celica
Хей М. Рудник, като те питах с кой мотор си, имах предвид буквено- цифрово съчетание от рода: 4A-FE, 4E-FE, 4A-GE и др. подобни а не"1.6 105 к.с". Като разбереш с кой мотор си погледни в сайта на DENSO или NGK и според модела, годината и типа мотор ще ти препоръчат свещи.Аз карам моя 4A-FE LB с DENSO платинени за 96лв. комплекта. Мотора ми е 1.6 16V 99 к.с. ЯСНО. И като ги смениш направи снимки на старите и ги пусни да ги видим.
CARINA E 4A-FE LB
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Колега, откъде си купи свещите? За моя 4афе л.б. 107к.с на карина излиза Денсо с каталожен номер , който завършва с "-13" и за платинени и за иридиеви. Твоите такива ли са?В Косер ми отказаха внос, защото трябвало да поръчат мин. 100 бройки
Старите проблем ли имаха, или ги смени профилактично?Като нямам нов комплект ме е шубе да ги отвивам, да не си остана в бокса.

Старите проблем ли имаха, или ги смени профилактично?Като нямам нов комплект ме е шубе да ги отвивам, да не си остана в бокса.
Carina E 4AFE LB 1992
Свещите купих от Бургас в един от съседните до моя блок има магазин за авточасти. Поръчах ги и за един ден ги доставиха.Свещите са PK20R13.Старите NGK BKR5EYA(с които доиде от Италия) свещи работеха също добре но не отговаряха за LB. А моя мотор е LB съдейки по номера на ламда сондата,положението на дюзите-в главата-и че има клапи(заслонки) на смукателните колектори,единственото което нямам е индикация на таблото за работа в икономичен режим. Възможно ли е това, ти как мислиш.
CARINA E 4A-FE LB
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Индикацията за икономичен режим не е нещо специфично за лийн-бърн, така, че сигурно е лб, но кухия талянец е спестил някой лев от свещи-ко да го правиш biggrin.gifstas написа:Свещите купих от Бургас в един от съседните до моя блок има магазин за авточасти. Поръчах ги и за един ден ги доставиха.Свещите са PK20R13.Старите NGK BKR5EYA(с които доиде от Италия) свещи работеха също добре но не отговаряха за LB. А моя мотор е LB съдейки по номера на ламда сондата,положението на дюзите-в главата-и че има клапи(заслонки) на смукателните колектори,единственото което нямам е индикация на таблото за работа в икономичен режим. Възможно ли е това, ти как мислиш.
Carina E 4AFE LB 1992
Нима никаде в Пловдив немогат да се закупят свещи DENSO от типа за LB, неможе да бъде.Защо не си потърсиш NGK.Макар че на мен в Бургас за NGK ми поискаха 46лв за едната свещ.В същия магазин попитах и за комплек кабели, цената беше 167лв защото за LB били по-специялни.max така ли е за кабелите или тези в магазина искаха да ме оберат.
CARINA E 4A-FE LB
!!!
Баси цените...вчера дадох 10 евро за 4 броя оригинални NGK вещи за Селиката...да взема да стана дилър за свещи biggrin.gifstas написа:Нима никаде в Пловдив немогат да се закупят свещи DENSO от типа за LB, неможе да бъде.Защо не си потърсиш NGK.Макар че на мен в Бургас за NGK ми поискаха 46лв за едната свещ.В същия магазин попитах и за комплек кабели, цената беше 167лв защото за LB били по-специялни.max така ли е за кабелите или тези в магазина искаха да ме оберат.
!!!
nemate iadovealex0378 написа:e prati i nasam malko ot tez de DON

po mejdu drugoto za koleda shte idvam v bg i ako iska niakoi neshto sam nasreshta - daje moga i kam Smolian da minavam che imam edin mnogo dobar priatel ot VW cluba s koito se zapivame redovno - Stoian se kazva s golf2 GTI-ka e ... ot tia varvejnite i pardiashtite biggrin.gif
cheers
p.s.
zasega sam smeniaval samo filtri,maslo i svershti (mnogo zdrava taia celika bre xaxaxa) no ako iskash neshto drugo shte pitasm tuka za tsenite....