проблем с генератора

sz00

проблем с генератора

Мнение от sz00 » 29 Яну 2008 22:42

Здравейте! От няколко седмици имам един малък проблем с колата(toyota mr2 1991): като покарам малко започва да се чува едно "свирене" откъм двигателя. като изгася колата и като я запаля веднага се оправя, но дослед някой друг километър.... набедил съм генератора(ако беше шайба или ремък свиренето би трябвало да е постоянно) но не мога да разбера защо се получава така(някой път пък изобщо не ми го прави този номер)... Някой знае ли защо става така и как да го оправя(освен да сменя генератора)?

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 30 Яну 2008 19:34

По-добре се ослушай откъде идва свиренето, защото не е задължително проблема да е генератора или ремъка... :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

sz00

Мнение от sz00 » 30 Яну 2008 22:40

не мога със сигурност да кажа тъй като и самият двигател е доста шумен,но какво имаш внапредвид...? какво друго може да е? rolleyes.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Re: проблем с генератора

Мнение от rudolf » 31 Яну 2008 01:02

sz00 написа:Здравейте! От няколко седмици имам един малък проблем с колата(toyota mr2 1991): като покарам малко започва да се чува едно "свирене" откъм двигателя. като изгася колата и като я запаля веднага се оправя, но дослед някой друг километър.... набедил съм генератора(ако беше шайба или ремък свиренето би трябвало да е постоянно) но не мога да разбера защо се получава така(някой път пък изобщо не ми го прави този номер)... Някой знае ли защо става така и как да го оправя(освен да сменя генератора)?
най вероятно е ремъка на оптяжната ролкана другия ремък на валовете,,може и на генератора лагер,,ама тогава ще ти светне и лампата за зареждане,,,,колелото блокира и ремака свири в него от търкане без да го върти,,,,като дадеш газ или се развъртява-свиренето спира и всичко се върти..
махни ремъка,виш кое колело прави мизерията и и замени ремъка защото вече е поизносен от триене
принципно като се сменя ремък на валовете се сменя и обтяжната ролка,,,но както и аз,много хора не го правят

sz00

Мнение от sz00 » 31 Яну 2008 16:42

Rudolf благодаря за отговора, но не успях да разбера коя обтяжна ролка имаш внапредвид - на ангренажния ремък ли? Като дам газ и не се оправя-просто се чува по учестено свирене(като изгася двигателя и като го запаля отново -тогава се оправя-защо става така?).... не може ли да е и от обтяжната ролка на пистовия ремък? В събота ще видя виновника(надявам се да няма проблеми до тогава)... Възможно ли е тази обтяжната ролка да ми изиграе лоша шега- да прескочи ангренажния рекък или нещо такова? unsure.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 31 Яну 2008 17:16

sz00 написа:Rudolf благодаря за отговора, но не успях да разбера коя обтяжна ролка имаш внапредвид - на ангренажния ремък ли? Като дам газ и не се оправя-просто се чува по учестено свирене(като изгася двигателя и като го запаля отново -тогава се оправя-защо става така?).... не може ли да е и от обтяжната ролка на пистовия ремък? В събота ще видя виновника(надявам се да няма проблеми до тогава)... Възможно ли е тази обтяжната ролка да ми изиграе лоша шега- да прескочи ангренажния рекък или нещо такова? unsure.gif
може когато е загрят лагера да затяга, и кат изгасиш,,,бе де да знам,поне малкия ремак лесно се сваля..,мен ми е стържело от сучпен пласмасов предпазител дет затърква в ремъка,, ролката на ангренажния ,я провери,,без да отцепваш ремака,,само го придържай опънат да не прескочи.

ми след като ремъка ти има триене,,никой не знае какво и кога може да става,,,,днес проверих в тм ауто,,оптяжната ролка е 120 лева за 4а-ге....и 75 лева ремък,,ма ти виж от кво е.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

....

