Антифриззз?
Антифриззз?
Знае ли някой дали червения антифриз, който наливат в Тойота е по-различен с нещо от останалия и дали могат да се смесват?
-
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Имаше доста изписано по въпроса......
Цвета не е определящ за качествата/състава на антифриза.
Червеният антифриз например на Шкода е LongLife, докато на Тойота си е обикновен и двата не се понасят въпреки, че и двата са червени на цвят.....
Ако ти е оригинален антифриза - купи си от Тойота, за да нямаш проблеми с разцветката и смесването (какво значи по-скъп?!?! охлаждането да не събира 100литра?).
Ако не ти е оригинален те съветвам да го смениш целия...
Цвета не е определящ за качествата/състава на антифриза.
Червеният антифриз например на Шкода е LongLife, докато на Тойота си е обикновен и двата не се понасят въпреки, че и двата са червени на цвят.....
Ако ти е оригинален антифриза - купи си от Тойота, за да нямаш проблеми с разцветката и смесването (какво значи по-скъп?!?! охлаждането да не събира 100литра?).
Ако не ти е оригинален те съветвам да го смениш целия...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
колеги интересно ми е какви проблеми може да имате с антифриз,,,,стига д ане замръзня.Petar написа:Ami az karam s 4erven antifriz LongLife na Prista blizo ve4e godina i zasega problemi niamam davat go za liki koli do 250 0000 km. ili 5 godini za smiana
аз лично съм карал с вода няколко години автомобил и през цялото време-нямаше проблем.(след което железната тръбичка корозира,и при наливане на антифриз-помпата разбира се протече,,,но това беше след 5 години вода)
- Aleksandar
Антифриза притежава и смазочни качества, които губи след около 2 години най-късно. Виж например как двигателното масло се сменя най-късно след година. Така че няма вечни, както и трансмисионното и спирачното....rudolf написа:колеги интересно ми е какви проблеми може да имате с антифриз,,,,стига д ане замръзня.Petar написа:Ami az karam s 4erven antifriz LongLife na Prista blizo ve4e godina i zasega problemi niamam davat go za liki koli do 250 0000 km. ili 5 godini za smiana
аз лично съм карал с вода няколко години автомобил и през цялото време-нямаше проблем.(след което железната тръбичка корозира,и при наливане на антифриз-помпата разбира се протече,,,но това беше след 5 години вода)
Toyota Avensis AT221 7A-FE
- Aleksandar
Не виждам смисъл да си държите на цветовете. Защото ще попитам жълтия антифриз, който ми смениха, на колко е трябвало biggrin.gif .
Всеки сам си знае, има толкова хора хич и не сменят нищо. Според колега италианец /висшист при това/ масло не се сменя само се долива. И после някой от тук му купува колата... На въздушния ми филтър пише да се чисти на 50000 мили. Софийския чист прахоляк ще ми го позволи ли? Така че всеки си решава....
Всеки сам си знае, има толкова хора хич и не сменят нищо. Според колега италианец /висшист при това/ масло не се сменя само се долива. И после някой от тук му купува колата... На въздушния ми филтър пише да се чисти на 50000 мили. Софийския чист прахоляк ще ми го позволи ли? Така че всеки си решава....
Toyota Avensis AT221 7A-FE