карбонов кардан...
карбонов кардан...
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... 22583&rd=1
ей такова животно не бях виждал---до 600 коня 6 кила..
ей такова животно не бях виждал---до 600 коня 6 кила..
ми няма подобно инфо в форума,,,дай някакво по пикантно инфо по темата като по виждалBass_Man написа:Аве ти ся ако за всяко нещо деъто не си виждал ако пускаш тема то ще стане ехееееееее ......................... biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif
ПС:
Пусни една анкета за или против карбоновите кардани laugh.gif laugh.gif laugh.gif

- LordDigital
- СупраДжия
Не сам ,оти е 700 кинта. Моя е от Алуминиеви сплави.ugabuga написа:sando na suparata ne e li s takav?
Карбон е заводски на SkyLine-to на сестрата примерно. Далаверите са му следните:
Дори и на пръв поглед само неколко килограма по-лек ,това е въртяща маса въпреки че моите инжинерингови теориии ,че общо взето ротациннотата му инерциа е сравнително ниска заради близко-освиа център на тежеста ,да дайнота са показвали че се виждат разлики видимо във проценти на конете...
Ако алуминиава са строши ,и нема добре измъдрен протекшън (driveshaft safety loops) може да стане много грубо... Карбоновия няма навика да пробива във купето и да прави магарии.

- LordDigital
- СупраДжия
Супровите кардани ,тежат да си e*e майката + МногоПластови добичета ,със много гума + висящ лагер който почти гаранция е отишал във пенсия ...Nedkow написа:Абе това олекотяване е интересно, ама си представям как при рязко тръгване превключвам ама не помръдвадвам biggrin.gif
Абе той кардана не тежи чак толкова 2-4.кила не смятам, че ще са от значение

И по-малко олекотяване на въртящ се елемент е от значение. Голямо при това!Nedkow написа:Абе това олекотяване е интересно, ама си представям как при рязко тръгване превключвам ама не помръдвадвам biggrin.gif

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
пичове,,не знаех че такова нещо съществува,,,изобщо не ми е хрумвало че да търся инфо,,,явно аз съм бил назад с познанията:)
не по темата:
на ае86 е кардан от две част с оше едно каре и въртящ лагер..,,,,но може би имам възможност да сложа монолитен-една част..
при атмосверна малолитражка-4аге ще има ли смислен ефект- ако теглата са им сходни??
и аз мисля като лорда че радиуса и килограмите са неделими част при определяне на загуби при въртящите се инерциони част..
не по темата:
на ае86 е кардан от две част с оше едно каре и въртящ лагер..,,,,но може би имам възможност да сложа монолитен-една част..
при атмосверна малолитражка-4аге ще има ли смислен ефект- ако теглата са им сходни??
и аз мисля като лорда че радиуса и килограмите са неделими част при определяне на загуби при въртящите се инерциони част..
Теглата изобщо не са сходни а личния ми опит от олекотен няколкостотин грама маховик показва осезаема разлика. Сега требе набивам кинти в по-важни неща, но ако артисат 1000$ ще взема и такова карданче.rudolf написа:...при атмосверна малолитражка-4аге ще има ли смислен ефект- ако теглата са им сходни??.....

Така е, ма говорим за разлики при кардана от рода на 1/2...та от кардан 10 кила, от спирачни дискове 20, джанти 20 и разликата си иде...и тез кила ще се усетят повече от 100 отнети некъде от по купето....jamie написа:Сал се маховика ти е олекотен в зони на диаметър 200мм поне, кардана е 50-60мм макс дебел целия. А файдата расте на квадрат с диаметъра....

Нали се сещаш, че кардана е на опора и икилограми стози диаметър не са от значение за моментаdiver написа:И по-малко олекотяване на въртящ се елемент е от значение. Голямо при това!Nedkow написа:Абе това олекотяване е интересно, ама си представям как при рязко тръгване превключвам ама не помръдвадвам biggrin.gif