Колеги какво ще кажете за "История на Тойота" !!!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Колеги какво ще кажете за "История на Тойота" !!!

Мнение от miLen4o » 07 Апр 2008 12:52

Здравеите Колеги,
От няколко дни се опитвам да намеря ПЪЛНАТА история на марката в нашите СЪРЦА,но уви ненамирам точно това което искам.Ако може някой да ми помогне..... ще съм благодарен.
Защото мисълта ми е , ако намерим от някаде Пълната История на ТОЙОТА да си я разпечатаме и да ни стане като любимата книга :)
Много ще съм благодарен на тези който ми съдеистват! :help:

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 07 Апр 2008 17:25

Предполагам, че това си го чел вече

http://www.iue.it/Personal/Researchers/ ... torybg.htm

Иначе има книга "Пътят на Тойота" (дано не греша заглавието), в която се разкрива начинът на създаване и уникалните принципи на управление на тази компания, с което тя се превръща в модел за много корпорации, дори и с различно от автомобилното производство.

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 07 Апр 2008 20:36

мда точно това гледах но е изклиючително малко и незадоволително.

Аватар
dap

Мнение от dap » 07 Апр 2008 22:07

колегата Хеки е прав има такава книга, наскоро ми беше попаднала ама така и не можах да я прочета.Но според беглия поглед който и хвърлих тя е по скоро като учебник за мениджмънт отколкото за историята

Аватар
Superchief
Обратна връзка:

Мнение от Superchief » 07 Апр 2008 22:10

"Пътят на Тойота" / 14 управленски принципа от най-големия производител в света/ .. е книга за Производствените принципи на Тойота.

Книгата акцентира малко на историята на създаването на компанията и повече на начина на производтво.. Чел съм книгата.. дори сме водили дискусии в компанията за внедряването им... Оказва се че чисто производствено в Европейските компании могат да се внедрят 3 - 4 от принципите съобразено с начина на организация.

Книгата е тежка за четене .. особено за хората които не се интересуват от производство!
Be a beauty..Be a beast.. TL be!

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 09 Апр 2008 00:57

Книгата е много приятна и особено увлекателна.Освен че е разгледана историята на Тойота, в книгата може да бъде прочетено за проектите по създаването на Лексус и Приус.В следващите глави са разгледани подробно 14-те управленски принципа на Тойота и тяхното инкорпориране в производствения процес,говори се за едноелементния поток,системите за изтегляне,които са свързващото звено с just in time и избягването на запаси ,отстраняване на дейностите, неносещи добавена стойност, изграждане на лидери от собствената организация.Де факто създаването на ефективен поток е техническият гръбнак на ТПС,което е и от причините Тойота да успява да произвежда най-здравите и същевременно на разумна цена коли.Също са дадени насоки за въвеждането на принципите на Тойота в други типове бизнес,т.е. ТПС е универсална,развиваща се система, и по-важно-система за дългосрочни резултати,което е основен принцип в работата на компанията.В крайна сметка всичко опира до философията,начинът на мислене и културата,които се изграждат в компанията и винаги са били насочени към дългосрочни резултати.
Книгата е крайно препоръчителна,тя трябва да бъде прочетена,за да бъде разбрана философията на Тойота,а оттам и пътищата за успеха й.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 09 Апр 2008 16:49

Благодаря,Ви
Колеги мерси много за инфото и ако може само още едно малко въпросче? biggrin.gif Дали я има на площад Славейков и на каква цена е не че има мн мн значение за цената де нали все пак е за Тойота :)

П.П. Благодаря Ви предварително!!!

Публикувай отговор