но исках непременно добър обхват,че това в рава е трагично,matsushita.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

vbeshev

Мнение от vbeshev » 10 Авг 2008 09:18

Благодаря на всички за отговорите, а това с вратите и ел. стъклата го пробвах, така е, никога нямаше да се сетя :)

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 10 Авг 2008 09:45

vbeshev написа: това с вратите и ел. стъклата го пробвах, така е, никога нямаше да се сетя :)
имаш да черпиш biggrin.gif

shtryklio

Мнение от shtryklio » 10 Авг 2008 17:21

Като се разработи двигателя разхода ще ти падне още. Един момент който съм забелязал на моята МТ е, че като сложа от по-хубавата нафта(OMV Premium, разликата е 10ст., за 40литра даваш 4лв. повече) разхода ми пада още(от 6.9 до 6.1л -100км градско) като не я карам особенно икономично.

Аватар
style

Мнение от style » 10 Авг 2008 17:35

1. аз имам същия ярис и както и да се кара в града не може да падне под 6, може би защото маршрута ми до работа и обратно е общо 15-тина КМ и има доста трафик, на извънградско съм правил 4.5, правил съм и 8.5 зависи от карането.

2. за музиката съм съгласен, екрана е отврат, но пък самото озвучаване е на ниво, като за кола ~ 30 000лв, свири доста добре

3. колкото до шума - не ми пречи при високи скорости, когато набира, но когато поддържаш скорост над 150 с малко газ, не с много доста гадно подскръцват пластмасите по конзолата, по-точно потрепват ...

аз със съединителя нямам проблем, просто трябва да го натискаш хубаво, няколко пъти се е случвало мои познати да не могат да го запалят и да се чудят къде е уловката, а всъщност да не са натиснали хубаво педала
Today. Tomorrow. Toyota.

antoanto

Мнение от antoanto » 15 Авг 2008 04:44

В София явно трафика ви е доста муден. Моят Ярис е същия но е сол изпълнение и е към 10 000 км за град като Русе до към 8000 ми гореше 7-7,5 а в момента ми гори 6,00 с климатика, а обичам и да си го понастъпвам. Нямям зябележки към автомобила, само ми липсва подлакътника на Корола версо 2,2 д. Прави ми по голям кеф да карам яриса в града отколкото вана. Не съм имал проблем с паленето, а явно не съм си забравял стъклата спуснати, но това за затворените врати и секундите не го знаех. Дразни ме че само единият ми прозорец е с ауто.

Cosmos

Мнение от Cosmos » 15 Авг 2008 16:28

Относно това за паленето както казваш че "съединителя не сработва" и трябва да го натиснеш няколко пъти, опитай да го натиснеш до край и според мен ще сработи wink.gif
------------------------------------------> FUCK OFF

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 15 Авг 2008 23:40

Как ви горят Ярисите по 6-7 ?!?!!? Че аз в градско движение, с климатик, като колата работи, когато чакам нещо или някой из града, че да ми е хладно, сега ми заковала на 6,5.... А дори на климатик си карам с кеф и не гоня икономия.... rolleyes.gif Ярис да гори 7, това направо ми се вижда като приказка от 1001 нощ... Извънградско съм падал спокойно от 4,5 до 5,4МАХ при положение, че навръщане от морето нямаше движение в Понеделник в 5 сутринта и карах от 140-190 ......Но при това каране ми качи до 5,6 mellow.gif

antoanto

Мнение от antoanto » 16 Авг 2008 15:05

Русе не е София, а и ако я оставиш да работи на място може да ти гори и 99,99 както показва борд компа. Аз мойта я засичам винаги когато зареждам гориво, показанията на компа не мисля че са миродавни. Извънградско със скорост 120-160 и с климатика ми гори 5,00, което обезсмисля пътуването с яриса извън града. Вана ми гори 7 върви доста повече а и най важното возията е друга. Не вярвам мечо, че си вдигал с такъв ярис 190. Моя беше на няма и 8000км като го пробвах на варненската магистрала с климатик и още един човек в колата повече от 170,00 не вдигна. Надявах се, че като му дават 175 по каталог + 10 км ще може да наддаде над 175. Вана ми по каталог му дават 195 ако не се лъжа а съм го карал със 210.

Cosmos

Мнение от Cosmos » 16 Авг 2008 16:30

можеш да ходиш със вана по гонки tongue.gif biggrin.gif
------------------------------------------> FUCK OFF

Публикувай отговор