Corolla vs Lancer

jsp

Corolla vs Lancer

Мнение от jsp » 12 Май 2008 00:04

Здравейте,
без да искам да пораждам безумни и фанатични изказвания моля кажете кое бихте избрали межди Toyota Corolla и Mitsubishi Lancer.

До момента това което съм забелязал
1. двигател - предложението с Lancer-а леко превъзхожда защото за сходни пари дават 1.5 мотор срещу 1.4 или пък предлагат 1.8 срещу 1.6
2. Като екстри Lancer леко превъзхождат предложението на Toyota.
3. Сглобяват се в Япония lancer-ите за разлика от Toyota-ите
4. Пластмасите по таблото на Mitsubishi изглеждат по-пластмасови отколкото тези използвани от Toyota
5. Покритието на Mitsubishi автомобила изглежда доста по-....
6. Toyota-а знам долу горе какво да очаквам като обслужване и цени за това облужване, при Mitsubishi сметката тепърва трябва да се смята
7. Тоyota-та по си запазва цената като че ли - това се вижда и от
http://www.edmunds.com/new/2009/mitsubi ... 5/cto.html
http://www.edmunds.com/new/2008/toyota/ ... 5/cto.html

Умишленно ще публикувам едно и също и на http://www.mitsubishibg.com/forum/index ... =5130&st=0

Много моля само за мнения с аргументи... :-) За и Против

За съжаление не съм от хората които като си купят нещо и то се окаже "нефелно" да отидат да си купят следващото - просто не съм толкова богат mellow.gif

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 12 Май 2008 00:21

Колега само да вметна по 3-та точка едно коментарче. Реално Корола се прави в Турция но пък Тойота е в чудесно финансово здраве . Докато Митсубиши честно казано вече им изгубих края кой ги купува , продава и с кого се кооперират в момента . Ако има някой по запознат с тяхната история да каже .
Аз лично ако бих си взимал Митсубиши бих взел само Lancer Evo X . Иначе в този масовия клас мисля , че Тойота няма кой да ги бие , като цена качество . Това го показва и лидерската позиция на Тойота в света .
От мен толкова :thumbsup: .

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 12 Май 2008 01:02

Съжалявам,ама по-големи фанатици от колегите в митсубиши -форума надали има!Прекалено много харесвам Митсубиши за да им отвърна на простотиите.Трябва да си направя една регистрация там ,да им обясня някои истини.Единият пък как направи извода,че в toyotabg.eu форума е достигнато до заключението,че Хай-лукс е единствената здрава Тойота? bash.gif Другият пък твърди,че Тойота дизел е по-шумен от най-шумния дизел на планатата -помпа-дюзата на Фолксваген,който именно го монтират на Лансер. Изобщо от общи неверни приказки на още по-общи и още по-неверни.Отделно, мога да твърдя,че Авенсис и Корола са много безшумни коли. На Толев мога да му препоръчам да не говори пълни глупости-нито Рав4 се произвежда в Турция,нито Корола! И какво некачествено видя в РАВ 4,като е най-здравият джип в класа си.Спирачките не му харесвали,това,че не му харесват на него,не прави РАВ4 лош джип./Имаше преди време и тук един ,според който на РАВ4 лостът му се клател много и затова Рав4 не му харесвал-както и да се направи нещо,винаги ще има някой да не го хареса-на един му е стегнат лостът много,според друг пък лостът много се клател и бил хлабав,трети,като Толев, спирачките на РАВ4 не му харесват,защото според него не издържали на натоварвания/. А за скорости съм убеден,че не могат да имат проблем,т.е. повреда на 26000км..Мит и реклама била здравината на Тойота-ходи го кажи това на ТЮВ Германия или на Кънсумер рипортс, които обявяват Тойота всяка година за най-здрава марка,а не да се правиш на многознайко като си напълно дезинформиран.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 12 Май 2008 01:19

И аз бях останал с впечатлението , че Королата се прави в Турция ама старата нали я замени Аурис , а сега новата може и да не се прави там .
Всъщност от къде може да се вземе актуална информация кои модели се правят в Турция ?

