Светеща червена удивителна при свалена ръчна!

Аватар
kuzerdale

Светеща червена удивителна при свалена ръчна!

Мнение от kuzerdale » 04 Юли 2008 22:25

Колеги отново ще потърся вашите мнения и мъдри диагнози. :thumbsup:
Индикацията на ръчната(спирачките)тази сутрин ми светна и цял ден нема гасене,ръчках ръчната ,пак същата работа.Отидох в ТМ-ауто и след прегледа ми казаха,че всичко е ОК-има накладки,много леко са доляли спирачна течност и индикацията е изгаснала.....да ,обаче след първите 200м. пак светна"веселия знак",върнах се и майстора ми обесни,че не е проблем,че има два датчика на течноста и ръчката,след като няма загуба на течност значи е някаква джаджа при ръчната, правила номера което е смешен проблем.Между другото в ТМ не ми взеха един лев за прегледа което приятно ме изненада!
Нямаше да ви пиша ако после не бях забелязал че при даване на контакт удивителната не се включва а при първото натискане на спирачка си светва и така до безкрайност!В понеделник тръгвам с жена си и детето си на море и няма да е приятно да ми свети червено близо 500км,все пак става въпрос за спирачки и за по-големи проблеми по пътя не искам и да си помислям надеждата ми е във вас да хвърлите светлина и да търся майстори събота и неделя.Предварително мерси!

Аватар
ing

Мнение от ing » 04 Юли 2008 22:34

Случвало ми се е и на мен. Има един датчик за вакума (под налягането към сервоусилвателя) на СЕ80 е точно над сервоусилвателя и маркуча за вакума му минава през него, няма как да го сбъркаш . Провери си маркучетата някой може да е пукнат или откачен знам ли?
Сетих се точно как ми се случи, та значи сменях маркучетата на спирачките и като си взех колата започна да присветка ръчната и се оказа че когато вакума към сервото е недостатъчно свети лампата на ръчната.
Японеца не спи, той мисли !!!
Toyota manuals
Полезни съвети за Corolla E11

Аватар
kuzerdale

Мнение от kuzerdale » 05 Юли 2008 00:35

Ще го проверя това нещо,благодаря! :thumbsup:

С интерес чакам и други мнения на колеги!

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 05 Юли 2008 00:43

Качи си колата на канал и огледай цилиндърчетата и маркучите следи си нивото на течноста. Накладки може и да имаш, но зависи колко са износени възможно е и на четирите колела да са останали на 10-20% нивото на течноста пада и ти светва лампа :thumbsup:

Аватар
kuzerdale

Мнение от kuzerdale » 05 Юли 2008 01:28

Както в първия пост написах в ТМ са направили пълен оглед на спирачната система и казват ,че нема проблеми ,не ми се вярва да не са погледнали и там ,тяхната теза е за проблем на индикатор при ръчката на ръчната но на мен не ми се вярва защото както написах ,при първото натискане на спирачката -светва ,ръчната въобще не я барам,от там ми се видя,че проблема не е толкова прост(както в сервиза ми го описаха)...и ...ето ме тука! :help:

jamie

Мнение от jamie » 05 Юли 2008 14:02

Смени изцяло течността, погълнала е влага от въздуха.
Ако не са те информирали "експертите" от ТМ АУТО - товас е процедура на всеки 2 години.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 05 Юли 2008 14:06

jamie написа:Смени изцяло течността, погълнала е влага от въздуха.
Ако не са те информирали "експертите" от ТМ АУТО - товас е процедура на всеки 2 години.
е по какъв начин датчик ще реагира на това??

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 05 Юли 2008 14:17

kuzerdale написа:...при първото натискане на спирачката -светва...
Най-добре прочети в книжката на колата какво означава съответния светлинен сигнал, иначе ние само гадаем. Според мен, щом светва след натискане на спирачния педал, може да е едно (или комбинация) от следните неща:
- ниво на спирачната течност около минимума
- засмукал въздух и нужда от обезвъздушаване
- износени спирачни накладки около минимума
- протрито кабелче на индикатора за износени накладки (ако имаш такъв)
- неравномерно налягане на двата спирачни кръга (особено важно ако имаш EBD, не казваш каква е колата)
- разхерметизиране по вакуумния усилвател
- хлабава връзка по индикацията на ръчната
Не знам какво са преглеждали по спирачната система, но ме съмнява да са качвали колата на валове, както се прави на технически преглед и те съветвам да го направиш за да си спокоен при това пътуване.
P.S. Има още една вероятна причина, но не знам дали е приложима за Тойота - някои европейски автомобили имат проверка на стоп светлините и ако изгори крушка, светва оранжев (а не червен) светлинен сигнал.

jamie

Мнение от jamie » 05 Юли 2008 15:40

rudolf написа:
jamie написа:Смени изцяло течността, погълнала е влага от въздуха.
е по какъв начин датчик ще реагира на това??
От опита ми с Хонда в аналогична ситуация - мери съпротивление.

