MR-2 Въпрос относно спирачната система и спортното окачване
MR-2 Въпрос относно спирачната система и спортното окачване
Значи, искам и ще си купя спирачни апарат с дискове за моят MR-2 на една от фирмите :K-Sport, D2 ili Brembo. Обаче при MR-2 SW20 задните спирачни дискове са по-големи от предните и задницата спира преди предницата, което е логично заради разпределението на тежестта при MR-2. Така, въпросът ми е: трябва ли като купувам апарати с дискове ПАК да запазя несъответствието между предницата и задницата, т.е. да си купя примерно 13" апарати с дискове за отзад и 12" апарати с дискове за отпред...Помпата или големината на дисковете определят къде ще спира първо колата - отзад или отпред???
П.С. Моят MR-2 НЯМА ABS система...Благодаря Ви предварително...
П.С. Моят MR-2 НЯМА ABS система...Благодаря Ви предварително...
Последно промяна от Staff_Ko на 18 Юли 2008 09:39, променено общо 3 пъти.
Без С.Т.Р.А.Х.
Toyota MR2 1UZ-FE
Toyota MR2 1UZ-FE
Абсурд е К-Спорт, Д2 (които са един и същи КИТАЙСКИ БОКЛУК) да се слага в едно изречение с Брембо.
Щом си решил че колата не спира и трябват спирачки - купи с подобно разпределение. Купи в добавка и
http://www.speedwaymotors.com/p/1977,9_ ... Valve.html
После карай и настройвай по свой вкус.
Щом си решил че колата не спира и трябват спирачки - купи с подобно разпределение. Купи в добавка и
http://www.speedwaymotors.com/p/1977,9_ ... Valve.html
После карай и настройвай по свой вкус.
MR-2
Първо, искам да благодаря на всеки изразил каквото и да е мнение по тази тема...;)
"jamie", мерси за линка човек, не знаех че има и такива настройващи се джаджи за спирачната система...Значи, Coilovers задължително че са на D2, но за спирачките - и аз съм на твоето мнение - Brembo. Само споменах за другите варианти. Инъче сега съм със спирачни дискове CTF, но мисля да минавам на изцяло нова спирачна система...
Така, значи е ясно че пак ще запазя пропорцията - ще си купя по-големи спорачни дискове с апарати за отзад с един инч по-големи от тези за отпред...То мисля че ще е достатъчно.
А да отговоря и на другото мнение, Skunk2Racink също до колкото знам са Китайски...и май не са много хубави неща за цената която струват.
Staff_Ko
"jamie", мерси за линка човек, не знаех че има и такива настройващи се джаджи за спирачната система...Значи, Coilovers задължително че са на D2, но за спирачките - и аз съм на твоето мнение - Brembo. Само споменах за другите варианти. Инъче сега съм със спирачни дискове CTF, но мисля да минавам на изцяло нова спирачна система...
Така, значи е ясно че пак ще запазя пропорцията - ще си купя по-големи спорачни дискове с апарати за отзад с един инч по-големи от тези за отпред...То мисля че ще е достатъчно.
А да отговоря и на другото мнение, Skunk2Racink също до колкото знам са Китайски...и май не са много хубави неща за цената която струват.
Staff_Ko
Без С.Т.Р.А.Х.
Toyota MR2 1UZ-FE
Toyota MR2 1UZ-FE
-
MR2
am priqtel...te planovete se sa golemi nali znae6...Ama v BG osnovniqt resurs - LEVa vse ne mi dostiga...
Po princip plana e JDM 3S-GTE 255 h.p., Blitz Air Intake, Quaife LSD Diff, Exedy Saedinitel, D2 Coilovers, Power Flex tamponi, Brembo spira4ki i O.Z. Crono HD MB 17" djanti...
Ta, za da ti otgovorq na vaprosa, ako sa6to kato men smqta6 4e goreizbroenite modove 6te q napravqt "bega4ka" zna4i - DA....
Samo deto sam ot 6umen...i tova italianskoto, ne6to ne go znam de e...???
Apak za Hondite, hm, nai-golemiqt mi aver kara CRX sas swap s B18C5......i atmosferna Toyota tam malko nqma 6ans...
Po princip plana e JDM 3S-GTE 255 h.p., Blitz Air Intake, Quaife LSD Diff, Exedy Saedinitel, D2 Coilovers, Power Flex tamponi, Brembo spira4ki i O.Z. Crono HD MB 17" djanti...
Ta, za da ti otgovorq na vaprosa, ako sa6to kato men smqta6 4e goreizbroenite modove 6te q napravqt "bega4ka" zna4i - DA....
Samo deto sam ot 6umen...i tova italianskoto, ne6to ne go znam de e...???
Apak za Hondite, hm, nai-golemiqt mi aver kara CRX sas swap s B18C5......i atmosferna Toyota tam malko nqma 6ans...
Без С.Т.Р.А.Х.
Toyota MR2 1UZ-FE
Toyota MR2 1UZ-FE
-
тя колата по принцип си е бигачка
само трябва да и пуснеш "тока". не давай пари за Blitz air intake, по-добре за тези пари си купи маховик - 3, 3.5кг. спортен филтър и хубава генерация ще ти свършат чудесна работа
италянското има кръгове в Калояново, Кюстемдил, Плевен, Варна - там ти е мястото като гледам

