Спортен филтър?
Спортен филтър?
Някой може ли да ми каже от къде и какъв спортен въздушен филтър да си сложа на Авенсис 1.6/2000 година 110 к.с.?
дали да е на мястото на стария - т.е. в кутията или да е външен. Гледам доста прилични цени в Германия.
Притеснява ме, ако го сложа външен /т.е. да махна кутията/ дали ще засмуква достатъчно въздух, като не ползва въздухопровода?
дали да е на мястото на стария - т.е. в кутията или да е външен. Гледам доста прилични цени в Германия.
Притеснява ме, ако го сложа външен /т.е. да махна кутията/ дали ще засмуква достатъчно въздух, като не ползва въздухопровода?
-
- Обратна връзка:
ako mahnesh kutiata shte zasmukva poveche vuzduh, no shte stane po shumna kolata i shte ia chuvash kak zasmukva vseki put kato i dadesh gaz. zvuka e gotin. Vzemi si K&N filter ili HKS i si go montirai.
obache kato se ima predvid che Avensis-a ne e ot nai sportnite koli ... ako niamash namerenie da pravish seriozni upgrade-i moje bi e po dobre da si ia darjish v originalno sastoianie i da ti e komfortna (ne tolkova shumna).
No to si e tvoia rabota. Inache samo ot filtara razlika vav varveja niama da zabelejish mnogo, ako tova e prichinata da pitash.
obache kato se ima predvid che Avensis-a ne e ot nai sportnite koli ... ako niamash namerenie da pravish seriozni upgrade-i moje bi e po dobre da si ia darjish v originalno sastoianie i da ti e komfortna (ne tolkova shumna).
No to si e tvoia rabota. Inache samo ot filtara razlika vav varveja niama da zabelejish mnogo, ako tova e prichinata da pitash.
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)
e, zavisi, na moita kola specialno mejdu viltarra i trottle body-to imashe dopalnitelna kutia(zaglushitel), koiato sasto gubi malko ot konete, ta e hubavo taz traba da se zameni s prava. a taz prava traba triabva da ima i otvori za raznite markuchi, sasto i ako MAF sensora e tam(kakto na moita). ianche vinagi moje da se napravi nesto samorachno, tova e iasno, vaprosa e dali choveka ima jelanie i vazmojnost.
->
мерси за отговорите!
Основно заради звука ми е идеята. И съм се сприал на такива филтри, които в Германия не са толкова скъпи. Място има достатъчно.
За upgrade - все от някъде се почва, нали
Бях намерил в един немски сайт една доста направена, но беше 1.8 и я беше докаръл до около 150 к.с.. Исках да я постна тук, но стана авария и компа каза
и сега не мога да намеря адреса
Основно заради звука ми е идеята. И съм се сприал на такива филтри, които в Германия не са толкова скъпи. Място има достатъчно.
За upgrade - все от някъде се почва, нали

Бях намерил в един немски сайт една доста направена, но беше 1.8 и я беше докаръл до около 150 к.с.. Исках да я постна тук, но стана авария и компа каза

- juri_galev
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
I az to4no za tova se vuzdurjam da si slagam konusoviden filtur. Za6toto osobeno lqtoto pod kapaka temp. se vdiga dosta, a znaem 4e vinagi e po-dobre intake-a da se snabdqva sus kolkoto se moje po-studen vuzduh. Ta kato sum s kutiq, ama filtura mi e K&N vutre, ne mislq da slagam vun6en. Zabelqzal sum, 4e v gore6ti dni kolata mi nabira mnogo po-bavno, qvno e to4no ot gore6tinata!juri_galev написа:i Vij ako smqtash da go izkarvash izvun kutiqta i da slagash konus vse pak se podsigori 4e ima dosta hora sa pisali oplakvat se ot dvigatelq kato se nagree ako moje go izolirai s ne6to

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
A toq filtur deto e iskaran pod kolata ili v kalnika(cold-intake) ne se li mokri pri dujd i snqg?!?ugabuga написа:vijte sia ako go napravite kakto triabva i si slojite cold air intake - demek da go izkarate s truba pod kolata filtara (vutre v kalnika ili niakade drigade) efekt shte ima, no prosto konusoviden pod kapaka .... mne

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
- juri_galev
Konosovidniq filtur s tozi v kotiqta za pokachvane na mo6tnosta nqmat razlika vuprosa e 4e pri konusa poneje e otvun i se 4uva kak smuka vuzduh.Ako imash pari za hubav filtur da si sloji6 v kutiqta mo6tnosta nqma da e po razli4na ot tazi s konusa.Predi tursihme za edna golf3 2.0 16v GTI i dopitahme se i kazaha 4e v mo6tnosta nqma razlika pri dvata
Юри, продавача ли ви даде този акъл ?juri_galev написа:Konosovidniq filtur s tozi v kotiqta za pokachvane na mo6tnosta nqmat razlika vuprosa e 4e pri konusa poneje e otvun i se 4uva kak smuka vuzduh.Ako imash pari za hubav filtur da si sloji6 v kutiqta mo6tnosta nqma da e po razli4na ot tazi s konusa.Predi tursihme za edna golf3 2.0 16v GTI i dopitahme se i kazaha 4e v mo6tnosta nqma razlika pri dvata
- juri_galev