Газификация Карина 4А FE

the_rider

Газификация Карина 4А FE

Мнение от the_rider » 13 Юли 2005 14:39

И такааа, питах, четох, мислих, смятах, плювах, псувах и накрая реших....ше се турга ГАЗ. Обиколих поне 15 сервиза. Всичките викат - твойта кола нема никви грижи за газ /ше видиме mad.gif /. Разликите в цените са малки и сметката се върти около 600 кинта с бутилка в рез. гума.
А ето и въпросите на които все още нямам отговор:
1. Дали ще ми трябва ламбда контрол или ще ми е достатъчен ламбда емулатор?
2. Дали ще ми трябват емулатори за дюзите или ще са ми достатъчни някви реленца, които да лъжат Компа, че дюзите работят?
3. Дали да ползвам ръчен или автоматичен превключвател?

Както вероятно се сещате мненията на "специалистите" са разностранни. За монтажа се насочих към един сервиз в Горна баня, който преди време някой колега тук ми беше препоръчал. В интерес на истината човека там - Жоро Христов - беше единствения, който очевидно си е имал и друг път вземане-даване с тойота с такъв ДВГ.

b_d

Мнение от b_d » 13 Юли 2005 15:34

Аз бих сложил повечко от "екстрите".
Примерно автоматично превключване и винаги палене на бензин. Така ще си запазиш инжекторите. Успех.

the_rider

Мнение от the_rider » 13 Юли 2005 17:08

ама аз точно стая цел смятам да е ръчен, щото автоматичния превключва при първото вдигане на 2000 оборота, а при мен като е студена и смукача даже и по-нагоре и ги вдига и веднага ще превключи, а аз искам да си я карам по-дълго на бензин, да подгре е хубаво и тогава да цъкам ръчно на газ.

Аватар
JoroBoy
Обратна връзка:

Мнение от JoroBoy » 13 Юли 2005 17:33

Aide,kato slojish kaji kak e,che az oshte se nazlandisvam poneje me e shube da ne preeba neshto po DVG-to i ostanalite charkaluci okolo nego!Vsichki maistori se biat po gurdite i vikat nema problem ve sha ti slojim.....ama se naslushah na tolkova gluposti deto ne sum i predpolagal!Zasega sum reshil da sum pas.....no s tia skokove na benzina neznam dokoga sha moga da smogvam!
Toyota Corolla E10 4E-FE 1.4XLi 90Ps 16v Born 28.09.1993 in Japan

b_d

Мнение от b_d » 13 Юли 2005 18:01

the_rider написа:ама аз точно стая цел смятам да е ръчен, щото автоматичния превключва при първото вдигане на 2000 оборота, а при мен като е студена и смукача даже и по-нагоре и ги вдига и веднага ще превключи, а аз искам да си я карам по-дълго на бензин, да подгре е хубаво и тогава да цъкам ръчно на газ.
1. Може да регулираш на колко оборота да превключва.
2. Може да превключва и според данните от темп. датчик. Моята е така (124-ката) - трябват ми 70 градуса и 2800 об.

the_rider

Мнение от the_rider » 14 Юли 2005 10:16

bad_dog написа:
the_rider написа:ама аз точно стая цел смятам да е ръчен, щото автоматичния превключва при първото вдигане на 2000 оборота, а при мен като е студена и смукача даже и по-нагоре и ги вдига и веднага ще превключи, а аз искам да си я карам по-дълго на бензин, да подгре е хубаво и тогава да цъкам ръчно на газ.
1. Може да регулираш на колко оборота да превключва.
2. Може да превключва и според данните от темп. датчик. Моята е така (124-ката) - трябват ми 70 градуса и 2800 об.
е тва е културно вече :thumbsup:

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 14 Юли 2005 16:38

gazifikaciya na karina.... hahaha tova mi prozvucha kato nyakoi proekt na overgaz, ili neshto takova.... laugh.gif uspehi ti zelaya, i gledai kakvito i sistemi da slagash, da moze maksimalno da zapazish ostanalite chasti zdravi.
wink.gif
punky

the_rider

Мнение от the_rider » 21 Юли 2005 17:25

Газификацията е факт!
И такааа турихме газта - кръгла бутилка, в рез. гума, изпарител и клапан ловато, автоматичен ключ и емулатори на ламбдата и дюзите - всичко 620 кинта. Малко кофти ми закачиха емулаторите, не чрез букси, ами резнаха кабелчетата и ги запоиха. Казаха ми, че за японките нямало такива букси sad.gif дето да се ръчкат направо на дюзите ама....кво да прайм ше го преживея. Мисля, че стана добре, макар че изпарителя малко се сбута пред спирачната помпа, но...дано да не се налага да се прави често unsure.gif . Вървенето за сега е добре, ама съм минал точно 3 км. та нямам особени впечатления. Предния ден пичовете бяха правили Авенсис с 4А ФЕ мотор, а след мен имаше едно Старлет-че с 4Е ФЕ. На тях не им били слагали емулатори на ламбдата и немали проблеми, ама аз реших за 20 кинта да не се стискам и да рискувам компа да трупа грешки. Като понавъртим километраж пак ше пиша unsure.gif