италянското има кръгове в Калояново, Кюстемдил, Плевен, Варна - там ти е мястото като гледам

status: за БАН
-
Re: MR-2
ebay, не е целия нет,иначе и аз преди да се питам много харесвах д2 на картинка...Staff_Ko написа:Mi dobree, mersi za savetite...6te razgledam v Neta i kato mu doide vremeto 6te vidim.........
щях да те питам какви са ти оплакваията от сегашните спирачки,ако колата не е 3сгте и не се качва на писта?
лично аз бих пробвал да редуцирам теглото и да трансферирам на предната ос ,колкото се може повече тегло. тя сега с 3с-гте ли е?
- LordDigital
- СупраДжия
Само да вметна ,че тука един познат нашенец известен като Самбата е бил 2 години шампион във класа си на АутоКрос със МР2 атмосферка. teinFlex ,тампони и друго общо взето стокариика. верно ,че е маи се е родил на картинг ма все пак - колата има огромен потенциал ,ако не изискваше сваляне на двигател за смяна на алтернатор щях да си взема една такава 

Браво за ентусиазма колега и ти пожелавам по-скоро да завършиш проекта си.
Бих искал малко да коментирам въпроса за окачването.
Първо да кажа че подкрепям предложението на колегите за едно хубаво окачване на TEIN и като модел Type Flex.Проблема е че в България няма дилър пък камоли представител който да ти поеме гаранцията.Казвам това защото и те дават проблеми.Аз имам птодадени такива 15тина комплекта,но имах един проблем със стеблата на един комплект,пращах ги в Гърция и от там в Англия(защото дори и в Гърция не могат да ги отварят) и после обратно,което отне три месеца и съответно плащане на ремонта и транспорта,макар и да бяха гаранционни се плати ремонта и транспорта,защото и те като другите окачвания гаранцията им е ограничена и се поема само ако са протекли.
Та от една страна е добре да си вземеш нещо от тук за да можеш да направиш рекламация в случей на проблем.
Окачването K-sport,имам продадени също около 15 комплекта и имам два проблема,по-скоро три с мен на протекли амортесьори които бяха заменени с нови.Качеството на компонентите вътре не мога да говоря защото не разбирам толкова,но от външна гледна точка изглеждат дори по-добри от TEIN (казва изглеждат).
Спирачки K-sport -просто смятам че са много добри за цената си.
Бих искал малко да коментирам въпроса за окачването.
Първо да кажа че подкрепям предложението на колегите за едно хубаво окачване на TEIN и като модел Type Flex.Проблема е че в България няма дилър пък камоли представител който да ти поеме гаранцията.Казвам това защото и те дават проблеми.Аз имам птодадени такива 15тина комплекта,но имах един проблем със стеблата на един комплект,пращах ги в Гърция и от там в Англия(защото дори и в Гърция не могат да ги отварят) и после обратно,което отне три месеца и съответно плащане на ремонта и транспорта,макар и да бяха гаранционни се плати ремонта и транспорта,защото и те като другите окачвания гаранцията им е ограничена и се поема само ако са протекли.
Та от една страна е добре да си вземеш нещо от тук за да можеш да направиш рекламация в случей на проблем.
Окачването K-sport,имам продадени също около 15 комплекта и имам два проблема,по-скоро три с мен на протекли амортесьори които бяха заменени с нови.Качеството на компонентите вътре не мога да говоря защото не разбирам толкова,но от външна гледна точка изглеждат дори по-добри от TEIN (казва изглеждат).
Спирачки K-sport -просто смятам че са много добри за цената си.
КЕФ ЦЕНА НЯМА
1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD