Starlet KP60/61 въпроси

dido0o```

Starlet KP60/61 въпроси

Мнение от dido0o``` » 03 Яну 2008 19:12

Искам да запитам относно тази малка колица как стои въпроса с нея т.е. има ли почва за тунинг. Гледах преди 1-2 дена в сайта на ТРД учудващо липсваше този модел. Та намират ли се части за нея(модифицирани). И относно диференциала, продават ли се ЛСД-та или пък мост/диференциал от ае86 става ли на тези Старлети? :help:
п.п. Извинявам се, но много се колебах в кои точно раздел да си пусна темата(този или долния) и не знам дали съм уцелил правилното място. :whistle:

b_d

Мнение от b_d » 03 Яну 2008 22:05

има няколко форума с доста информация - питай Jamie. Преди време бях чел за една доста добре направена - 4АГЕ двигател, Т50 скорости и заден мост от АЕ86. Също така и предно окачване от АЕ86. Доста симпатично зверче беше.

jamie

Мнение от jamie » 04 Яну 2008 10:01

Не намираш за ТРД защото тази колица е по ТОСКО - предшественика на ТРД cool.gif
http://t-rex.materials.unsw.edu.au/~sford/tosco.html

Имам една за правене точно, кретена не иска да я прехвърлим и смятам да продам частите и да си оставя само купето с цел присаждане на други мостове, мотор и кутия. Обаче нещата се позабатачиха във времето - то или пари или време или и двете са обикновено.
http://samodisel.lorddigital.com/razni/KP60/

Препоръчвам ти http://www.kp61.net/ - форума им е чудесен !

jamie

Мнение от jamie » 04 Яну 2008 10:09

Инак техниката на присаждане в български условия (евтино) я виждам по следния начин:
мотор евтина двувалка 1.6-2.0 с/без турбо, избрах 8-клапанен ФИАТ
за него има подходяща скоростна кутия от модела Аржента/131/132 (че и Лада става ама е от захар wacko.gif )
задния мост Волво 240-260 изглежда най-подходящ, дискови спирачки, почти произволен избор на предавателни числа и самоблокиращи диференциали на смешни цени (диференциала е ДАНА, американски)
окачването по правило трябва да се изработи наново, най-често се взима от по-голяма кола (в случая Корола със задно предаване май е подходяща) и се обновява (пружини и амортисьори)
не знам доколко има смисъл да се олекотява и без това лекото купе - със стъклопластови/карбон елементи
стъклата традиционно се подменят с лексан (поликарбонат 4мм плътен)
оголване на интериора (таблото с уредите е отделен компонент и може да си остане !)
съответните ролкейдж и седалки - и това е.

diver

Мнение от diver » 04 Яну 2008 10:21

Уф, и на Джейми не му е лесно.....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

jamie

Мнение от jamie » 04 Яну 2008 10:23

diver написа:Уф, и на Джейми не му е лесно.....
Не мрънкай ами спонсорирай бе батееее ! laugh.gif

dido0o```

Мнение от dido0o``` » 04 Яну 2008 10:29

Мерси за изчерпателния отговор. :thumbsup: Желая ти да имаш много късмет и средства за проекта си и да успееш да го завършиш по начина по който желаеш :iroc: :occasion5: wink.gif

diver

Мнение от diver » 04 Яну 2008 10:34

jamie написа:
diver написа:Уф, и на Джейми не му е лесно.....
Не мрънкай ами спонсорирай бе батееее ! laugh.gif
Уф, нещо съм спонсор на много места...чеки да продам и калибрата и да се видя в пари ;) после ще ги набиваме в други кошници...
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Публикувай отговор