скоростна кутия - ТМ Ауто

liyan

скоростна кутия - ТМ Ауто

Мнение от liyan » 22 Юли 2008 12:55

Здр. колата ми е селика 2000г. и имам проблем със синхронизаторите на 2-ра и 4-та. Ходих в сервиз и диагнозата се потвърди - синхронизатори. Казаха ми да си ги поръчам предварително от тойота за да не се чака за доставка след разглобяването. Но какво се случва..... Обаждам се в тойота за да ми дадът цена за тези синхронизатори, но те ми казвам, неможем сега да ви дадем цена, то може да не е това елате да е погледмем колата. ОК отивам на следващия ден.Механника дето е гледа беше точен прегледа вс по колата и започна да ми казва какво има да се сменя- външен ремък, съединитела бил износен, синхронизатори за 2 и 4-та и било добре и муфите. Изваждат ми една къртинка със всички тези неща и майсторчето отбелязва кое е за смяна и колко часа труд ще има. След това приемчика пише цени на всичко. За труд майстора казва 6-8ч, които били по 46лв, а приемчика пише 650лв! След като написа вс цени(на всички неща, някой от които може и да не са за смяна) ми дава една оферта на която пише - ремонт на ск кутия съединител +ремък 2230лв.! И 46лв на каса за диагностиката. ОК но на въпроса може ли този лист с цените на отделните неща за да си преценя кое ще сменям, казва НЕМОЖЕ! Питам го добре де можели поне цените на отделните неща, само на синхронизаторите на 2 и 4-та. Отг. - "Този лист немога да ти го дам при никакви обстоятелства, ако искаш проформа фактура, трябва да си платиш - колко? - 300лв!"
В крайна сметка, платих 50лв за да ми потвърдат че са синхорнизаторите и пак да не знам колко струват те.
Кажете моля някой знае ли каво мога да направя, от каде и как да си купя такива синхорнизатори и защо по дяволите немогат да ми продадът от тойота тези неща.

jamie

Мнение от jamie » 22 Юли 2008 16:12

Тоя си плаче за уволнение - защо не се оплачеш на босовете на сетвиза ?

ceko26

Мнение от ceko26 » 22 Юли 2008 16:55

Трябва да може само частите да поръчаш.Вадят ти схема и посочваш какво искаш.
Звънни на 0888233761 - внасят части .
Авенсис 3S-FE

liyan

Мнение от liyan » 22 Юли 2008 17:11

ceko26 написа:Трябва да може само частите да поръчаш.Вадят ти схема и посочваш какво искаш.
Звънни на 0888233761 - внасят части .
Благодаря ти, предполагам това не е тел на ТМ Ауто? Иначе ми извадиха схема написаха цени на отделните неща но не ми е дадоха и неискаха да ми извадят проформа фактура с цените.....

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 22 Юли 2008 19:07

Добре че не се занимавам с тия пичове, иначе да съм си засилил Тойотата през моста! Но от всичко най ми е чудно как има хора още да се занимават с тях wacko.gif
Toyota Avensis AT221 7A-FE

liyan

Мнение от liyan » 22 Юли 2008 19:29

Aleksandar написа:Добре че не се занимавам с тия пичове, иначе да съм си засилил Тойотата през моста! Но от всичко най ми е чудно как има хора още да се занимават с тях wacko.gif
Ще ти бъда мн благодарен ако ми кажеш къде да отида? Вс ми казват че въпросните синхронизатори може само от тях. Тел който ми даде колегата звънях но и там няма да стане......

craftsman

Мнение от craftsman » 22 Юли 2008 21:13

1 Отиваш вТМ Ауто на рез.части
2 Срещу 120/150лв капаро и номер на шаси поръчваш синхронизатори за 2 и 4 скорост
3 Пристигат плащаш получаваш и хоп готово

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 22 Юли 2008 21:24

Aleksandar написа:Добре че не се занимавам с тия пичове, иначе да съм си засилил Тойотата през моста! Но от всичко най ми е чудно как има хора още да се занимават с тях wacko.gif
Ами не бих ти препоръчал Балканстар... Или София Франс Ауто...

