Специални проекти и ъпгрейди - AE86. Фотогалерии за фенове, тунинговани модели, рали шампионати, формула
-
Elboriso
-
Обратна връзка:
Мнение
от Elboriso » 11 Яну 2008 20:47
Намрелил съм си испускателни колектори за 7A-FE + High flow катализатор и разпределителни валове. В един селика форум намерих една статия за настройки на 7A-FE там пишеше да настрои горивната смес и "timing advance 2-8 degrees" което не го знам точно какво е.
Бихте ли ми обяснили.

Elboriso
-
ugabuga
-
Обратна връзка:
Мнение
от ugabuga » 11 Яну 2008 21:08
ami az bih go podobril kato mu lepna edna glava ot 4age za da stane 7age + steel rods i forged pistons ili 4agze pistons i turbo ili supercharger.
Tia raboti s timing-a i katalizatori, shte imat minimalen efekt.
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)
ugabuga
-
LordDigital
- СупраДжия
Мнение
от LordDigital » 11 Яну 2008 22:02
Elboriso написа:Намрелил съм си испускателни колектори за 7A-FE + High flow катализатор и разпределителни валове. В един селика форум намерих една статия за настройки на 7A-FE там пишеше да настрои горивната смес и "timing advance 2-8 degrees" което не го знам точно какво е.
Бихте ли ми обяснили.

Timing Advance = Предварение.
LordDigital
-
b_d
Мнение
от b_d » 12 Яну 2008 00:05
ugabuga написа:ami az bih go podobril kato mu lepna edna glava ot 4age za da stane 7age + steel rods i forged pistons ili 4agze pistons i turbo ili supercharger.
И ще ти излезе по-скъпо отколкото да си купиш GT4

b_d
-
Elboriso
-
Обратна връзка:
Мнение
от Elboriso » 12 Яну 2008 00:16
Важна е идеята разполагам с това, и това ще правя. А за парата колкото толкова.

Elboriso
-
rudolf
-
Обратна връзка:
Мнение
от rudolf » 12 Яну 2008 00:43
Elboriso написа:Важна е идеята разполагам с това, и това ще правя. А за парата колкото толкова.

борисо -бъркаш...
1.пойнтересувай се какво точно целиш,,след това колко ще ти излезе,,и след това го съпостави с цената на готови решения със същите характеристики..
2ра стъпка--когато реалистично прецениш както искаш да направиш- повози се в подобна кола и виж-дали те удовлетворява,,,,
3 та стъпка....прецени колко още години ще искаш да притежаваш този автомобил и дали искаш да се жениш за него или ще преглътнеш равнодушно финансовата загуба при продажбата му..
rudolf
-
Troshko
Мнение
от Troshko » 12 Яну 2008 15:14
bad_dog написа:ugabuga написа:ami az bih go podobril kato mu lepna edna glava ot 4age za da stane 7age + steel rods i forged pistons ili 4agze pistons i turbo ili supercharger.

Аз точно това се опитвах да му намекна на събрание-то laugh.gif ,но той просто иска да си направи неговта кола конкретно !!!
Troshko
-
rudolf
-
Обратна връзка:
Мнение
от rudolf » 12 Яну 2008 15:23
belchilov написа:bad_dog написа:ugabuga написа:ami az bih go podobril kato mu lepna edna glava ot 4age za da stane 7age + steel rods i forged pistons ili 4agze pistons i turbo ili supercharger.

Аз точно това се опитвах да му намекна на събрание-то laugh.gif ,но той просто иска да си направи неговта кола конкретно !!!
тоше -не му правиш услуга кат му намекваш,,направо си му го кажи
след редица тунинг инвестиций.. няма да постигне и вървежа на крайно занемарен и запушен 3с-ге.. еле на нормален,който го има стандартно в неговия модел тойота...
rudolf
-
Elboriso
-
Обратна връзка:
Мнение
от Elboriso » 12 Яну 2008 15:53
Май не сте ме разбрали, аз искам кола която да ми доставя удоволствие, и моята го прави, а че ще дам 3-4 хиляди за подобрения е просто да си начеша крастата. Нито ще се състезавам с нея за да е 100000000 коня, нито после ще чакам да ми възвърне инвестицията.

Elboriso
-
rudolf
-
Обратна връзка:
Мнение
от rudolf » 12 Яну 2008 16:51
Elboriso написа:Май не сте ме разбрали, аз искам кола която да ми доставя удоволствие, и моята го прави, а че ще дам 3-4 хиляди за подобрения е просто да си начеша крастата. Нито ще се състезавам с нея за да е 100000000 коня, нито после ще чакам да ми възвърне инвестицията.

охх написах ти поема,ма реших да не ти развалям хатъра,,и успех на начинанието,,каквито и цели да има
ще помагаме с теоритичната част,,,,ти ще си по финансовата,,,само намери някой майстор-кандидат милионер за техническата
rudolf
-
jamie
Мнение
от jamie » 12 Яну 2008 16:51
Тогава мисли за 4АГЕ глава + модификации. Било то турбота или отделни карбуратори/ИТБ но с ограничение в обороти преко сили 7000 в минута.
И да, правилно си се ориентирал - под 3000 лева едва ли ще се получи завършено решение на нормално ниво като качество.
jamie
-
diver
Мнение
от diver » 12 Яну 2008 17:06
jamie написа:И да, правилно си се ориентирал - под 3000 лева едва ли ще се получи завършено решение на нормално ниво като качество.
Оптимист....
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
-
ugabuga
-
Обратна връзка:
Мнение
от ugabuga » 12 Яну 2008 18:24
verno napravo zabravih za 3sgte-to
miii za 3-4 hilki mojesh da si vzemesh napravo edin stock 3sgte i si gotov.
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)
ugabuga
-
TOYOTA-SPORT
Мнение
от TOYOTA-SPORT » 12 Яну 2008 18:32

Браво на Борис за ентусиазма

,
а някои знае ли някъкви други варианти за подобряване на 7А-FE,освен изпускателните колектори за 7A-FE + High flow катализатор и разпределителни валове?А въпроса с чип-тунинга например,как точно стои

?Няма ли да се включат момчетата със Селиките Т20 във дискусията тук...?

Всеки може да дава газ,но не всеки може да кaра бързо...
TOYOTA-SPORT
-
TOYOTA-SPORT
Мнение
от TOYOTA-SPORT » 12 Яну 2008 18:46

Браво на Борис за ентусиазма

,
а някои знае ли някъкви други варианти за подобряване на 7А-FE,освен изпускателните колектори за 7A-FE + High flow катализатор и разпределителни валове?А въпроса с чип-тунинга например,как точно стои

?Няма ли да се включат момчетата със Селиките Т20 във дискусията тук...?

Всеки може да дава газ,но не всеки може да кaра бързо...
TOYOTA-SPORT