Аватар
Proff

Мнение от Proff » 12 Май 2008 08:36

По точка 3 - грешка! Новата е 100 на 100 японка! Т'ва беше и една от причините да си я купя! Познава се по бар-кода! Потвърдиха го и застрахователите, май от номер рама! :thumbsup:
Toyota New Corolla
Toyota Avensis D4D facelift ex.
Изображение

rovas

Мнение от rovas » 12 Май 2008 08:38

Само да вметна новата Корола (седана), каквато имам аз от 31.03.08, е произведена в Япония. Това го доказва номера на шасито.

b_d

Мнение от b_d » 12 Май 2008 08:40

Колега,

пробвай и двете коли и купи това, което ти допада повече. И двете ще те радват, и двете ще се чупят, но ако си харесваш колата ще приемаш по-леко проблемите.

Да си купиш определена кола, защото някой от форума ти е казал така е меко казано смешно. На такива места (а и навсякъде) всеки хвали това, което кара, което е пряко свързано със себеоценяването или казано с други думи - "всеки смята, че той е най-готин и респективно кара най-готината кола".

Купи това, което ти допада като поведение, визия, мощност и след това се радвай на новата играчка :thumbsup:

Успех!

rovas

Мнение от rovas » 12 Май 2008 08:45

Аз също доста се чудих преди да направя стъпката и Мтсубишито беше топ листа, на да си призная бях се самонавил, че колата ще е Тойота. А четенето по форумите беше само за да отсея нещата, които подкрепят моя си избор :)

Така че, bad_dog е прав.

jsp

Благодаря за мненията

Мнение от jsp » 12 Май 2008 10:38

Според мен има нещо в това че toyota има по-добро TCO. Другото е че Королата не се прави в Турция :) Аз имах подозрение че е там, а имам чувството че си има "разлики".

tdrome
Обратна връзка:

Мнение от tdrome » 12 Май 2008 12:33

LEXUS написа:Съжалявам,ама по-големи фанатици от колегите в митсубиши -форума надали има!Прекалено много харесвам Митсубиши за да им отвърна на простотиите.Трябва да си направя една регистрация там ,да им обясня някои истини.Единият пък как направи извода,че в toyotabg.eu форума е достигнато до заключението,че Хай-лукс е единствената здрава Тойота? bash.gif Другият пък твърди,че Тойота дизел е по-шумен от най-шумния дизел на планатата -помпа-дюзата на Фолксваген,който именно го монтират на Лансер. Изобщо от общи неверни приказки на още по-общи и още по-неверни.Отделно, мога да твърдя,че Авенсис и Корола са много безшумни коли. На Толев мога да му препоръчам да не говори пълни глупости-нито Рав4 се произвежда в Турция,нито Корола! И какво некачествено видя в РАВ 4,като е най-здравият джип в класа си.Спирачките не му харесвали,това,че не му харесват на него,не прави РАВ4 лош джип./Имаше преди време и тук един ,според който на РАВ4 лостът му се клател много и затова Рав4 не му харесвал-както и да се направи нещо,винаги ще има някой да не го хареса-на един му е стегнат лостът много,според друг пък лостът много се клател и бил хлабав,трети,като Толев, спирачките на РАВ4 не му харесват,защото според него не издържали на натоварвания/. А за скорости съм убеден,че не могат да имат проблем,т.е. повреда на 26000км..Мит и реклама била здравината на Тойота-ходи го кажи това на ТЮВ Германия или на Кънсумер рипортс, които обявяват Тойота всяка година за най-здрава марка,а не да се правиш на многознайко като си напълно дезинформиран.
Всъщност това съм аз... Предполага ме помниш от едно идване в Пловдив с един син Рав4, както и да е всеки си има някво мнение и си защитава марката. Обаче е факт, че митсубишито е доста по-добро ;) Но това е все едно да обеждаваш левскар, че цска е по-добрия отбор...
Mitsubishi Lancer Sport 2008

