Техническо обслужване на нов Авенсис
Техническо обслужване на нов Авенсис
Здравейте,
искам да ви попитам какви са цените на техническото обслужване на нов Авенис с 1.6 VVT-i мотор?
Благодаря.
искам да ви попитам какви са цените на техническото обслужване на нов Авенис с 1.6 VVT-i мотор?
Благодаря.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Сервизните интервали са през 15000км Щом ти е нова колата на 15000км ще правиш сервизно обслужване тип А. То се състои от смяна на масло,маслен филтър и преглед на колата. На30000 сервизно обслужване тип Б То е малко по скъпо,защата се сменят освен тези неща се сменя още поленовия филтър,прави се проверка на светлините на предницата, но накладките и още други неща.Примерно горивен филтър-за дизелите. Сега,говора за мойта кола на която права тихн.обсл. в ТМ-Ауто но тя е дизел. Не вярвам за бензина да е друго.smirn0ff написа:имам предвид обслужването в оторизирания сервиз на сервизните интервали
да де ама ме интрересува горе-долу колко струва
примерно на КИА Сиид 1.4 бензин на първо влизане, т.е. 15000км е 180лв
ето я цялата схема:
http://www.kia.bg/images/useful/download_21_file.pdf
ето я цялата схема:
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Тип А-около200лв. Тип Б-350лвsmirn0ff написа:да де ама ме интрересува горе-долу колко струва
ето я цялата схема:
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Kiki е прав за порядъка на ценит.
А - смяна на масло и маслен филтър
Б - масло, всички филтри и свещи
Някъде из форума бях сканирал страницата от книжката с това какво се прави на всеки 15х.км/или 1г/, но реално в сервизите се прави по-горното, а останалите неща се правят само ако изрично поискаш нещо (но и това не е сигурно).
Имам съмнения дали наистина в сервиза извършват проверките, дори и да им кажеш да го направят 'по книга'.
Настоях да се провери маслото на скоростна кутия на 75х.км(така пише в книжката) и отговора на служителя бе 'че е проверено и е ОК'.
А - смяна на масло и маслен филтър
Б - масло, всички филтри и свещи
Някъде из форума бях сканирал страницата от книжката с това какво се прави на всеки 15х.км/или 1г/, но реално в сервизите се прави по-горното, а останалите неща се правят само ако изрично поискаш нещо (но и това не е сигурно).
Имам съмнения дали наистина в сервиза извършват проверките, дори и да им кажеш да го направят 'по книга'.
Настоях да се провери маслото на скоростна кутия на 75х.км(така пише в книжката) и отговора на служителя бе 'че е проверено и е ОК'.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Да даже за тип Б мисля че трябва да се проверят всички връзки по купето - болтове заварки и др подобни. Но май се съмнявам, че ще го направят. Само да спомена че съм чувал все неприятни работи за сервиза на ТМ Ауто Сфия. Затова аз си ходя в Пазардишкия сервиз. Тези в София са пълни с народ, защото е само един, или поне беше само един. И съответно е вероятно да претупват нещата. В Пазарджик сервиза пак е голям като този, но някак са по съвестни. Хората от града се познават и като питаш веднага ти казват. И ако има проблемен човек всички знаят за него и така конкуренцията на пазара за работници в сервиза си свършва работата.
Тук в София ми се наложи да идвам за поддвигателните кори, че ги поизкъртих докато паркирах. Казаха ми в 8:30. Идвам в 8:30 този на портала ми вика да чакам че още ги няма. Чакам аз 10 мин (хубаво за 10 мин нищо не ми е станало). Давам си ключевете и ме пращат във фоайето с кафето. То от там нали има пряка видимост до повдигачите на сервиза и си гледам. След още 25 мин ми качиха колата на стенда, хем имаше свободен. Момчето там си свърши работата и я маханха. Аз си чакам пак. Минаха 10 мин - така едно нормално време за реакция че е готова. Минаха 15 - 20 мин. Накарая ми писна и отидох да попитам дали има някакви резултати, след което те ме върнаха да изчакам. Естествено няма и 5 мин откакто питах дойде човек да ми даде сметката да си плащам, без извинение за чакането, без нищо.
Бяха ги закърпили. Често казано ако имах канал и аз щях да си ги закърпя сигурно.
Проблема е че ми казаха в 8:30, започнаха работа по колата към 9:00. Свършиха работа по колата към 9:15 и чак към 9:45 си платих.
Общо време за работа около 15мин, общо време за чакане около 1час. И да не забравяме че като дойдох не ми отвориха портала и чаках на улицата 10-ина минути.
Сега всичко много хубаво ама 1 час да чакам, като работата е 15мин, при това при запазен час рано сутринта - първия час, който може да си вземе човек. Даже имаше свободни стенд-ове, да речеш че е нямало. Просто си бавят хората, а на мен 1 час ми е важен, особенно като знам че работат е бърза, някакви кори да се укрепят.
Тук в София ми се наложи да идвам за поддвигателните кори, че ги поизкъртих докато паркирах. Казаха ми в 8:30. Идвам в 8:30 този на портала ми вика да чакам че още ги няма. Чакам аз 10 мин (хубаво за 10 мин нищо не ми е станало). Давам си ключевете и ме пращат във фоайето с кафето. То от там нали има пряка видимост до повдигачите на сервиза и си гледам. След още 25 мин ми качиха колата на стенда, хем имаше свободен. Момчето там си свърши работата и я маханха. Аз си чакам пак. Минаха 10 мин - така едно нормално време за реакция че е готова. Минаха 15 - 20 мин. Накарая ми писна и отидох да попитам дали има някакви резултати, след което те ме върнаха да изчакам. Естествено няма и 5 мин откакто питах дойде човек да ми даде сметката да си плащам, без извинение за чакането, без нищо.
Бяха ги закърпили. Често казано ако имах канал и аз щях да си ги закърпя сигурно.
Проблема е че ми казаха в 8:30, започнаха работа по колата към 9:00. Свършиха работа по колата към 9:15 и чак към 9:45 си платих.
Общо време за работа около 15мин, общо време за чакане около 1час. И да не забравяме че като дойдох не ми отвориха портала и чаках на улицата 10-ина минути.
Сега всичко много хубаво ама 1 час да чакам, като работата е 15мин, при това при запазен час рано сутринта - първия час, който може да си вземе човек. Даже имаше свободни стенд-ове, да речеш че е нямало. Просто си бавят хората, а на мен 1 час ми е важен, особенно като знам че работат е бърза, някакви кори да се укрепят.
- slowtraveler
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Колега, за да ни те се вдига разхода и да върви колата както трябва, обслужване тип А го забрави. Въздушен филтър на 15000км не става за нищо, а на 30 000, вече е като циментиран..... Ако искаш да поддържаш колата правилно и да няма грижи, обслужвай на 10 000км, при това тип Б - т.е. горивен, въздушен и маслен филтър, маслото ново. Филтъра на климатика може да изкара 30 000км, но задължително ще трябва да го изтупаш преждевренно поне 1 път. Нито градовете са чисти, че да устиска въздушния филтър, нито горивата са чисти, че да не сменяш горивен филтър.... Ако смяташ да караш колата само гаранционно и след това пак на нова, тогава карай по на Тойота метода 

