Спортни пружини (ае86)

Специални проекти и ъпгрейди - AE86. Фотогалерии за фенове, тунинговани модели, рали шампионати, формула
El Camino

Спортни пружини (ае86)

Мнение от El Camino » 18 Юли 2008 00:01

Някой знае ли защо пресъхна изведнъж хамериканския ибей от към пружини за АЕ86? Преди имаше избор в излишък и на модели и на цени, сега не само там, ами и в нета не се сещам къде могат да се поръчат.

Намерих тоя сайт - от Япония.
http://www.greenline.jp/catalogue/bccat ... suspension
Ама честно казано от Япония смятам да поръчвам като последна алтернатива.

Някои срещал ли е скоро сайт, където да продават ТРД или Айбах ... или нещо смислено въобще (естествено не на двойни цени:)).

b_d

Мнение от b_d » 18 Юли 2008 00:05

http://search.ebay.com/search/search.dl ... category0=

TRD доколко знам не се произвежда вече - има го само втора ръка.

El Camino

Мнение от El Camino » 18 Юли 2008 00:20

300$ доставката. Марто такива ли беше взел?

Идеално е ТРД, щото там има избор на твърдост. На тоя японския сайт тези ТРД, които са discontinued са отбелязани, но има доста, които не са.
Странно е, че само там ги открих обаче.

b_d

Мнение от b_d » 18 Юли 2008 08:08

да, такива са.

Колата с "евтиния сетъп" - eibach, koni sport, prothane - става страхотна за малко пари.

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 18 Юли 2008 13:04

bad_dog написа:да, такива са.

Колата с "евтиния сетъп" - eibach, koni sport, prothane - става страхотна за малко пари.
DROP (F/R) 1.0"/1.3" по каталог , а изглежда доста по ниска (за на Марто колата става дума) Дори и с предишните джанти unsure.gif

Аватар
poli
Обратна връзка:

Мнение от poli » 18 Юли 2008 19:50

Не толко професионални
http://www.apexsuspension.com/gb/index. ... _catalogue
В магазина трябва да имам каталози на няколко японски фирми,ще проверя утре.
http://www.tanabe-usa.com/springs/
КЕФ ЦЕНА НЯМА

1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD

b_d

Мнение от b_d » 18 Юли 2008 22:13

belchilov написа:
bad_dog написа:да, такива са.

DROP (F/R) 1.0"/1.3" по каталог , а изглежда доста по ниска (за на Марто колата става дума) Дори и с предишните джанти unsure.gif
от гумите е - със зимните не е ниска.

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 18 Юли 2008 23:04

az sled dulgo mudrene poruchah eto tezi:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Tanabe-G ... 0227571051

prosto vidyah che imat vuzmozhno nai-malko padane na kolata, a i prochetoh dobri otzivi ot hora polzvashti gi.
shte gi slagam zaedno s Tokico amortisiori, chervenite tamponcheta
wink.gif

agent dust

Мнение от agent dust » 19 Юли 2008 01:41

ама Танабе са твърде меки, по-меки са от айбах даже

проверявай редовно в клуб 4АГЕ, там изскачат оферти. аз си купих чисто нови SWIFT 6/4.5 за $130 4-те и ми ги пратиха за $100.

виж тука:
http://www.passracing.com/Product.htm

пусни една поща на Sym. той преди продаваше и пружини за АЕ86, все ще ти даде оферта. мисля че са някакви канадци и транспортът от тях също е евтин. $300 е адски скъпо като транспорт. аз като го питах - оферира ми ги пак със $100 транспорт за 4 пружини
status: за БАН

El Camino

Мнение от El Camino » 19 Юли 2008 02:00

Писах му на SYM, обаче имаше едни истории преди време във аеуто, че бил несериозен много.