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 12 Май 2008 21:51

Заформя се пристрастен спор май biggrin.gif
Митсубишито ме разбива като дизайн и интериор. Вярно обаче за пластмасите. Колкото по-ново май-толкова по-компромисно по отношение на материали. За новите Митсубишита не знам, ама по-старите горяха адски много. Патили познавам много, и то от някакви колтове. Виж им двигателите за динамичност.
Факт: В страните с отчайващи пътни условия, където съм бил, дори доста по зле от БГ, което е трудно за представяне wink.gif
Африка: 60% Тойота, 20% Нисан, 10% Митсубиши, 10% други
Азия: 50% Тойота, 20% Нисан, 10% Митсубиши, 20% други
Афганистан: 90% Тойота Корола, 5% Тойота други, 5% други biggrin.gif
Аз затова и си взех Тойота :whistle:
Toyota Avensis AT221 7A-FE

tdrome
Обратна връзка:

Мнение от tdrome » 12 Май 2008 22:37

Пристрастия няма, има това което ти върши работа... Тези места който изброй неможеш да ги сравняваш с Европа. Аз имах Тойота, тръгнах с нагласата, че това са правилно дадените пари за правилният автомобил... Е съжелявам много но това беше грешка, всеки сам си гледа колата и преценява дали е добра или не, е според мен тази не е, по-добре да си бях взел няква Х3-ка на старо на малко км. Със сигурност щеше да е по-добре. След докосването с митсубишито... просто получих всичко което не съм получавал от Рав-а. Моето мнение е, че просто Тойота не си стуват парите. Един идеален пример е новият Land Cruiser... там просто можеш да се смееш с глас като видиш цифрите, защото за тези пари можеш да си взем доста по-класен джип.
Mitsubishi Lancer Sport 2008

jamie

Мнение от jamie » 12 Май 2008 22:42

tdrome, ima nesto takova s cenita na TLC naposledyk. Imenno zaradi legendarnata im zdravina dotuk obache. Prav ti pyt kym "jeepa" X3 hehehehe ! Na tvoe miasto bih se probval v Pajero Pinin stom si izbral DSM, ne e losha kolichka. Za v grada.... :whistle:

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 12 Май 2008 23:15

@tdrome

какво сравнение избара и реши че тойота е много зле а мицубиши е нр.1.а може би трябваше да сравниш паджеро с LC,тогава непременно щеше да бъдеш на противополoжното мнение. laugh.gif а където може да минеш с рава ще смееш ли да влезеш с лансера или с която и да било друга кола от класа? :whistle:

по темата: най-важно е да тестваш колите,по възможност с различни двигатели.возията също може да бъде много различна,седалките,разхода,ускорението и т.н.ако избираш само между 2 коли е лесно все едната ще ти допадне повече.
а иначе и двете марки са добри! :thumbsup:
Последно промяна от jim_beam на 12 Май 2008 23:18, променено общо 1 път.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 12 Май 2008 23:17

tdrome написа:Пристрастия няма... по-добре да си бях взел няква Х3-ка на старо на малко км. Със сигурност щеше да е по-добре. ....Моето мнение е, че просто Тойота не си стуват парите. Един идеален пример е новият Land Cruiser... там просто можеш да се смееш с глас като видиш цифрите, защото за тези пари можеш да си взем доста по-класен джип.
Тойота ако не си струваха парите нямаше да са най-продаваната марка в света. Стара X3 vs нов RAV4??? Това ми звучи като селска тарикатщина. А с Ланд Крюзер действително е идеален пример,защото винаги е бил скъп и винаги се е продавал много, именно защото е Ланд Крюзер,а не X3 или М-клас примерно.Ланд Крюзер въпреки високите си цени е най-продаваният джип в света/направи справка ако искаш/,дали не си струва парите??? Аз като гледам в пустинята само с Ланд Крюзери ходят!
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Публикувай отговор