Вентил

Аватар
desSs

Вентил

Мнение от desSs » 14 Фев 2008 22:31

абе сега четох за едно пежо 407, дето на вентилите на гумите имало датчици и компютъра му показва ако нещо не е наред...ние що нямаме таквоз нещо unsure.gif или аз нещо недоскив :whistle:

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 14 Фев 2008 22:46

Ami htot nahti gumi nese povrejdad biggrin.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 14 Фев 2008 22:54

Petar написа:Ami htot nahti gumi nese povrejdad biggrin.gif
мда бе, вчера кво чудовище ми извадиха от едната гума...егати винта wacko.gif беше спаднала изцяло, ама не видях нищо на таблото mellow.gif
Последно промяна от desSs на 15 Фев 2008 13:27, променено общо 1 път.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 14 Фев 2008 23:13

Ami mislia 4e mojeh da si pory4ah da ti slojat dat4ici za gumite i dati svetka lampi4ka na tabloto pri takyv problem

agent dust

Мнение от agent dust » 14 Фев 2008 23:20

много от модерните автомобили имат подобни датчици. продават се допълнително и могат да се сложат на всяка кола. датчикът е един трансмитер, който постоянно предава на елементарно ЕКУ какво е налягането в гумите и светка предупредителна лампа ако някоя гума спадне. проблемът е, че като идеш на гумаджия - може да ти счупи трансмитера. трансмитер се намира, но устройството, с което се обучава ЕКУ-то за гумите е скъпо и го няма в бг. ЕКУ-то трябва да следи всяка една от гумите, а се обучава с едно дистанционно - то е проблем, щото го няма.
status: за БАН

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 16 Фев 2008 21:30

desSs написа:
мда бе, вчера кво чудовище ми извадиха от едната гума...егати винта wacko.gif беше спаднала изцяло, ама не видях нищо на таблото mellow.gif
Е ако имаше такава СИСТЕМА нещо по-различно ли щяха да извадаят от гумата???Или трансмитера щеше да компенсира изпускането wink.gif
Не се занимавай с глупости! :thumbsup:

P.S. Искам да попитам нещо,моля да не го приемате като заяждане:
ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО ДА СЕ ПИШЕ НА КИРИЛИЦА??? sad.gif sad.gif sad.gif .Има мнения във форума дето не можеш да разбереш какво пише. :whistle:
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 16 Фев 2008 21:42

kristian написа:Е ако имаше такава СИСТЕМА нещо по-различно ли щяха да извадаят от гумата???Или трансмитера щеше да компенсира изпускането wink.gif
много ясно че не. просто се чудех дали нещо ми е мигало по таблото, пък аз не съм го видяла smile.gif

Аватар
aleksbr

Мнение от aleksbr » 16 Фев 2008 21:46

kristian написа:
desSs написа:
Е ако имаше такава СИСТЕМА нещо по-различно ли щяха да извадаят от гумата???Или трансмитера щеше да компенсира изпускането wink.gif
Не се занимавай с глупости! :thumbsup:

P.S. Искам да попитам нещо,моля да не го приемате като заяждане:
ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО ДА СЕ ПИШЕ НА КИРИЛИЦА??? sad.gif sad.gif sad.gif .Има мнения във форума дето не можеш да разбереш какво пише. :whistle:
Дори не си права труда да чета кат вида иероглифи :thumbsup:

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 16 Фев 2008 21:47

desSs написа:
kristian написа:Е ако имаше такава СИСТЕМА нещо по-различно ли щяха да извадаят от гумата???Или трансмитера щеше да компенсира изпускането wink.gif
много ясно че не. просто се чудех дали нещо ми е мигало по таблото, пък аз не съм го видяла smile.gif
Я по-добре гледай отвън дали някои не ти намига tongue.gif tongue.gif tongue.gif
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 16 Фев 2008 21:51

maggkrabar написа:много от модерните автомобили имат подобни датчици...
Напротив, при повечето леки автомобили се използват ABS датчиците за определяне на разликите в скоростта на различните колела, оттам диаметъра и следователно налягането в гумите. Датчици за налягане се слагат на камиони и автобуси, където е по-критично и диаметрите на колелата(гумите) се променят в големи граници в зависимост от натоварването.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 17 Фев 2008 05:34

Тенденцията е да се слагат датчици по джантите и в самите гуми . Иначе решения има всякакви .
Но това ще става все по-масово и така и ще бъде за напред.

Публикувай отговор