А иначе точно 6/4 искам и аз и тва значи swift или trd. Останалите нямат данни или са меки. В краен случай съм навит и на айбаси, заради на Асен препоръките:).
Айбаха прогресивни ли са бтв? Асене, линейни не са ли по добри бре?

agent dust

Мнение от agent dust » 19 Юли 2008 03:48

значи за айбах има добри отзиви, бат асен също много ги хвали. но коментарите са че тези пружини са за грип каране, а и денивелацията им е също за грип - казват, че за дрифт не били хубави. японските сетъпи за АЕ-тата са със смъкната задница - и на ТРД и на swift пружините са точно такива. дрифтарски. отзад слагаш яки широки гуми и така си осигуряваш и грип каране - става като при поршетата laugh.gif а по моя преценка - пружините за АЕ изчезнаха защото не се търсят достатъчно - коиловърите вече са на доста разумни цени и хората слагат направо такива. на сайта на Sym първо продаваха само пружини swift(6 и 7 кила предни, 4.5, 4.7 задни), после пуснаха и коиловър конверсии пак със swift 6 и 5 кила, и накрая махнаха пружините и оставиха само коиловърите. цената на две swift пружини беше $165, а в нета вече ги имаше по $65 - както си ги купих аз. коиловър кита пак го продаваха за $165 за два броя. наскоро гледах, че Sym Пак си продава swift пружини и коиловър китове - в японският yahoo аукцион. там има много голям избор за окачване на тънки цени, има и ТРД

с този сайт може да пробваш покупка от япония директно. тъкмо ще си флагмана на подобни операции - че тука едни фенове все се гласим да го пробваме - цените в япония са умопомрачаващо ниски, а изобилието е голямо. само да има кой да ти го купи и шипне
http://www.slidewizeimports.com/

От Япония шипват с EMS, Бг е във втора зона с Япония - и така се получава много евтин шипинг. мисля че за 4 пружини шипинга ще е около $150, отделно като платиш 20% комисионна на посредника - ама пак ще си на яка далавера и ще ти е по-евтино отколкото от Щатите с ибей

b_d

Мнение от b_d » 19 Юли 2008 09:30

El Camino написа:Писах му на SYM, обаче имаше едни истории преди време във аеуто, че бил несериозен много.

А иначе точно 6/4 искам и аз и тва значи swift или trd. Останалите нямат данни или са меки. В краен случай съм навит и на айбаси, заради на Асен препоръките:).
Айбаха прогресивни ли са бтв? Асене, линейни не са ли по добри бре?
Eibach са прогресивни, което за каране по нормални пътища има ред предимства. Според мен за дрифт също са стават без проблем.

Владо, като си дойдеш защо не се повозиш на няколко коли с различен сетъп и да си решиш какво те кефи.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 20 Юли 2008 05:04

Нали от Japan Poli караше разни неща защо не говорите с него ?
Цели коли карат все ще има място за едно окачване .

Аватар
poli
Обратна връзка:

Мнение от poli » 20 Юли 2008 11:50

Тъкмо си мислех за един подобен вариант.
Да направим една Toyta parts order.
Като за начало това няма да е поръчка,а запитване за цени.
След като цените ви устройват правиме поръчката.
Едно уточнение,партньора ми в Япония не пазарува от търговете.
Пазарува се директно от производителя.
Заедно с отговора за цените идва и информация за наличностите-колко са те и ако ги няма налични за колко време ще са.
Аз ще взема комисионна 20% върху цената в Япония.
Фактурата ще бъде занижена.
На края разходите ще се разделят и платят отделно.-транспортни,,митническа декларация,мита,ДДС,цесия.
Ако това ви устройва може да пуснете тема в която да съберем поръчките.
КЕФ ЦЕНА НЯМА

1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD

agent dust

Мнение от agent dust » 20 Юли 2008 19:59

Поли, проблемът е, че далаверата е точно в аукционите, там излизат златните предложения. ако ще се пазарува директно от дилъри - далаверата няма да е кой знае каква. не че не може да се пусне топик със запитвания - има неща, които в япония са доста евтини. но ако можеше да се пазарува от аукциона - със сигурност ще има много желаещи. т.е аз съм навит да пазарувам от аукциона, и да платя 20% комисионна - стига да има кой да ми го купи и шипне

Публикувай отговор