Внимавайте с ГО при ПТП на виновния водач!
Внимавайте с ГО при ПТП на виновния водач!
Наскоро една кифла ми намели предницата на нищо неподозиращия ми Аустин - след два дена ходене по мъките - вече съжалявам, че изобщо се хванах!, се оказа че ГО на таз била на разсрочено и си била платила само първоначалната вноска, а от застрахователя я спрели и обявили за невалидна след като не плтила следващите. Оказва се, че за пред ченгетата ГО й е валидно, защото и дават документа, но знайте, че ако те не обърнат внимание - то вие се загледайте - дали са прикачени всички квитанции за вноските към ГО-о, ако не са, най-вероятно и тази е невалидна и няма кой да ви изплати щетите - пращат ви на гаранционния фонд, който след 8-10 месеца ще ви даде 2 лева.
Айде със здраве и се надявам да имате едно наум в такива ситуации! - поне да сме по-малко изгорелите!
Айде със здраве и се надявам да имате едно наум в такива ситуации! - поне да сме по-малко изгорелите!
Re: Внимавайте с ГО при ПТП на виновния водач!
АУСТИН и ПЪЛНО КАСКО не вървят ли ръка за ръка?!proscrip написа:Наскоро една кифла ми намели предницата на нищо неподозиращия ми Аустин

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Вие май скоро не сте са занимавали с дела и съдилища...
Нямам нито нерви, нито време да се занимавам
При мен просто се получи такова стечение на обстоятелствата, каското не беше в сила за него ден - но все пак има някави установени правила в тази държава и трябва да е канализиран реда за отстраняване на щети при такива ситуации.
Не съм филантроп, но все си мисля, че е време средностатистическият български плебей да надскочи собственото си аз-че и да се вземе в ръце, не само да хленчи и да се оплаква, но уви ..... доста по-млади от мен хора, като въпросната мома, си карат по тарикатските методи на дедо им от село.
А и темата я написах, за да ви заостря вниманието при такива ситуации, че после си остава за ваша сметка времето и нервите.
При мен просто се получи такова стечение на обстоятелствата, каското не беше в сила за него ден - но все пак има някави установени правила в тази държава и трябва да е канализиран реда за отстраняване на щети при такива ситуации.
Не съм филантроп, но все си мисля, че е време средностатистическият български плебей да надскочи собственото си аз-че и да се вземе в ръце, не само да хленчи и да се оплаква, но уви ..... доста по-млади от мен хора, като въпросната мома, си карат по тарикатските методи на дедо им от село.
А и темата я написах, за да ви заостря вниманието при такива ситуации, че после си остава за ваша сметка времето и нервите.
Пич, има гаранционен фонд точно за случаи кат твоя....не схващам как така нямаш каско, ма тва е друга тема....proscrip написа:Вие май скоро не сте са занимавали с дела и съдилища...

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
Nedkow написа:........Извода е каско, защото и по ГО вървят едни смешни плащания за коли над 8г.
Дори и колата ти да е на възраст под 8 г. все тая , защото щетите по ГО се плащат по Експертна оценка, която в повечето случаи е много далеч от разходите , коио ще имаш , за да си възстановиш колата

За това по хитро е да имаш каско и да си прекараш ремонта през него, а застрахователната компания , към която ти е каското после ще си търси парите от застрахователната компания, в която е ГО-то на пишман шофьора дето те е блъснал. А ако случайно няма валидна ГО вероятността да го осъди е почти 100%

TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
Ex:
Колега не ми разяснявай точно на мен вземи прочети кодекса. Това, че някой компании се опитват да работят незапознати те си клиенти е друг въпросalex_varna написа:Nedkow написа:........Извода е каско, защото и по ГО вървят едни смешни плащания за коли над 8г.
Дори и колата ти да е на възраст под 8 г. все тая , защото щетите по ГО се плащат по Експертна оценка, която в повечето случаи е много далеч от разходите , коио ще имаш , за да си възстановиш колата![]()
За това по хитро е да имаш каско и да си прекараш ремонта през него, а застрахователната компания , към която ти е каското после ще си търси парите от застрахователната компания, в която е ГО-то на пишман шофьора дето те е блъснал. А ако случайно няма валидна ГО вероятността да го осъди е почти 100%

- alex_varna
Nedkow написа:Колега не ми разяснявай точно на мен вземи прочети кодекса. Това, че някой компании се опитват да работят незапознати те си клиенти е друг въпрос
Бъркам ли нещо в разсъжденията????
Ex:
Ex:
- alex_varna
Да но доколкото знам , по фактури и в доверен сервиз щети по ГО не минават.Nedkow написа:До 8год. може по фактури или доверен сервизalex_varna написа:Nedkow написа:Колега не ми разяснявай точно на мен вземи прочети кодекса. Това, че някой компании се опитват да работят незапознати те си клиенти е друг въпрос
Бъркам ли нещо в разсъжденията????
Ex:
Ex: