Маслото ще е MOTUL 10w40 и MOTUL LSD oil. Някакви тънкости при смяна на маслото на LSD-то, които е добре да се знаят?
искам да сменя ламбдата, заден десен лагер, горивният, въздушният филтър, генераторния ремък и ангренажа. държа да са оригинални, особено ангренажа. къде да търся?
амортисьори - искам да са регулируеми:
харесал съм си Kayaba KYB AGX adjustable.
задни:ТУК
предни:ТУК
Доста порових в нета, каяба AGX ги хвалят много, а и са първи по продажби в Япония. всъщност в нета когато някой попита за амортисьори за хачироку направо му казват KYB AGX. няма да купувам от БГ, ще опитам от ebay - оригинални японски - стават от камаро и пасват екстра, а и Lubocar точно тях ми препоръча. не можах да намеря достатъчно инфо за Tokico(в щатите ги плюят), а ме интересува и мнението ви за жълто кони. в сайта на Пънки намерих инфо за задни, а за предни? имате ли мнение относно жълтото кони спрямо каяба AGX.
евенруално пружини:
линк:EIBACH
линк:ESPELIR ASD
има и някакви по-евтини :
линк:Megan Racing
лично аз предпочитам Espelir-скъпи са, но пък са класа, а стават и за спортно, и за градско каране - предните са 3.2кг, задните 2.8кг. Колата няма да е прекалено твърда, а с регулируеми амортисьори ще стане екстра - ще има по-добро сцепление на предницата с лек oversteer(таман за дрифт). Не можах да намеря никакво задоволително инфо за EIBACH кит-а - не дават информация за рейта и вида на пружините дори на сайта им. Megan пък ми се струват съмнителни. Препоръки от по-запознати?
bushings - целия кит полиуретанови в ebay се продава за $100. ама това по-нататък. продават ли се полиуретанови в БГ?
най-важен ми е ангренажа и амортисьорите. изпадна ми някаква ламбда, ако не стане, ще купувам нова.
не можах да намеря и информация за рейта на сток пружините на хачирокуто. някой има ли подобно инфо - каква им е твърдостта? трябва ми, за да мога да преценя как ще се промени окачването с други пружини.
ще съм ви адски признателен, ако ми помогнете да стегна кочината с подходящият железор и да похарча набързо парите от продажбата на старата ми тойота

BTW, пристигна ни новата стока от Китай - има чудесни волани, много по-добри от досегашните, със неръждаема стомана, кожа и малко махагонче, страхотна изработка, много солидни. Който има мерак да свирка - за членове на клуба - промоцийка. Дойдоха и четириточкови спортни колани, седалки, някакви спортни филтри(сума ти видове). още не съм видял седалките, ама май са дървени, поне мострата не ми хареса никак, а филтрите са добри на вид ама още не сме ги проверили - тънка лайсна, имат някаква пластмасова топлинна екранизация. аз не бих си сложил такъв, ама може да се окажат и добри. коланите не са нищо особено, ама стават, здрави са. ще кача снимки като стана по-сериозен.