Внимавайте с ГО при ПТП на виновния водач!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
proscrip

Внимавайте с ГО при ПТП на виновния водач!

Мнение от proscrip » 19 Май 2008 19:51

Наскоро една кифла ми намели предницата на нищо неподозиращия ми Аустин - след два дена ходене по мъките - вече съжалявам, че изобщо се хванах!, се оказа че ГО на таз била на разсрочено и си била платила само първоначалната вноска, а от застрахователя я спрели и обявили за невалидна след като не плтила следващите. Оказва се, че за пред ченгетата ГО й е валидно, защото и дават документа, но знайте, че ако те не обърнат внимание - то вие се загледайте - дали са прикачени всички квитанции за вноските към ГО-о, ако не са, най-вероятно и тази е невалидна и няма кой да ви изплати щетите - пращат ви на гаранционния фонд, който след 8-10 месеца ще ви даде 2 лева.

Айде със здраве и се надявам да имате едно наум в такива ситуации! - поне да сме по-малко изгорелите!

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 19 Май 2008 20:15

при всяко плащане-дават нов стикер,,и предид а дойде кат--може да отидеш и да провериш,,,тъй че да о кажеш колко ти струва щетата,,ако на нея и е по изгодно--да си плати акта за всичко+ че е без гражданска--тя си знае

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 19 Май 2008 20:41

ами да, подгони я нея, можеш да я осъдиш, бая глоби ще отнесе.
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 19 Май 2008 20:42

и аз бих я съдила

diver

Re: Внимавайте с ГО при ПТП на виновния водач!

Мнение от diver » 19 Май 2008 21:43

proscrip написа:Наскоро една кифла ми намели предницата на нищо неподозиращия ми Аустин
АУСТИН и ПЪЛНО КАСКО не вървят ли ръка за ръка?!
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 19 Май 2008 21:50

newmiro написа:ами да, подгони я нея, можеш да я осъдиш, бая глоби ще отнесе.
Остави глобите,които ще отнесе,ами ще я осъди да му плати всички разноски по въстановяването на колата.

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 19 Май 2008 23:38

С прокола спокойно ще я осъдиш, но проблема, е ако няма какво да и вземеш.
wink.gif
Извода е каско, защото и по ГО вървят едни смешни плащания за коли над 8г. sad.gif

proscrip

Мнение от proscrip » 19 Май 2008 23:44

Вие май скоро не сте са занимавали с дела и съдилища...
Нямам нито нерви, нито време да се занимавам
При мен просто се получи такова стечение на обстоятелствата, каското не беше в сила за него ден - но все пак има някави установени правила в тази държава и трябва да е канализиран реда за отстраняване на щети при такива ситуации.

Не съм филантроп, но все си мисля, че е време средностатистическият български плебей да надскочи собственото си аз-че и да се вземе в ръце, не само да хленчи и да се оплаква, но уви ..... доста по-млади от мен хора, като въпросната мома, си карат по тарикатските методи на дедо им от село.

А и темата я написах, за да ви заостря вниманието при такива ситуации, че после си остава за ваша сметка времето и нервите.

diver

Мнение от diver » 20 Май 2008 00:00

proscrip написа:Вие май скоро не сте са занимавали с дела и съдилища...
Нямам нито нерви, нито време да се занимавам
При мен просто се получи такова стечение на обстоятелствата, каското не беше в сила за него ден - но все пак има някави установени правила в тази държава и трябва да е канализиран реда за отстраняване на щети при такива ситуации.

Не съм филантроп, но все си мисля, че е време средностатистическият български плебей да надскочи собственото си аз-че и да се вземе в ръце, не само да хленчи и да се оплаква, но уви ..... доста по-млади от мен хора, като въпросната мома, си карат по тарикатските методи на дедо им от село.

А и темата я написах, за да ви заостря вниманието при такива ситуации, че после си остава за ваша сметка времето и нервите.
Пич, има гаранционен фонд точно за случаи кат твоя....не схващам как така нямаш каско, ма тва е друга тема....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
alex_varna

Мнение от alex_varna » 21 Май 2008 19:45

Nedkow написа:........Извода е каско, защото и по ГО вървят едни смешни плащания за коли над 8г. sad.gif

Дори и колата ти да е на възраст под 8 г. все тая , защото щетите по ГО се плащат по Експертна оценка, която в повечето случаи е много далеч от разходите , коио ще имаш , за да си възстановиш колата wink.gif

За това по хитро е да имаш каско и да си прекараш ремонта през него, а застрахователната компания , към която ти е каското после ще си търси парите от застрахователната компания, в която е ГО-то на пишман шофьора дето те е блъснал. А ако случайно няма валидна ГО вероятността да го осъди е почти 100% :thumbsup:
TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI

Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 22 Май 2008 00:05

alex_varna написа:
Nedkow написа:........Извода е каско, защото и по ГО вървят едни смешни плащания за коли над 8г. sad.gif

Дори и колата ти да е на възраст под 8 г. все тая , защото щетите по ГО се плащат по Експертна оценка, която в повечето случаи е много далеч от разходите , коио ще имаш , за да си възстановиш колата wink.gif

За това по хитро е да имаш каско и да си прекараш ремонта през него, а застрахователната компания , към която ти е каското после ще си търси парите от застрахователната компания, в която е ГО-то на пишман шофьора дето те е блъснал. А ако случайно няма валидна ГО вероятността да го осъди е почти 100% :thumbsup:
Колега не ми разяснявай точно на мен вземи прочети кодекса. Това, че някой компании се опитват да работят незапознати те си клиенти е друг въпрос wink.gif

Аватар
alex_varna

Мнение от alex_varna » 22 Май 2008 18:49

Nedkow написа:Колега не ми разяснявай точно на мен вземи прочети кодекса. Това, че някой компании се опитват да работят незапознати те си клиенти е друг въпрос wink.gif

Бъркам ли нещо в разсъжденията????

Ex:

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 24 Май 2008 13:07

alex_varna написа:
Nedkow написа:Колега не ми разяснявай точно на мен вземи прочети кодекса. Това, че някой компании се опитват да работят незапознати те си клиенти е друг въпрос wink.gif

До 8год. може по фактури или доверен сервиз :thumbsup:

Аватар
alex_varna

Мнение от alex_varna » 24 Май 2008 14:01

Nedkow написа:
alex_varna написа:

Да но доколкото знам , по фактури и в доверен сервиз щети по ГО не минават.

Ex:

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 25 Май 2008 01:01

alex_varna написа:
Nedkow написа:
alex_varna написа:

Да но доколкото знам , по фактури и в доверен сервиз щети по ГО не минават.
Някой те е подвел sad.gif

Публикувай отговор