Аватар
kuzerdale

Мнение от kuzerdale » 05 Юли 2008 15:55

Scott написа:
kuzerdale написа:...при първото натискане на спирачката -светва...
Най-добре прочети в книжката на колата какво означава съответния светлинен сигнал, иначе ние само гадаем. Според мен, щом светва след натискане на спирачния педал, може да е едно (или комбинация) от следните неща:
- ниво на спирачната течност около минимума
- засмукал въздух и нужда от обезвъздушаване
- износени спирачни накладки около минимума
- неравномерно налягане на двата спирачни кръга (особено важно ако имаш EBD, не казваш каква е колата)
- разхерметизиране по вакуумния усилвател
- хлабава връзка по индикацията на ръчната
Не знам какво са преглеждали по спирачната система, но ме съмнява да са качвали колата на валове, както се прави на технически преглед и те съветвам да го направиш за да си спокоен при това пътуване.
P.S. Има още една вероятна причина, но не знам дали е приложима за Тойота - някои европейски автомобили имат проверка на стоп светлините и ако изгори крушка, светва оранжев (а не червен) светлинен сигнал.
Ето и развръзката,която е по -скоро комедийна!Днес пак бях в ТМ ауто и разрешихме проблема,понякога истината е на една ръка разстояние:значи какво ли не се опита-смяна на казанчета,датчици ,матчици и какви ли не системи(евала на пича от ТМ ,пробва какво ли не и се справи ),накрая забелязах ,че едната крушка на стопа не ми работи казах на майстора после поне да ми сменят крушката и той каза "да ще я сменим и сме готови,само не предполагах,че е толкова "умна "тази кола,дърта- ама Камри!"(Става въпрос за 89г)
Оказа се,че този индикатор сигнализира и за не пълна верига ли и аз не знам как да го нарека.Благодаря на всички колеги които се отзоваха,и сега като видях последните постове се изкефих,че пак(както винаги) в този форум "има човек познал верния отговор",само кадето при мен светлината си е червена.Евала пичове! :thumbsup:

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 06 Юли 2008 02:46

tuk ima Toyoti det imat indikacia za izgoriala krushka na zadnite svetlini(spirachki), no e jalta, i kartinkata e kola s valnichki na zadnicata.

Аватар
kuzerdale

Мнение от kuzerdale » 06 Юли 2008 18:13

ALTEZZA написа:tuk ima Toyoti det imat indikacia za izgoriala krushka na zadnite svetlini(spirachki), no e jalta, i kartinkata e kola s valnichki na zadnicata.
Сигурно в щатите са така но при мен излезе,че е удивителната щото откакто смених шибаната крушка , не се е обадила въобще!

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 07 Юли 2008 00:38

Колата е много добра, но ти казваш, че ти е светила постоянно а не само когато натиснеш спирачката, такаче дано да сте отстранили проблема :thumbsup:

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 07 Юли 2008 07:21

ne, toi kazva che svetva sled parvoto natiskane na pedala(spirachkata) i posle si ostava da sveti do kat ne izgasi kolata, koeto si e bash indikacia za krushka. az do kat chetiah shtiah tochno tova da mu predloja da proveri, no vidiah che Scott veche mu go e podshushnal, pak posle i toi veche go e nameril problema, ta biah zakasnial.

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 08 Юли 2008 00:41

ALTEZZA написа:ne, toi kazva che svetva sled parvoto natiskane na pedala(spirachkata) i posle si ostava da sveti do kat ne izgasi kolata, koeto si e bash indikacia za krushka. az do kat chetiah shtiah tochno tova da mu predloja da proveri, no vidiah che Scott veche mu go e podshushnal, pak posle i toi veche go e nameril problema, ta biah zakasnial.
:thumbsup: Сега се зачетох до край в обяснението :thumbsup:

Публикувай отговор