Въпрос за прехвърляне на кола
Въпрос за прехвърляне на кола
Здравейте,
Харесах си един старлет за града, но жената, която го продава го е купила преди полвин година от София, не го е прехвърлила на нейно име, още е със софийски номера, няма платен данък съответно, нама гражданска, талона е на името на предишния собственик - как става далаверата да се прехвърли такава кола на трети човек - съвсем законно да ми е всичко - тя има само някакъв дог за покупко-продажба.
данкъ МПС и гражданската ясно, че ще трябват за КАТ, но инак - тя може ли да ми го продаде, предполагам има глоба за изтекъл 14 дн срок за кат и 2 месеца за данъчното. Да се тровя или да си търся друг автомобил?
Харесах си един старлет за града, но жената, която го продава го е купила преди полвин година от София, не го е прехвърлила на нейно име, още е със софийски номера, няма платен данък съответно, нама гражданска, талона е на името на предишния собственик - как става далаверата да се прехвърли такава кола на трети човек - съвсем законно да ми е всичко - тя има само някакъв дог за покупко-продажба.
данкъ МПС и гражданската ясно, че ще трябват за КАТ, но инак - тя може ли да ми го продаде, предполагам има глоба за изтекъл 14 дн срок за кат и 2 месеца за данъчното. Да се тровя или да си търся друг автомобил?
с документ а покупко продажба,,,не може ли нотариално да се прехвърли колата на пак чрез сделка??Xeku написа:Най-добре е собственикът да я "продаде" отново, този път директно на теб, иначе трябва жената да регистрира колата във Варна, да плаща глоби и данъци и чак като изчисти всичко да ти продаде колата. Половин година закъснение не е чак толкова много в най-лошия случаи ще я глобят едни 50 лева.
с документа удостоверяваш собствеността, колата си има читави документи?,,незнам само питам??
а данъците -да се преведът по банков път парите за дължимия данък с бележката за което-удостоверяваш пред нотариуса че данъците са платени,,,,прегледа и гражданската ,може да са на всеки на името.. и после с новия документ за покупко продажба-да си я регистираш на твоя име?
консултация с блъзак нотаруис или адвокат?
ако е по давност е така,,но човека едв али ще чака още 1.5 години,,,а по принцип за давноста имаше тънкост, че може да се извърши (погасяване по давност) ако ,не са били потърсени и с съдебно решение,,,което за сега е хубаво че кат май не се позовават,ами го прилагат,,,,скоро имах проблеми с топлофикация,,и се оказа че съда определя че е подасено по давност,,служебно не можели да го приложат без решение..dimd00d написа:Глобата (административното наказание), мисля, след 2 години закъснение отпада.
...топлофикация...rudolf написа:ако е по давност е така,,но човека едв али ще чака още 1.5 години,,,а по принцип за давноста имаше тънкост, че може да се извърши (погасяване по давност) ако ,не са били потърсени и с съдебно решение,,,което за сега е хубаво че кат май не се позовават,ами го прилагат,,,,скоро имах проблеми с топлофикация,,и се оказа че съда определя че е подасено по давност,,служебно не можели да го приложат без решение..dimd00d написа:Глобата (административното наказание), мисля, след 2 години закъснение отпада.

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Онзи стария виц...Ало, топлоФАКация ли е?dimd00d написа:...топлофикация...rudolf написа:прехвърлиш колата на свое име,понеделник! без присъствието на титуляра. Но съвета ми е - попитай все пак! Ако нямаш Възможност, ще ти отговоря в понеделник!dimd00d написа:Глобата (административното наказание), мисля, след 2 години закъснение отпада.
ако е по давност е така,,но човека едв али ще чака още 1.5 години,,,а по принцип за давноста имаше тънкост, че може да се извърши (погасяване по давност) ако ,не са били потърсени и с съдебно решение,,,което за сега е хубаво че кат май не се позовават,ами го прилагат,,,,скоро имах проблеми с топлофикация,,и се оказа че съда определя че е подасено по давност,,служебно не можели да го приложат без решение..
- Не... енергото...
- А, ами и на вас да ви...

Но доколкото знам, Договор за покупко-прродажба от лицето, на чието име е колата, нотариално заверен, ти е достатъчен вече, за да

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път