Мнение от rudolf » 31 Яну 2008 17:21

това не е по темата,а по заглавието й..
п.с. познат ме предупреди че генератора бил много чувствителен от заминал акумулатор, и според него изгарял ако акумулатора пада системно,,,не знам колко е верно.,,на мотоциклета ми топеше жици и правеше 16 волта

sz00

Мнение от sz00 » 31 Яну 2008 17:35

ok, наистина благодаря за съветите :thumbsup: Като разбера от какво е - ще пиша...

sz00

Мнение от sz00 » 01 Фев 2008 22:12

Здр! Днес пак ми го направи този номер като позагря колата, но този път не я изгасих- слезнах да видя от къде точно се чува- категорично не е от ремък(свиренето), чува се точно отгоре над инжекцията(над всмукателните тръби). Извинявам се че не уточних от къде идва звукът отначало, но аз си мислих че е от ремъците или от там някъде, но съм се лъгал..... Помагайте колеги- от какво може да свири от там??? sad.gif Възможно ли е некоя гарнитура да е заминала и от там да дърпа въздух и за това да се получава това свирене(но не мога да си обясня защо като я изгася и като я запаля пак се оправя)??? :help:

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 01 Фев 2008 22:21

sz00 написа:Здр! Днес пак ми го направи този номер като позагря колата, но този път не я изгасих- слезнах да видя от къде точно се чува- категорично не е от ремък(свиренето), чува се точно отгоре над инжекцията(над всмукателните тръби). Извинявам се че не уточних от къде идва звукът отначало, но аз си мислих че е от ремъците или от там някъде, но съм се лъгал..... Помагайте колеги- от какво може да свири от там??? sad.gif Възможно ли е некоя гарнитура да е заминала и от там да дърпа въздух и за това да се получава това свирене(но не мога да си обясня защо като я изгася и като я запаля пак се оправя)??? :help:
е поуслушай се малко повече,,подай газ докат се услушваш,,,по-опипай,,,пипни къде духа-смуче,,,че така звучи супер странно и въпроса звучи малко:
нещо свири,,,не мога да ви опиша как и откъде,,ма дайте предположения

Аватар
sskk87

Мнение от sskk87 » 04 Фев 2008 11:23

tva svirene polu4ava li ti se kato e zagrqla kolata??
zvuka da ne preli4a pove4e na vibtaciq otkoloto na svirene?

sz00

Мнение от sz00 » 08 Фев 2008 00:51

получава се като позагрее малко колата, но като загася и запаля отново се оправя... Мисля че вече почти съм сигурен от какво е: пробвах малко да натегна/отпусна ремъка(пистовият) и свиренето се променяше(по-учестено/уредено) тоест наистина най-вероятно е да е от вътрешния лагер на генератора затова да ми се е чувало че идва от инжекцията(тъй като той се пада под всмукателните тръби)..., но няколко дни имах малко проблеми и не ми остана време да я гледам.... Благодаря на всички за отговорите!!! :thumbsup: Но ако мислите че може да не съм прав, ще се радвам да чуя и друг съвет!

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 08 Фев 2008 01:01

sz00 написа:получава се като позагрее малко колата, но като загася и запаля отново се оправя... Мисля че вече почти съм сигурен от какво е: пробвах малко да натегна/отпусна ремъка(пистовият) и свиренето се променяше(по-учестено/уредено) тоест наистина най-вероятно е да е от вътрешния лагер на генератора затова да ми се е чувало че идва от инжекцията(тъй като той се пада под всмукателните тръби)..., но няколко дни имах малко проблеми и не ми остана време да я гледам.... Благодаря на всички за отговорите!!! :thumbsup: Но ако мислите че може да не съм прав, ще се радвам да чуя и друг съвет!
свали ремака и пробрай с ръка всичко как се върти и лагера разбит ли е,,,,запали без ремък само колкто да чуеш звука ако имаш съмнения,,,водната помпа ти е вързана там-тъй че запали за 20тина секунди тест....и хвани се и го виш за 15 минути,,а не да гадаеш и да се притесняваш...ако ти свири ремъка някой път изглежда отдоло гладък и лъскав от триенето...

Публикувай отговор