Pozdravi!
predstoi mi smqna na gumi4kite na klapanite i ottuk mi izniknaha slednite vaprosi:
1)cqlata glava li se maha za da se smenqt gumi4kite ili samo kapaka?
2)ako se naloji da se svalq glavata mi se iska i da i udarq i edno 6laifane,no ne mi e qsno s kolko trebva da se namali?
3)pri polojenie 4e se 6laifa 6te e nujno li drug termostat(po studen)?
4)kakav 6te e otricatelniq efekt na tazi "operaciq"
Шлайфане на цилиндрова глава
celta mi ot 6laifaneto e povi6avane na kompresiqta a ottam i mo6tnosta na dvigatelq,zatova pitam kolko trebva da se otneme ot glavata.predpolagam 4e s 0.06mm nema da ima promqna-az si misleh ne6to ot roda na 1.5mm -ili tova e prekaleno?
ina4e posledno kato merih kompresiqta mi ot4ete 13.5 i na 4-te cilindara!
e to 1,5mm e primerno kazano.a tezi drugi butala za koito kazva6-kakav vid ima6 vpredvid,otkade moga da gi namerq-ako ima6 nqkav link 6te e dobre da go dade6:)
imam i drug vapros-kogato se svali glavata moje li da se poznae dali maslenite segmenti sa za smqna i kak stava tova,koe trebva da gledam?
Celiqt tozi remont 6te se pravi 6tot mi gori dosta maslo: 1 litar na 1000km!!
Ina4e stava vapros za dvigatel 3S-GE(celika;156hp)
imam i drug vapros-kogato se svali glavata moje li da se poznae dali maslenite segmenti sa za smqna i kak stava tova,koe trebva da gledam?
Celiqt tozi remont 6te se pravi 6tot mi gori dosta maslo: 1 litar na 1000km!!
Ina4e stava vapros za dvigatel 3S-GE(celika;156hp)
1.според мен имаш леки неясноти с понятията степенна сгъстяване и компресия...които са съвсем различни понятия..sskk87 написа:celta mi ot 6laifaneto e povi6avane na kompresiqta a ottam i mo6tnosta na dvigatelq,zatova pitam kolko trebva da se otneme ot glavata.predpolagam 4e s 0.06mm nema da ima promqna-az si misleh ne6to ot roda na 1.5mm -ili tova e prekaleno?
2. 1.5 е екстремално и на кантар при повечето двигатели,,
3.само с сгъстяване -няма да постигнеш нещо много чувствително..а при 1.5 сигура-ще детонираш
4,-това което и аз научих наскоро--има голяма вероятност да си нарушиш формата на камерата-което да довежда до детонаций-при сгъстяване и октан-при който в изчислена камера-няма да детонира..
za tova 4e imam nqkoi neqsnotii si prav-az za tova i se opra6tam kum vas!v4era govorih s moq maistor i toi mi kaza 4e parvo 6te izmerim kakav avans ima mejdu butaloto i klapana i v posledsvtvie toi 6te go namali napolovina-tai kato moje nqkoga pak da mi se naloji 6laifane:)
ina4e za efekta ot tova-bqh se ka4il na edno pejo ,4iqto glava e pilena i da vi kaja kolata mn dovolno si varve6e za 1.6:)
ina4e za efekta ot tova-bqh se ka4il na edno pejo ,4iqto glava e pilena i da vi kaja kolata mn dovolno si varve6e za 1.6:)