Питанка за Тойота Корола 1,6 16V 1998 г.
Питанка за Тойота Корола 1,6 16V 1998 г.
Здравейте на всички форумци. От скоро съм собственик на въпросната Тойотка и и сках да попитам какви са алтернативите за газ и метан евентуално. Ходих на 1-2 места и ми дадоха противоречиви отговори. Ще започна с първото. Може да се сложи обикновен метан или обикновенна газова уредба без никакъв проблем. На второто место (по накипрено и известно место)--) Щом е 1998 не става обикновенна уредба, трябва да е газов инжекцион. Иначе хвърляш клапани и т.н. Та питам имали някой опит и ако може да даде мнение какво да правя. Мерси предварително.
- Aleksandar
http://www.fobos-bg.com/index.php?l=3
Скоро и аз май ще се обърна към тях, колкото и да не ми се слага газ. Говорих с един майстор и той ми каза че засега техния софтуер има най-добро управление. Иначе аз ще слагам ГИ.
Скоро и аз май ще се обърна към тях, колкото и да не ми се слага газ. Говорих с един майстор и той ми каза че засега техния софтуер има най-добро управление. Иначе аз ще слагам ГИ.
Toyota Avensis AT221 7A-FE
аз пък си имах бутилка и изпарител , дадах на френ който слага газ да ми купи емулаторите , сложих си обикновенна , и съм си доволен , метални ли са ти колекторите вобще да не говорят глупости ,че не може , дори онзи ден видях ситроен с пластмасови колектори на който имаше кихалки (предпазители от гърмене да не пръснат колекторите) и си бачкаше без проблем.
Колекторите са алуминиеви и за това и аз си мисля, че не трябва да има проблем. Да те питам гори ми 9-10 градско в момента, нормално ли е, и колко ти гори на газ след като сложи уредбатаb0by написа:аз пък си имах бутилка и изпарител , дадах на френ който слага газ да ми купи емулаторите , сложих си обикновенна , и съм си доволен , метални ли са ти колекторите вобще да не говорят глупости ,че не може , дори онзи ден видях ситроен с пластмасови колектори на който имаше кихалки (предпазители от гърмене да не пръснат колекторите) и си бачкаше без проблем.
Значи с изпарител или по-точно редуктор, не с метанов инжекцион.dap написа:П.С. какво значи според теб обикновен метан biggrin.gif
Да ти кажа честно не си правя труда дая засичам , с 38 литра минавам 360 км като от тях една част са на климатик някаде 10-11 пък и 12 да е си е супер!Имам към 120 км извънградско от тези км да кажа!Мога да кажа ,че мойта даде 6,3/100 извънграда с 140-150 на 6-та , в града неможе да се засече нито на бензин нито на газ , така мисля аз!Слагай и си карай яко!