Имам няколко въпроса за Toyota Yaris D4D. Автомобилът е закупен нов от ТМ Ауто Ноември 2007, в момента е на 13к километра.
1. Нормално ли е да ми харчи 7.5-8/100 градско? Говорим за София. Извънградско с 90-130 харчи около 4.3-5.2, което според мен е нормално (и двете стойности са според компютъра).
2. Има ли вариант да се сложи друго аудио? Оригиналната система е доста смешна, а е вградена в таблото и не знам как може да бъде сменена.
3. Има ли как да бъде обезшумена, тъй като при по-висока скорост шумът в купето е доста неприятен? Сигурно въпросът е смешен, ама не разбирам и питам.

Всъщност колата има и доста дребни и досадни дефекти, които не са фатални, но все пак ще изброя:
При запалване трябва да се завърти ключа при натиснат съединител, иначе стартера на завърта. Е да, ама понякога трябва да натиснеш няколко пъти съединителя, защото нещо не сработва като хората.
След спиране на двигателя има 40 секунди, през които ел. стъклата трябва да работят, за да може човек да си ги затвори на излизане от колата. Е да, ама не винаги

Дисплеят на аудио системата е графичен, но информацията за име на песен (мп3) например, която не се събира в него, трябва да се превърти ръчно?!, като има и ограничение, могат да се видят само 2 "дисплея", ако е по-дълго името, няма начин да се покаже. Това последното не е дефект, а недомислица, но така или иначе е досадно.
Благодаря предварително за отговорите