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 09 Мар 2006 17:30

the_rider написа:Газификацията е факт!
И такааа турихме газта - кръгла бутилка, в рез. гума, изпарител и клапан ловато, автоматичен ключ и емулатори на ламбдата и дюзите - всичко 620 кинта. Малко кофти ми закачиха емулаторите, не чрез букси, ами резнаха кабелчетата и ги запоиха. Казаха ми, че за японките нямало такива букси sad.gif дето да се ръчкат направо на дюзите ама....кво да прайм ше го преживея. Мисля, че стана добре, макар че изпарителя малко се сбута пред спирачната помпа, но...дано да не се налага да се прави често unsure.gif . Вървенето за сега е добре, ама съм минал точно 3 км. та нямам особени впечатления. Предния ден пичовете бяха правили Авенсис с 4А ФЕ мотор, а след мен имаше едно Старлет-че с 4Е ФЕ. На тях не им били слагали емулатори на ламбдата и немали проблеми, ама аз реших за 20 кинта да не се стискам и да рискувам компа да трупа грешки. Като понавъртим километраж пак ше пиша unsure.gif
Е Райдьр как се дьржи Карината на газ :dontknow:

Аватар
tntony

Мнение от tntony » 12 Мар 2006 21:38

Аз съм с Corolla 1.3i 16v и с газта нямам проблеми е невърви като на бензин но е почти два пъти по икономично
извънградско ми дава 7.5 а зимата градско е около 10-12 в зависимост от задръстването в което съм попаднал

the_rider

Мнение от the_rider » 24 Мар 2006 14:11

Ами съвсем прилично. Разхода е 10-11 градско. върви нормално, общо взето нямам проблеми. Когато карам повече от 30-40 мин на газ, градско понякога ми светва оранжевата лампа, но като изгася изчезва. На извънградско също светва понякога, но после сама изгасва. Първоначално не вървеше хич добре щото явно хората които ми я поставиха не вдяваха много-много да ми я настроят. След това си я настроих сам, опитно и нещата се оправиха. напоследък нещо ми придърпва на ниски обороти и ще отида на някой диагностик да я погледне, щото сам нещо немога да се справя. Доволен съм от газта. Вече съм си избил уредбата. Сложих бутилката в гнездото на гумата. Взех си една тънка резервна от голф ГТИ и я сложих права до стената на багажника. Стана много компактно и така хем си запазих удобството на комбито, хем карам с ефтино гориво.

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 24 Мар 2006 21:15

the_rider написа:Ами съвсем прилично. Разхода е 10-11 градско. върви нормално, общо взето нямам проблеми. Когато карам повече от 30-40 мин на газ, градско понякога ми светва оранжевата лампа, но като изгася изчезва. На извънградско също светва понякога, но после сама изгасва. Първоначално не вървеше хич добре щото явно хората които ми я поставиха не вдяваха много-много да ми я настроят. След това си я настроих сам, опитно и нещата се оправиха. напоследък нещо ми придърпва на ниски обороти и ще отида на някой диагностик да я погледне, щото сам нещо немога да се справя. Доволен съм от газта. Вече съм си избил уредбата. Сложих бутилката в гнездото на гумата. Взех си една тънка резервна от голф ГТИ и я сложих права до стената на багажника. Стана много компактно и така хем си запазих удобството на комбито, хем карам с ефтино гориво.
shtom pridurpva na niski, eventualno ti idva bedna smestta na niski.
wink.gif

the_rider

Мнение от the_rider » 29 Мар 2006 16:00

veroiatno e taka. Opitah malko da otvia troinika i maalko se podobri, no puk vdigna mnogo razhoda. Poslednia put beshe 13 i az vurnah troinika obratno. Mojesh li da me svetnesh kak da obogatia smesta no samo na niskite oboroti. Izparitelia mi e Lovato s dvavinta - edin goliam plastmasov i edin maluk bronzov, vertikalno razpolojen otstrni na izparitelia wacko.gif

agent dust

Мнение от agent dust » 29 Мар 2006 17:58

най-добре иди в газ-сервиз да ти я настроят - 10лв е, и 100% ще е по-добре отколкото настройване на око
status: за БАН

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 29 Мар 2006 19:33

the_rider написа:veroiatno e taka. Opitah malko da otvia troinika i maalko se podobri, no puk vdigna mnogo razhoda. Poslednia put beshe 13 i az vurnah troinika obratno. Mojesh li da me svetnesh kak da obogatia smesta no samo na niskite oboroti. Izparitelia mi e Lovato s dvavinta - edin goliam plastmasov i edin maluk bronzov, vertikalno razpolojen otstrni na izparitelia wacko.gif
abe ne sum hich zapoznat s teya sistemi, no znam che tryabva da imat dve krancheta, ednoto e za niskite, drugoto e za visokite. tryabva da si igraesh s tova za niskite. wacko.gif

Публикувай отговор