EMS ?????

Специални проекти и ъпгрейди - AE86. Фотогалерии за фенове, тунинговани модели, рали шампионати, формула
Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

EMS ?????

Мнение от Bass_Man » 26 Апр 2008 20:24

Някой да има преки впечатления от stand-alone-те на EMS . Гледам , че в про спийд ги има и не са на много стряскащи цени .
Накой да е пускал такова нещо или да е виждал как бачка ?

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Re: EMS ?????

Мнение от LordDigital » 27 Апр 2008 06:01

Bass_Man написа:Някой да има преки впечатления от stand-alone-те на EMS . Гледам , че в про спийд ги има и не са на много стряскащи цени .
EMS губиш веднага Knock Detection-а. За какво ти е принципно StandAlone?
Изображение

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 27 Апр 2008 17:11

Bass_Man написа:Някой да има преки впечатления от stand-alone-те на EMS . Гледам , че в про спийд ги има и не са на много стряскащи цени .
това по висок класи ли е от халтек e6x??
масово ли станд алоните подържат кнок детекшън?? аз съм останал с впечатление че е кнока е при някакъв ексотик клас електроника-сигурно заради мегасяуирт1...
мегаскуирт2- подържа ли го като опция?

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 27 Апр 2008 18:13

ne biaha li AEM? EMS mai ne sam gi chuval
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

diver

Мнение от diver » 27 Апр 2008 18:35

ugabuga написа:ne biaha li AEM? EMS mai ne sam gi chuval
проспид раздават ЕМС-и.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

diver

Мнение от diver » 27 Апр 2008 18:37

rudolf написа:това по висок класи ли е от халтек e6x??
ако съдим от цената едва ли...знам за два купени халтека, ма нещо собствениците се мотат и не ги монтират от година...като кажат бръм ще се знае повече...
Изображение

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 27 Апр 2008 18:44

diver написа:
ако съдим от цената едва ли...знам за два купени халтека, ма нещо собствениците се мотат и не ги монтират от година...като кажат бръм ще се знае повече...
питах щото гледам халтеци по 900-1000$,,а колегата басс ман вика за емс не били много скъпи,,,2100-2600лева...

диверче,,,собствениците се мотат с самите халтеци,,или други хардуерни модове--докат стигнат до паленка?

diver

Мнение от diver » 27 Апр 2008 18:47

rudolf написа:
diver написа:
питах щото гледам халтеци по 900-1000$,,а колегата басс ман вика за емс не били много скъпи,,,2100-2600лева...

диверче,,,собствениците се мотат с самите халтеци,,или други хардуерни модове--докат стигнат до паленка?
хардварни проблеми да ги e*e....900-1000$ е некъв тънък модел. Последния дет дойде беше къде 2500$
Изображение

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 27 Апр 2008 18:51

аз ей тоя го гледам http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Haltech- ... enameZWD1V

1200$ с периферийте

diver

Мнение от diver » 27 Апр 2008 19:10

rudolf написа:аз ей тоя го гледам http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Haltech- ... enameZWD1V

1200$ с периферийте
Мисля, че Е8 е верната серия! Инак вероятно и с мегаскюирт може да се свърши работа. Ако само ще ремапваш може да боднеш и пиджбек. СМТ6 комплект с МАП сензора е къде 300$.

П.П. Метни един поглед тук:

http://www.perfectpower.com/
http://www.haltech.com/
Изображение

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 27 Апр 2008 21:18

diver написа:
rudolf написа:аз ей тоя го гледам http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Haltech- ... enameZWD1V

1200$ с периферийте
Мисля, че Е8 е верната серия! Инак вероятно и с мегаскюирт може да се свърши работа. Ако само ще ремапваш може да боднеш и пиджбек. СМТ6 комплект с МАП сензора е къде 300$.

П.П. Метни един поглед тук:

http://www.perfectpower.com/
http://www.haltech.com/
трябва да питам бат гури ,той ми е хранителното мозачно полу-кълбо.
нинам кво правя,,искам да махна твис,дебитомер и оригиналния колектор с двойните канали.

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 28 Апр 2008 00:21

Най-големия EMS няма ли възможност за сензори за почукване ?
Stanдalone е нещото на , което рано или късно ще му дойде времето . А като ще купувам разни пиджибеци и тн неща за по 300-800 $ + разни периферийй по тях и тн . Що да не дам 3000 лв за standalone и да си реша проблема генерално ???
Обаче въпроса е дали ще мога да си го реша ???
А какъв е проблема ?
Ами проблема е максимално ефективното и гъвкаво управление на маторя . Което на момента не е наложително но до годинка да сме живи и здрави ще стане .
И аз гледах , че има някакви халтеци около 2000$ те също са алтернатива .
А и лошото куче ми вдъхна надежда за мегата . Ама ще трябва да се премислят хубаво нещата , че няма много пари за проби пък камо ли за грешки biggrin.gif .

А пък ако не ще постискаме зъби , ще поядеме боб и леща ( както казва един мой познат ) и ще сбереме за MoTec-ите biggrin.gif .