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 22 Юли 2008 22:01

liyan написа:
Ще ти бъда мн благодарен ако ми кажеш къде да отида? Вс ми казват че въпросните синхронизатори може само от тях. Тел който ми даде колегата звънях но и там няма да стане......
Ще видя какво мога да направя
Toyota Avensis AT221 7A-FE

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 22 Юли 2008 22:44

в тая връзка...къде изчезна Благовест ли как се казваше момъка от ТМ Ауто...влезе остро, взаимопомощ, отстъпки, ала-бала...е сега можеше да е полезен, ама на rolleyes.gif ако всичката работа им е такава, само гръм и трясък...господ да ни е на помощ rolleyes.gif все още ме крепи едничката мисъл, че и при останалите марки автомобили обслужването от страна на официалните представители е на ниво БГ, иначе щях да се почувствам прецакана, че съм си купила тойота rolleyes.gif

agent dust

Мнение от agent dust » 22 Юли 2008 22:50

и при другите официални представители е същият хал smile.gif
status: за БАН

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 22 Юли 2008 22:56

maggkrabar написа:и при другите официални представители е същият хал smile.gif
смятай до къде ни докараха...да се радваме, че не сме единствените прецакани smile.gif

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 23 Юли 2008 01:17

купуването на синхронизаторите е ясно, после как се слагат ... unsure.gif

liyan

Мнение от liyan » 23 Юли 2008 16:36

desSs написа:в тая връзка...къде изчезна Благовест ли как се казваше момъка от ТМ Ауто...влезе остро, взаимопомощ, отстъпки, ала-бала...е сега можеше да е полезен, ама на rolleyes.gif ако всичката работа им е такава, само гръм и трясък...господ да ни е на помощ rolleyes.gif все още ме крепи едничката мисъл, че и при останалите марки автомобили обслужването от страна на официалните представители е на ниво БГ, иначе щях да се почувствам прецакана, че съм си купила тойота rolleyes.gif
Писах му лично, но няма отговор.... Намерих един сервиз за скоростни кутии, 400лв труд + частите. Човека каза че ще поръча частите той, надявам се да свърши работа.

SRT_RANGOCHEV

Мнение от SRT_RANGOCHEV » 25 Юли 2008 00:09

Здравейте,
Казвам се Димитър Рангочев и съм приемчик в сервиза на TM-ауто, ако искате прочетете и моята версия по въпроса за ск. кутия:
По принцип мнението на всички за оторизираните сервизи, дори и моето е, че не стават, обаче не може да говориш и да изкривяваш истината и да настройваш всички срещу тях. След като дойде момчето в приемната на сервиза го приех, извиках механика, който се занимава само със скоростни кутии на Тойоти от 15 години и е безкрайно наясно с тях, след като направиха пътна проба с момчето той веднага каза кои части трябва да се подменят и кои евентуално за по-голяма сигурност би било добре. Не знам на колко други места биха направили същото от първи път без да разглобят скоростите и колата за стои на трупчета 1 месец. Предложих на момчето да направим ремонта при нас за същата сума която той е написал, само че не съм съгласен, че ме изкарва че не мога да смятам като съм написал, че 6-8 отнема ремонта на кутията, а той не е слага демонтажа и монтажа, смяната на съединителя и външния ремък. Що се отнася до предоставянето на разпечатката от сервизната програма за резервни части, на мен не ми е разрешено да я предоставям, защото тойота плаща за нея и от нея сиизкарваме парите. Що се отнася до "проформа-фактурата" тя наистина струва пари, колкото и чудно да звучи. Самоче му обяснихме че не му върши работа, защото там има само имаена на частите без сервизните им номера и цените.И ако той не не си мислеше, че като ми държи тон ще получи разпечатката, можеше да му предложа още 5 схеми и сервизи където щеше да му се реши проблема за по-малко пари, но не и 1 година гаранция на ремонта и подменените части. Просто съм виждал достатъчно кутии "ремонтирани" някъде... Все пак плащаш за качество, бързо обслужване и гаранция. Ако не съм прав ни оплюйте още нали това е форум и всеки може да говори каквото си поиска!!!

Публикувай отговор