Тoyota Avensis смяна на десен волан

tsna

Тoyota Avensis смяна на десен волан

Мнение от tsna » 15 Юли 2008 15:55

Здравейте, имам Toyota Avensis 2004г., която ми беше докарана от Англия и съответно е с десен волан. Бих искал да попитам възможна ли е смяна на волана и дали трябва да се смени цялото табло (вкл. централната конзола) или е възможно централната конзола да не се сменя а да се смени останалата част от таблото. Ако някой може да ме ориентира с цени, както и къде бих могъл да намеря такова табло ще съм много благодарен. Поздрави и благодаря предварително на всеки, който отдели от времето си за тази тема!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 15 Юли 2008 17:05

Колега, ако потърсиш във форума преди да пуснеш тема, ще видиш, че това е разисквано....
В общи линии - играчката е много голяма и е свързана със смяна на табло, рейка, врати (ел-управлението), промени в ел.схемата (за да стигат кабелите до новото табло), реаранжиране на двигателен отсек (за да има място за спирачна помпа, промяна на тръбичките, педалите и т.н.), ......
С една дума - ако не си голям фен точно на тази кола - по добре се откажи...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

tsna

Мнение от tsna » 15 Юли 2008 17:12

Благодаря slowtraveler. Наистина не съм търсил обстойно различните постове във форума относно този въпрос. Иначе мой познат си смени таблото и волана на Ягуара, който беше спортен модел от 73-4 година. Нямаше особени проблеми след като си намери такова табло. Предполагам повечето електроника при новите модели прави нещата по-сложни от към смяна на волана. Благодаря още веднъж.

Аватар
Zero`Cool
Обратна връзка:

Мнение от Zero`Cool » 16 Юли 2008 22:36

Колега, ако потърсиш във форума преди да пуснеш тема, ще видиш, че това е разисквано....
В общи линии - играчката е много голяма и е свързана със смяна на табло, рейка, врати (ел-управлението), промени в ел.схемата (за да стигат кабелите до новото табло), реаранжиране на двигателен отсек (за да има място за спирачна помпа, промяна на тръбичките, педалите и т.н.), ......
С една дума - ако не си голям фен точно на тази кола - по добре се откажи...

мале мале ти го изкара невъзможно ... инсталацията се удължава ... а другите неща не се правят много трудно а и има фирми които го правят та няма човека да се хване сам да го прави ... а и ако си мамери табло и рейка .. от някоя морга може да му доиде и немного скъпо и аз мисля да правя същото с моят Авенсис ... стига да оживее ...
Toyota Avensis 1.8 VVT-I - 2000 RHD
Изображение
http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 16 Юли 2008 23:15

ne sum mnogo na qsno s cqlato procedura no moi priqtel iska6e da obru6ta volana na A6 2001 godina i sled kato obikoli cqla sofiq nakraq go prepratiha v asenovgrad tam mom4etata mu kazaha 4e nqma nevazmojni ne6ta no procedurata 6tqla da izleze nad 3000 lv. Su6to taka sa mu kazali 4e za po starite koli stavalo mnogo po lesno i po eftino no za po novite bilo zna4itelno po skupo i otnemalo mnogo vreme, imeno zaradi mnojestvoto nesta za uduljavane, prepravqne i cenata na 4astite. Mom4eto suotvetno se otkaza ot manipulaciqta i si vze s volan na pravilnoto mqsto tongue.gif wink.gif
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Аватар
Zero`Cool
Обратна връзка:

Мнение от Zero`Cool » 17 Юли 2008 22:14

Я яя ти Асеновград ли каза хайде да питаш този твои приятел кои сервиз точно в асеновград я върши тази работа ... много добре ще ми се отрази да не ходя надалеч .... :)
Toyota Avensis 1.8 VVT-I - 2000 RHD
Изображение
http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия

Аватар
Slayer

Мнение от Slayer » 18 Юли 2008 12:23

Другата седмица сигурно ще се разходя и аз до Асеновград, че от доста време се каня да отида до този сервиз. Като разбера нещо по въпроса ще пиша.
GT-Four ST205

Публикувай отговор