Никога няма да забравя случая , когато едни видни наши тунингисти съсипаха един уникален автомобил ( аз съм ги проклел за което ) . Става въпрос за един доста жалък опит да се прави турбо кола от едно уникално запазено и абсолютно оригинално , черно ,BMW ,E30 ,M3 ,EVO 3 . За тези дето не знят атмосфврка , 4 цилиндъра , винтилка , 2,5 литра 234 коня от завода . С уникални раздувки , спойлери , джанти и седлаки . Просто капчица , разписана на калника коя бройка е и всичко останало . Кола пълен уникат . И те решиха , че трябва да я правят турбо ...................................

Това и беше на колата общо взето . Та и бяха взели един халтек обаче нищо друго . И бяха вързали един комутатор от Ауди към него ( бог знае защо точно от Ауди ) и въртяха на стартер чакайки го да се обучи , да разпознае кой е първи цилиндър и да започне да дава искра ?!?!?!
Разбира се това така и не се случи . Както и от това BMW вече не става нищо ...................................

Още колко историй мога да ви разкажа ............ Пък после що съм предубеден към майсторите те били толкова свестни .............. .... Ама такива разбирачи имало , ама майстори от клас . Като ти пипнат колата и после никой не можа да я оправи . wacko.gif

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 28 Апр 2008 08:44

Bass_Man написа:Най-големия EMS няма ли възможност за сензори за почукване ?
Stanдalone е нещото на , което рано или късно ще му дойде времето . А като ще купувам разни пиджибеци и тн неща за по 300-800 $ + разни периферийй по тях и тн . Що да не дам 3000 лв за standalone и да си реша проблема генерално ???
Обаче въпроса е дали ще мога да си го реша ???
А какъв е проблема ?
Ами проблема е максимално ефективното и гъвкаво управление на маторя . Което на момента не е наложително но до годинка да сме живи и здрави ще стане .
И аз гледах , че има някакви халтеци около 2000$ те също са алтернатива .
А и лошото куче ми вдъхна надежда за мегата . Ама ще трябва да се премислят хубаво нещата , че няма много пари за проби пък камо ли за грешки biggrin.gif .

А пък ако не ще постискаме зъби , ще поядеме боб и леща ( както казва един мой познат ) и ще сбереме за MoTec-ите biggrin.gif .

Никога няма да забравя случая , когато едни видни наши тунингисти съсипаха един уникален автомобил ( аз съм ги проклел за което ) . Става въпрос за един доста жалък опит да се прави турбо кола от едно уникално запазено и абсолютно оригинално , черно ,BMW ,E30 ,M3 ,EVO 3 . За тези дето не знят атмосфврка , 4 цилиндъра , винтилка , 2,5 литра 234 коня от завода . С уникални раздувки , спойлери , джанти и седлаки . Просто капчица , разписана на калника коя бройка е и всичко останало . Кола пълен уникат . И те решиха , че трябва да я правят турбо ...................................

Това и беше на колата общо взето . Та и бяха взели един халтек обаче нищо друго . И бяха вързали един комутатор от Ауди към него ( бог знае защо точно от Ауди ) и въртяха на стартер чакайки го да се обучи , да разпознае кой е първи цилиндър и да започне да дава искра ?!?!?!
Разбира се това така и не се случи . Както и от това BMW вече не става нищо ...................................

Още колко историй мога да ви разкажа ............ Пък после що съм предубеден към майсторите те били толкова свестни .............. .... Ама такива разбирачи имало , ама майстори от клас . Като ти пипнат колата и после никой не можа да я оправи . wacko.gif
Общо взето до около 550-ки инжектори ,може без никви грижи да караш със паразити. Тва значи поне 400 коня на колелата - и ша изкаш ли да я правиш повече?

Паразитите са един SAFC for $200 i AVC-R za $350. Povecheto hora koito slagat StandAlone (na 7m-GTE tova sa mnogo malko hora) ,ta te si ostavqt AVC-R-a zastoto e mnogo dobyr boost controler i prez StandAlone-to pocti nikoga ne mozes da mapnes dori i podobno dobyr boost control.
Изображение

diver

Мнение от diver » 28 Апр 2008 09:55

Bass_Man написа:...А като ще купувам разни пиджибеци и тн неща за по 300-800 $ + разни периферийй по тях и тн . Що да не дам 3000 лв за standalone и да си реша проблема генерално
Далеч съм от мисълта, че пиджбека е по-добър от стендалоуна, но както сам си отбелязал, разликата е къде 10 пъти в цена, а пиджито ползва и цялата налична карантия по електрониката, Знам за 600 кончета с оргинално ЕКУ + СМТ6 та не го пренебрегвай.
Изображение

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 28 Апр 2008 22:30

Това SAFC хубава работа ама , като ми вдигне напрежението от MAF-а няма ли да ми удари fuel-cut-а ???
А пък и на моята кочинка не беше ли MAF-a с честота ?

Публикувай отговор