- slowtraveler
Въпроса ми бе за цената - просто за да сравним цената на официалните сервизи на различните марки за една и съща работа...
Иначе за смяната - винаги съм сменял нещата по предписание и разхода ми е бил нормален...
Единствено на Опела сменях филтъра на купето по-често (на 15х.км), защото във Варна влагата е повишена и често започваше да запотява стъклата.
Все пак за другите части на света( и такива с не по-добра обстановка от БГ) интервала е 20-30х.км, така, че съкращаването му на 15х.км според мен е повече от достатъчно (дори излишно).
Не смятам, че бензина в БГ е толкова лош - например королката въобще няма бензинов филтър, и пак не е имала проблеми.
Иначе за смяната - винаги съм сменял нещата по предписание и разхода ми е бил нормален...
Единствено на Опела сменях филтъра на купето по-често (на 15х.км), защото във Варна влагата е повишена и често започваше да запотява стъклата.
Все пак за другите части на света( и такива с не по-добра обстановка от БГ) интервала е 20-30х.км, така, че съкращаването му на 15х.км според мен е повече от достатъчно (дори излишно).
Не смятам, че бензина в БГ е толкова лош - например королката въобще няма бензинов филтър, и пак не е имала проблеми.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Аз също чакам 10-20 мин след като я свалят от стенда, но то е защото ходят някъде да ми я мият. Винаги ми я връщат прясно измина, много готbaba_metca написа: .... Момчето там си свърши работата и я маханха. Аз си чакам пак. Минаха 10 мин - така едно нормално време за реакция че е готова. Минаха 15 - 20 мин. Накарая ми писна и отидох да попитам дали има някакви резултати....

За обслужване на същия двигател на 15к километра в Бургас платих 147 или 157 лв - не помня точно, понеже беше миналата година. За обслужване на 30к километра ми казаха да си приготвя 322 лв. 
П.П. Да отбележа, че към сумата от фактурата на колегата по-горе не е начислено ДДС. С ДДС ги докарва колкото моята сметка.

П.П. Да отбележа, че към сумата от фактурата на колегата по-горе не е начислено ДДС. С ДДС ги докарва колкото моята сметка.

Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007